پرسش و پاسخ دارویی.
قسمت هشتم 💥 به استناد متون طبّ سنتی ۱۲۶۰ نوع سکنجبین وجود دارد! چنین تنوعی در سکنجبین باعث شده که بتوان آن را برای فصول و مزاج‌های مختلف به عنوان نوشیدنی مناسب توصیه کرد و بر اساس نحوه‌ی اثر درمانی نیز برای درمان بیماری‌های مختلف به صورت اختصاصی تجویز کرد. بر اساس همین تنوع، هر کدام از سکنجبین‌ها در شرایط زمانی، مکانی، یا مزاجی خاصی که توصیه شده کاربرد بیشتری دارد. ✍ نحوه ساخت انواع سکنجبین: سکنجبین عموما از دو قسمت کلی تشکیل می‌شود: جزء حلو(شیرین) و جزء حامض(ترش). برای بخش ترش می‌توان از انواع سرکه‌های انگوری، سرکه سیب و سایر سرکه‌ها، یا از تمبر هندی، آب نارنج یا آب‌لیمو و غیره استفاده کرد. برای بخش شیرین نیز می‌توان از عسل، شکر سرخ، شکر سفید و امثال آن استفاده کرد. با انتخاب انواع این اجزا می‌توان سکنجبین های مختلف با خواص متفاوت درست کرد. تنوع در مواد موثره‌ی اضافه شده: افزودن انواع مواد گیاهی و دارویی به سکنجبین پایه امکان پذیر است. مثلا قسمت‌های گیاه مورد نظر بخصوص بذر‌ها و ریشه‌ها. شیوه متداول افزودن این داروها به سکنجبین پایه بدین ترتیب است که گیاه یا گیاهان مورد نظر را در مقدار مشخصی آب یا سرکه خیسانده و بعد از حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت، جوشانده و صاف می‌کنند و عصاره‌ی حاصل در فرایند تولید سکنجبین به کار گرفته می‌شود‌‌. در ادامه دستور تهیه تعدادی از آنها را بیان می‌کنیم: 📌 سرکه‌انگبین کاسنی سرکه انگبین کاسنی ، رﻗﻴﻖ ﻛﻨﻨﺪه ﺧﻮن ﻛﺎﻫﻨﺪه دﻳﺎﺑﺖ و ﭘﺎﻛﺴﺎزی ﺧﻮن از اﺧﻼط ﻓﺎﺳﺪ ﻛﺎﻫﻨﺪه ﭼﺮﺑی ﺧﻮن و ﻛﻨﺘﺮل ﻛﻨﻨﺪه آن، ﻛﻤﻚ ﺑﻪ درﻣﺎن ﻛﺒﺪ و ﻧﺎرﺳﺎیی ﻋﻤ‌ﻠﻜﺮد آن می‌کند. طرز ساخت: دقیقا مانند سرکه انگبین با عرق نعناع می‌باشد با این تفاوت که به جای 2 واحد عرق نعناع باید از 2 واحد عرق کاسنی استفاده کرد. 📌 سرکه انگبین رازیانه‌ای نیز نوعی دیگر از سرکه انگبین بوده که بجای عرق نعنا در آن از عرق گیاه رازیانه استفاده می‌شود و معمولا برای درمان اختلالات هورمونی زنان، عوارض ناشی از یائسگی، مشکلات پوستی زنان و… کاربرد دارد. طرز تهیه: دقیقا مثل سرکه انگبین با عرق نعناع می باشد با این تفاوت که به جای 2 واحد عرق نعناع باید از 2 واحد عرق رازیانه استفاده کرد. ____________ 🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻 🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish