کوفته شوید باقلا 😋 برای ۴ الی ۶ نفر نوش جان! برنج : ۱ پیمانه آلو بخارا : ۲۰۰ گرم خورشتی روغن مایع : به مقدار لازم سبزی خرد شده : ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده : ۴۰۰ گرم (مخلوط گوساله و گوسفند) باقلا سبز خلال شده، دو لپه شده : ۴۰۰ گرم (خلال و بلانچ شده) تخم مرغ : ۲ عدد زردچوبه : ۱ قاشق چای خوری پیاز داغ : ۰.۳ پیمانه زعفران ( سائیده و حل شده در آبجوش ) : ۲ قاشق سوپ خوری نمک و دانه فلفل سیاه : به مقدار لازم پیاز خرد شده : ۱ عدد (خلالی) استاک قهوه ای گوساله : ۵ پیمانه (رقیق) ** برای تهیه استاک گوشت به‌ هشتگ مراجعه کنین. ۱. برنج را از ۳ ساعت قبل، در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کنید. پس از این مدت، آبِ روي برنج را خالي کنيد و آن را به مدت ۸ تا ۱۲ دقيقه داخل ‏قابلمه ‏اي حاوي آبِ جوش روي حرارت زياد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید. ۲. آلو را از يك ساعت قبل، در یک پیمانه آب خیس کنید، سپس هنگام مصرف در آبکش بریزید. ۳. در تابه‌اي حاوی روغن، سبزی را به‌مدت یک تا دو دقیقه، تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود ۴. در ظرفی، برنج، سبزی، گوشت چرخ کرده، باقلاسبز، تخم‌مرغ، نیمی از زردچوبه، نیمی از پیازداغ، نیمی از زعفران، نمک و فلفل را بریزید و به‌خوبی ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند ۵. کفِ دست‌ را با مقداری روغن مایع چرب کرده، از مایه آماده‌شده به‌اندازه مناسب بردارید و در کفِ دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو و بقیه پیازداغ را قرار دهید و آن را به‌شكل گلوله درآوريد. بقیه مواد را نیز به همین ترتيب آماده کرده، در سینی بچینید و به‌مدت يك ساعت در یخچال قرار دهید ۶. در این فاصله، در قابلمه‌ای حاوی روغنِ داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود، بقیه زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید ۷. نمک، فلفل، بقیه زعفران، آبِ آلو و استاک را به قابلمه حاوی پیاز بیافزایید و بگذارید ‌جوش آید. کوفته ها را یکی یکی به قابلمه حاوی استاکِ در حال جوش اضافه کنید (‌طوری‌که در یک ردیف و بافاصله قرار بگیرند تا هنگام پخت، به هم نمی‌چسبند) و پس از 5 دقیقه حرارت را ملایم کرده، درِ قابلمه را بگذارید تا کاملاً پخته شوند. دقت کنید پس از پخت، حدود 2 تا 3 پیمانه از آب کوفته باقی بماند؛ سپس کوفته‌ها را در ظرف مورد نظر بچينيد و به‌همراه نان تازه و سبزی سرو کنید. 🍲 @bebinobepaz