🍎 🌺ازدیاد گاز معده، قرقره‌های شکمی🌺 ⛔️ نوشابه‌های گازدار، دوغ گازدار و پوست حبوبات نخورید. 🔹به همراه غذا: یک قاشق مربّاخوری چهار زیرۀ سائیده شده و نصف قاشق چای‌خوری پودر گُلپَر بخورد (منع مصرف در حاملگی)، 🔹بعد از غذا: یک قاشق چای‌خوری سیاه‌دانه بخورد (منع مصرف در حاملگی). ✳️نفخ شکم (نفخ معده و نفخ روده) 💠دلایل ایجاد نفخ شکم: 🔺مصرف برخی خوراکی‌ها (کلم، بادمجان، سیر، پیاز، نوشابه‌ گازدار، دوغ گازدار، پوست حبوبات و...)، 🔺ابتلا به برخی از بیماری‌ها (کبدچرب، استرس، کیست تخمدان، عفونت‌های شکمی، افزایش حجم مایعات شکمی و...) 💠درمان: 🔸اجتناب از خوراکی‌های نفخ آور و درمان بیماری‌های نفخ آور شود، 🔸چهار زیره و گُلپَر به همراه غذا خورده و سیاه‌دانه بعد از غذا میل کنید. ✳️درمان گرفتگی روده ها و تورّم معده و روده و چسبندگی روده ⚜کوشاد (ژانسیان= جنطیانا)، ⚜دمکردۀ گُل بابونه. 🌺نفخ شکم (إزدیاد گاز معده)🌺 ⛔️پرهیزات 🚫پوست حبوبات 🚫پوست و تفالۀ سیب، 🚫نوشابه‌های گازدار 🚫دوغ گازدار 🚫پوست گوجه‌فرنگی 🚫پوست گوجه‌سبز 🚫بیماری نارسائی کبد ✳️درمان 👈 هرگاه خواستید برنج و ماکارونی بخورید به همراه زیره باشد. 👈به همراه غذا، چهار زیره و بعد از غذا یک قاشق چایخوری سیاه‌دانه بخورید. 👈دمکردۀ گُل بومادران با شکر 👈هلیلۀ سیاه 👈دمکردۀ مورد: ضدّ نفخ و خلط آور و رفع ترشّحات نابجای رحمی و درمان آفت دهان و تبخال (درمان موضعی) 👈گُلپَر: ضدّ نفخ و رفع سوء هاضمه (کمک به هضم غذا) 👈گشنیز: ضدّ نفخ، ضدّ اسپاسم دستگاه گوارش (پیشگیری و کاهش دل پیچه)، اشتها آور، درمان اسهال و عفونت‌های روده ای؛ چون خاصیّت ضدّ قارچ و ضدّ باکتری دارد. 👈مرزه: ضد نفخ، تسهیل کنندۀ هضم غذا، رفع چنگ زدگی معده 👈مرزنجوش: ضدّ نفخ، آرام بخش و مقوّی معده، 👈شوید: ضدّ نفخ بویژه ضدّ نفخ و قولنج کودکان، رفع استفراغ و رفع سکسکه مخصوصاً در افرادی که چربی بالا دارند. 🌺ورم معده (ناراحتی غیر عضوی معده)🌺 ⛔️پرهیزات ⭕️سرخ‌کردنی ⭕️ته دیگ ⭕️کوکو ⭕️گوجه فرنگی ⭕️گوشت قرمز (گوشت گاو)، ⭕️خوردن مایعات قبل‌از غذا، بعداز غذا و بین غذا، ⭕️فَست فودها، ⭕️نوشابه‌های الکلی، ⭕️نوشابه‌های گازدار، ⭕️کافئین زیاد (چای، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه) ✳️درمان 🔹مخلوط ریشۀ شیرین بیان و برگ بارهنگ را به نسبت مساوی پودر کرده و به مقدار یک قاشق چای‌خوری از این مخلوط را با نصف استکان عرق طبیعی گُل بومادران میل کنید، 🔹میوۀ زالزالک (مقوّی معده و ضِدِّ ورم معده)، 🔹افسنطین، سُنبُل الطیب و گُل محمّدی، از هر کدام 10 گرم، همه را پودر کنید و در شربت قند مخلوط کنید و بعد از هر غذا دو قاشق غذاخوری میل کنید. 💠توجّه: ✍سنبل الطّیب نبایستی به همراه گُل گاو زبان مصرف شود؛ زیرا باعث اُفت فشارخون و سرگیجه و ایجاد مسمومیّت شدید، و به کُما رفتن شخص و گاهی منجرّ به مرگ میشود. ✍سنبل الطّیب را نباید با داروهای شیمیائی ضدّ أفسردگی، ضدّ اضطراب، آرامبخش، خواب آور، آنتی هیستامین مصرف کرد؛ زیرا بسیار خطرناک است. ✍زیاده‌روی در مصرف سنبل الطّیب نشود؛ زیرا مسمومیّت، خستگی، احساس سَبُکی سر، گشاد شدن مردمک چشم، مسمومیّت کبدی می‌آورد. ᯽────❁────᯽ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌@azsargozashteha 📚🖌 ᯽────❁────᯽