نعنا داغ ۲ قاشق غذا خوری نخود ۱ پیمانه عدس ۱ پیمانه لوبیا چیتی ۱ پیمانه لوبیا سفید ۱ پیمانه لوبیا قرمز۱ پیمانه آب گوشت به مقدار لازم پیاز داغ ۲ پیمانه گندم پوست کنده ۲ پیمانه کشک به مقدار لازم نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم ابتدا حبوبات را از ۲۴ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آنها کاملا گرفته شود و مقداری نرم شوند. در قابلمه ای مناسب حبوبات را به همراه گندم با مقداری آب قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.بعد از اینکه حبوبات و گندم نیم پزشدند آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید حبوبات و گندم به خوبی پخته شوند و لعاب دهند. آش دندونی را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.پس از اینکه آش دندونی مون جا افتاد در ظرف سرو مورد نظر می ریزیم و با کشک و نعنا داغ تزئین میکنیم . سه نکته برای داشتن آش دندونی خوش طعم نکته ی اول اینکه برای خوش عطر کردن آش دندونی میتوانید پیاز را در کره سرخ کنید و ادویه جات فوق را در آن تف دهیم نکته ی دیگه اش دندونی فاقد سبزیه ولی برای تزئین میتونین از نعنا داغ استفاده کنین و امانکته ی سوم از آب قلم گوسفند و گاو برای خوش طعم کردن میتونین استفاده کنین