🍎 🍽 غذاهای مفید در باروری ✅ سیب شیرین(به اشکال مختلف: سیب خام، مربای سیب، کمپوت سیب، خورش سیب، فالوده سیب، حلوای سیب و حتی بوییدن آن) ✅ به شیرین (به اشکال مختلف: مربای به، کمپوت به، خورش به، فالوده به، حلوای به ، دم نوش به و حتی بوییدن آن) ✅ هویج یا زردک علاوه بر خانم ها در آقایان هم بسیار مقوی باروری است (به صورت پخته بهتر است: داخل انواع غذاها، مربای هویج و زردک، حلوای هویج و زردک) ✅ مربای بالنگ ✅ انجیر، کشمش، مویز، پسته تازه غیرشور ✅ بادام (به اشکال مختلف: شیربادام، حریره بادام، خورش فسنجان بادامی، خورش خلال بادام) ✅ رطب با بادام درختی (روزانه حدود در حد 2-3 عدد) ✅ شیربرنج با شیره انگور ✅ ماش (در انواع غذاها استفاده شود) و جوانه ماش ✅ نخود (به اشکال مختلف: جوانه نخود، نخودچی، نخوداب با کمی برنج، آبگوشت نخود و گوشت گنجشک، نخود پلو) ✅ زرده تخم مرغ عسلی ✅ پیاز پخته ✅ میگو 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🍽 غذاهای مضر برای باروری: ⛔️ غذاهای آماده، فست فود، چیپس و پفک، کنسروها و غذاهای دارای مواد نگهدارنده و مواد غذایی فریزری، ماهی شور، تن ماهی، قارچ ⛔️ زیاده روی در مصرف بادمجان، عدس، کلم، گشنیز، شاهدانه، سیر و پیاز خام، تربچه، شاهی و تره ی خام، کرفس خام، شلغم خام ❗️دقت شود بعضی از این مواد به صورت پخته مضر نیستند مثل سیر و پیاز ⛔️ غذاهای غلیظ مانند ماکارونی، سیب زمینی، الویه، سالاد ماکارونی، آش رشته، شیرینی و کیک هایی که متراکم و خمیری هستند ❗️سعی شود در یک روز دو وعده برنج مصرف نگردد و بهتر است در پخت برنج از شوید، زعفران، هویج و یا سبزیجات گرم استفاده شود ⛔️ نان های خمیری مانند بربری (نان مصرفی ترجیحا سنگک برشته یا تافتون محلی باشد) ⛔️ غذاهای ترش و ترشی جات بخصوص ترشی بادمجان ⛔️ زیاده روی در مصرف غذاهای سرد و خشک مثل میوه های ترش، دوغ، زرشک، ریواس، غوره و خیار (به خصوص در خانم ها در زمان عادت ماهیانه) ⛔️ زیاده روی در مصرف گرمیجات مانند فلفل، زنجبیل و خردل 🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱 🍽 ممنوعیت های خوراکی مؤثر در سلامت باروری: 🚫 پرخوری 🚫 درهم خوری(همراه غذا هیچ چیزی جز زیتون و سبزی مصرف نشود) ❗️ماست و سالاد به عنوان یک میان وعده جداگانه همراه با مصلحات (نعنا، آویشن و ..) مصرف شود 🚫 ورزش، خواب، حمام و رابطه بلافاصله بعد از غذا 🚫 خوردن میوه همراه با غذا ❗️بهتر است میوه حدود یک ساعت قبل از غذا میل شود 🚫 خوردن ماهی با تخم مرغ، قارچ با ماکارونی، الویه با ماکارونی 🚫 غذاهای سنگین و دیرهضم مانند هلیم، کله و پاچه، آش رشته در تابستان ❗️بهتر است که در تابستان از غذاهای دارای هضم راحت مانند زرده تخم مرغ، نان سنگک، گوشت گوسفند استفاده شود و در عوض در زمستان از غذاهای نیازمند هضم قوی استفاده شود 🚫 آب یخ 🚫 مخلوط کردن دو آب مختلف با هم (مانند آب و آب میوه، یخ با آب، آب جوش با آب یخ ...) 🚫 نوشیدن آب بین غذا یا بلافاصله پس از غذا، در حالت ناشتا، بعد از ورزش، بعد از نزدیکی، بعد از حمام، بین خواب و بعد از خواب، بعد از میوه ها بخصوص هندوانه، خربزه و انگور ᯽────❁────᯽ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌@azsargozashteha 📚🖌 ᯽────❁────᯽