✅ راهِ نقد بسته نیست
🔰 راهِ نقد بسته نیست، همه و در هر زمانی میتوانند برنامه ها و عملکرد دولت را نقد و به چالش بکشند،
#اما :
1️⃣ نقد باید کارشناسی و دقیق باشد
🔸 قرار نیست، هر فردی بدون داشتن تخصص لازم، تبحر کافی، آگاهی دقیق از موضوع و شناخت عرصه، قلم به دست شود و بر اساس
#توهمات و
#تخیلات خود دست به نقد و تحلیل شود و افکار عمومی را دستخوش تشویش و اضطراب کند.
🔹 نقد عالمانه را به گوش بگیرید، قدر بدانید، از ناقد و نقّاد استقبال کنید. ۱۳۹۸/۰۲/۱۱(مقام معظم رهبری)
🔹معنای انتقاد آن ارزشیابىِ منصفانهای است که یک آدم کارشناس میکند؛ ۱۳۸۷/۰۶/۰۲(مقام معظم رهبری)
2️⃣ نقد باید همراه با راهکار باشد
🔸 قرار نیست هر فردی در مقابل هر معضل و چالش کشور در قالب نقد، دهان به خرده گیری و ایراد و شکوه بگشاید، نقدی مصلحانه و قابل تامل است که در کنار بررسی کارشناسانه و تخصصی معضل، همراه با ارائه راهکار پیشنهادی نیز باشد.( برخی صرفا در نقد، به بازگویی اشکالاتی اهتمام دارند که همه از آن آگاه هستند!)
🔹انتقاد، به معنای ارائهی نقاط مشکل و راه حلّ آن نقاط و گشودن آن گرهها [است].۱۳۹۵/۰۶/۰۳(مقام معظم رهبری)
3️⃣ نقد باید منصفانه باشد
🔸قرار نیست که فردی با سرِ نیزه کردن
#ظاهر_نقد ، قلمفرسائی کند و به عیبجوئی، تخریب، سیاه نمایی و تضعیف نظام و مسئولین بپردازد؛ نقد باید منصفانه باشد، باید با لحن صحیح باشد، در زمان و مکان و شیوه درست باشد، همراه با ذکر نقاط قوت و ضعف باشد و ... ؛ برخی حضرات، هیچ یک از شروط نقد را رعایت نمیکنند اما دائیه دار حقانیت نقد و سخنگویی قشری از جامعه نیز هستند!!
🔹نقد را با عیبجوئی و با عصبانیت و با بهانهگیری نباید اشتباه کرد؛ اما نقادی باید کرد. ۱۳۸۶/۰۲/۲۵(مقام معظم رهبری)
🔹نقد و نقدپذیری واجب است، تهمت و لجنپراکنی حرام است؛ نقد باید منصفانه باشد، باید عاقلانه باشد، باید مسئولانه باشد. ۱۳۹۶/۱۰/۰۶(مقام معظم رهبری)
🔹بیان انتقادی با کامل کردن پازل دشمن فرق میکند؛ با بدبین کردن مردم یا گستردن بدبینی در فضای عمومی کشور فرق میکند؛ باید واقعاً دلسوزانه باشد. ۱۳۹۰/۰۶/۰۲(مقام معظم رهبری)
🔹علامتِ دلسوزانه بودن انتقاد این است که وقتی انسان انتقاد را بیان میکند، نقطهی قوّت را هم در کنار او بیان کند تا معلوم بشود که بنای نظر شخصی، بنای انتقامگیری و بنای اذیت کردن ندارد؛ ۱۳۸۶/۰۳/۰۸(مقام معظم رهبری)
4️⃣ در نظر گرفتن پیچیدگی های کار اجرائی
🔸 قرا نیست منتقد بر مبنای فرضیات نظری و تخیلات غیر واقعی و بدون در نظر گرفتن سختیها و پیچیدگیهای مسئولیتهای اجرائی، اقدام به نقد کند! در نقد میبایست تمام جوانب و ملاحظات موضوع به درستی دیده شود تا آن نقد موردپذیرش شود.
🔹انتقاد كردن و اعتراض كردنِ سالم قطعاً برای پیشرفت كار كشور مفید است؛ اما این را هم باید توجه داشت كه كار اجرائی سخت است.۱۳۹۲/۰۴/۰۵(مقام معظم رهبری)
5️⃣ نقد و منتقد نیز قابل نقد شدن است.
🔸 قرار نیست که فقط ما نقد کنیم، ما اظهار نظر کنیم، ما به چالش بکشیم، دیگران نیز این حق را دارند که نقد و نظرات ما را نقد کنند، به چالش بکشند؛ برخی منتقدین، هرگز انتظار ندارند نظرات و انتقاداتشان نقد شود! گویا یقین دارند نقد و نظر آنان وحی مُنزَل و حقیقت مطلق است!!
🔹همه مشمول این قاعدهی کلی هستند؛ نقد، اصلاح و پاسخگویی. ۱۳۸۳/۰۱/۰۲(مقام معظم رهبری)
✅ کسی منکر نقد کردن نیست، اما نقد نیز همانند هر موضوعی، چهارچوب و قواعدی دارد که باید توسط منتقد رعایت شود و الا منتقد نیز در مظان نقد قرار میگیرد.
✍️ سید احمد رضوی
#نقدسازنده_آری✅
#تخریب ⛔️
#امیدآفرینی_ایران_سرفراز🇮🇷
#رسانه_دولت_باشیم
#جهادتبیین_ابرگروه_براهین