✍️ شاهد از غیب رسید: استناد خبرگزاری تسنیم به گزارش بنیاد هریتج: صهیونیست! یا نیولیبرال؟ 😐
#نقد
پیرو ارجاع بالا، با این خبر صبح از خبرگزاری تسنیم رو به رو شدم.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/01/18/2876498/ « بهبود ۱ پله ای رتبه ایران در رده بندی جهانی آزادی اقتصادی»
خبرگزاری تسنیم با تیتر کردن این نکته، قاعدتاً قصدی جز توصیف مثبت از وضعیت ایران در سال اخیر با توجه به این شاخص نداشته است.
⁉️ اما مشکل کجا است؟ مرجع این ردهبندی «جهانی» بنیاد هریتج است! هریتج یک بنیاد دستراستی امریکایی است که از لحاظ ایدئولوژی
#نیولیبرال است. باید دقت کرد اصولاً گفتمان جهانی که حول و حوش «آزادی اقتصاد»، «
#بازار_آزاد» و «
#تجارت_آزاد» شکل گرفته است گفتمانی انگلیسی و امریکایی و ذینفعان و مبلغین اصلی آن
شرکتها و مؤسسات مالی بزرگ غرب خصوصاً فرانسه و انگلیس و امریکا هستند چرا که آزادی تجارت برای آنها یعنی دسترسی به بازارها و منابع بیشتر؛ و بازار آزاد برای آنها یعنی مالیات کمتر و دستمزد کمتر به نیروی کار و هزینه کمتر برای رعایت استانداردهای محیط زیست؛ و همگی اینها یعنی سود بیشتر برای این شرکتها! پس دقت کنید چه طور گفتمان آزادی بازار و تجارت مستقیماً ترجمه میشود به سود بیشتر برای شرکتهای بزرگ و ضرر بیشتر برای اکثریت مردم دنیا و محیط زیست! حالا آیا رسیدن به این «آزادی» افتخار دارد؟
🗽دقت کنید تقریباً تمام کودتاهایی که امریکا در دنیا انجام داده است یا تحت عنوان دفاع از دموکراسی بوده یا دفاع از بازار آزاد از جمله کودتای ۲۸ مرداد در کشور ما! بله! ملی شدن
#صنعت_نفت در ایران اقدامی علیه بازار آزاد بود! به هر حال شما زدید داراییهای شرکت نفت ایران و انگلیس (بریتیش پترولیوم امروز) را مصادره کردید! پس طبق منطق بنیاد هریتج که مورد وثوق تسنیم است کودتای ۲۸ مرداد در دفاع از «آزادی اقتصادی» کار درستی بوده است!
💡لذا باید دقت کنیم کل گفتمان «آزادی» در اقتصاد مدرن یک گفتمان استعماری است. آیا این حرف به این معنی است که ما با هر نوع آزادی در اقتصاد یا زندگی مخالفیم یا طرفدار اقتصاد کمونیستی یا هر نوع اقتصاد دولتی هستیم؟ قطعاً خیر! نکته این هست که مفهوم آزادی در غرب مدرن از آغاز تا بدین روز ذیل ایدئولوژی
#لیبرالیسم و
#نیولیبرالیسم مطرح شده است و این فهم و کاربرد از آزادی فقط در راستای منافع شرکتهای بزرگ غربی است که بانی اصلی استعمار و بردهداری و ذینفع اصلی نظام اقتصادی نابرابر جهانی هستند.
💭 حالا یاد آورید فقر شناختی که در مقاله گذشته در بالا قبلاً توضیح دادم که دامنگیر عمده جریان انقلابی ما بوده است. سپس به این عنایت کنید که خبرگزاری تسنیم در ادامه برای این که بخواهد کمی ژست «انقلابی» بودن بگیرد در ادامه مینویسد: «تحلیلگران با توجه به وابستگی بنیاد هریتج به محافل صهیونیستی گزارشهای این بنیاد را عاری از جهتگیریهای سیاسی نسبت به کشورها نمیدانند. برای مثال چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا در رده بندی اقتصادهای آزاد دنیا رتبهای بهتر از 154 به دست نیاورده است. نمره چین در شاخص آزادی اقتصادی هریتج در سال 2023 بالغ بر 48.3 اعلام شده است. از سوی دیگر، به رژیم صهیونیستی در شاخص آزادی اقتصادی نمره 68.9 داده شده و این رژیم در رتبه 34 جهان از این نظر قرار داده شده است.»
😐 این به قول فرنگیها disclaimer (برائتجویی) از دو جهت عجیب است! اولاً انگار که تنها دشمن ما در دنیا صهیونیستها هستند! کلاً برای من عجیب است که بخشی از قشر انقلابی ما وقتی میخواهند به هر چیزی در غرب فحش دهند برچسب «صهیونیست» به آن میزنند! مثلاً میگوییم چرا سازمان بهداشت جهانی بد است؟ میگویند صهیونیست است! با این که «صهیونیست» در عرف دنیا معنای خاصی دارد و بر هر دولت یا نهادی که با رژیم اسرائيل ارتباط دارد نمیگویند صهیونیست که در این صورت چین هم یک دولت صهیونیست است!
ادامه دارد...
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی