#حمص
1⃣ قسمت اول
🍲 مواد لازم:
نخود یک لیوان
جعفری تازه یک مشت
ارده ۳ الی ۴ ق.غ
روغن زیتون ۱ ق.غ
سیر ۲ حبه
نمک معدنی و فلفل به مقدار کافی
آب لیموترش تازه به مقدار کافی
💥 خواص 💥
- نخود:
حاوی مواد معدنی و مواد مغذی از جمله منیزیم، کلسیم، اسید فولیک، روی، آهن، فسفر، پتاسیم، ویتامینهای گروه B ، امگا 6، ویتامین C و آنتی اکسیدانها بوده و سرشار از منگنز است و منگنز مادهای است که موجب بهبود سلامت پوست شده و موجب کاهش خطوط و چین و چروک پوست میشود.
سرشار از ویتامینهای A و E است. ضمناً با داشتن ویتامینهای گروه B برای داشتن انرژی و جلوگیری از سستی و خستگی مفید است.
نخود مقادیر مناسبی از آهن و کلسیم را دارد. همچنین مواد مغذی دیگری نیز دارد که در سلامت و استحکام استخوان موثر است.
نخود حاوی اسید آمینههای تریپتوفان و سرتونین که این دو اسید آمینه برای خواب ضروری هستند در نتیجه مصرف روزانه نخود میتواند منجر به خوابی آرام شود.
____________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
پرسش و پاسخ دارویی.
#حمص 1⃣ قسمت اول 🍲 مواد لازم: نخود یک لیوان جعفری تازه یک مشت ا
#حمص
2⃣ قسمت دوم
- جعفری:
مقدار ویتامین K آن چیزی است که واقعا شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. جعفری ۵۷۴ ٪ از مقدار توصیه شده روزانه مواد مغذی را داراست و ویتامین C آن بیش از سه برابر مقدار ویتامین سی پرتقال است. این ماده همچنین غنی از مواد مغذی ضروری دیگر نظیر ویتامین A، آهن، مس و اسید فولیک است. به این ترتیب، جعفری دو برابر مقدار آهن موجود در اسفناج را داراست. روغن eugenol، به عنوان یک بیحسی موضعی عمل میکند و یک ضد عفونیکننده برای جلوگیری از بیماریهای لثه است. این سبزی سودمند خواص بسیار زیادی دارد 👇👇👇
جعفری حاوی ترکیبی به نام کارنوسول است که خاصیت ضد سرطان آن کشف شده است. این ترکیب همچنین در جهت درمان سرطان سینه، پوست، روده بزرگ و پروستات نیز مفید است.
جعفری نیز عامل مهمی از فلاونوئیدها است، فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که میتوانند مانع از تکثیر سلولهای سرطانی شوند.
👈 ترکیب مهم دیگر یافت شده در جعفری لیتولئین است. لیتولئین عامل جلوگیری از سرطان است. همچنین از متابولیسم عوامل سرطان زا که عوامل جهش فعال در کروموزومهای کبد را ایجاد می کنند، نیز جلوگیری می کند.
👇👇👇
با این وجود، ترکیب دیگری در جعفری، که اِپیژنین (apigenin) نامیده میشود، در مطالعات آزمایشگاهی بیش از ۸۶٪ از سلولهای سرطانی ریه را کشته است.
❗️نکته مهم: پخت و پز میتواند بیشتر مواد مغذی مفید جعفری را از بین ببرد. در نتیجه برای بهرهمندی از مزایای شگفت انگیز آن، روزانه بهتر است از جعفری خام مصرف کنید.
جعفری حاوی مقادیر بسیار بالایی ویتامین K است که برای حفظ تراکم استخوان و مبارزه با شکستگی استخوان ضروری است. این ماده معدنی به همراه کلسیم، منیزیم، ویتامین D، فسفر و سایر مواد مغذی مهم برای سلامت استخوان کار میکنند.
- ارده:
ارده حاوی پروتئین و ویتامینهای لازم B ، D و E می باشد همچنین مقدار روغن موجود در ارده 50 درصد می باشد و شامل اسیدهای چرب اشباع شده مثل اسید اولئیک است.
- روغن زیتون:
روغن زیتون شامل اسیدهای چرب غیراشباع مانند اسید اولئیک و لینولئیک، اسیدهای چرب اشباع مانند اسید پالمیتیک و استئاریک و همچنین ترکیبات فنولیک و ویتامینهای مختلف مانند ویتامین E است. این ترکیبات سبب میشوند که روغن زیتون به عنوان یک منبع سالم از چربیهای سالم شناخته شود. همچنین، ترکیبات فنولیک موجود در روغن زیتون به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی شناخته شدهاند که میتوانند برای سلامتی بسیار مفید باشند.
- سیر:
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ است.
ضمنا حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
📣 در مجموع این ترکیب، بسیار مفید در سلامت هر شخص میباشد.
- رفع پوکی استخوان و تقویت بُن بدن
- رفع کم خونی و خستگیهای مزمن
- جلوگیری از بروز انواع سرطانها و بهبود برخی از انواع کنسرها
- شادابی و زیبایی پوست
- رفع مشکلات گوارشی و بهبود گوارش
- بسیار مفید در ریزش مو و کمک به رویش مجدد
- کمک به بهبود مشکلات هورمونی و جنسی در آقایان و خانومها (تقویت کننده بسیار عالی تخمک و اسپرم)
و مفید در اختلالات قاعدگی
- رفع مشکلات قلبی و عروقی
- تقویت حافظه و مقوی بسیار عالی برای مغز و تمرکز
- بهبود خواب (مشکلات بیخوابی و بدخوابی)
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به رشد قد در کودکان و نوجوانان
____________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
🔽 رعایت هفت اصل در اصلاح معده :
1⃣ اول استعمال دوائی است که معده را هنگامی که مسترخی می گردد، #دباغی کند. مثل #آمله.
2⃣ دوم آنکه اگر #ملاست و نرمی او زائل شود، و خمل آن پاک شود[متظور پرزهای معده است]. #سرکه او را پاک میکند، و #میخک نرمی معده را درمان میکند.
3⃣ سوم آن چیزی که اشتهای معده را تحریک کند. مثل #خردل، #لیمو و #آبکامه [نان خورشی، نوعی از گوارشن]
4⃣ چهارم آنکه #ریاح را تحلیل برد. و رطوبت باله از معده زائل سازد. مثل #زنجبیل
5⃣ پنجم آنکه دوائی که باعث رفع انسداد معده شود. مثل #صبر_زرد
6⃣ ششم آنکه دوائی قوای معده را تقویت کند. مثل #زعفران
7⃣ هفتم آنکه حرارت غریزی معده را نگاه دارد. مثل #مصطکی یا چند عدد #میخک را پودر کنند، و در گلاب بریزند، و مدتی در آفتاب بگذارند و شب استعمال کنند.
📚 اکسیر اعظم / حکیم محمد اعظم خان
#از_کتابها
________________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
#گلقند قسمت اول
🌸 نامها:
گلقند (gulqand)
گلکند (Gulkand)
مربای گلمحمدی
مربای گل سرخ
🌸 از چه چیز ساخته میشود؟
مربای ساختهشده از گلبرگهای گل رز است که در ایران، هند و پاکستان با استفاده از گلبرگ گل سرخ، گل محمدی و عسل یا شکر تهیه میشود.
✔️ گاهی به ترکیب گلمحمدی با عسل گُلانگبین نیز گفته میشود.
✍ خواص گل قند از دیرباز مورد توجه انسان بوده است به طوری که در منابع مختلف استفاده از گلقند را به ۹۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، یعنی در حدود ۳۰۰۰ سال پیش ذکر کردهاند.
✍ پیشینه این ترکیب را به پارس و هند مربوط میدانند اما در حال حاضر استفاده از این معجون در هند و پاکستان نسبت به ایران بسیار مرسومتر است و به همین دلیل گلقند در سراسر دنیا به عنوان یک مربای هندی شناخته میشود.
________________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
پرسش و پاسخ دارویی.
#گلقند قسمت اول 🌸 نامها: گلقند (gulqand) گلکند (Gulkand) مربای گلمحمدی مربای گل سرخ 🌸 از چه چی
#گلقند قسمت دوم:
🌸 مزاج گلقند: گرم و تر
به طور کلی گلقند به دو نوع:
۱. گل قند شکری
۲. گل قند عسلی
تقسیم بندی میشود. گلقند شکری معمولاً به عنوان یک مربا مورد استفاده قرار میگیرد و معجون گلقند عسلی و به عنوان یک دارو در طب سنتی مورد استفاده است.
▫️نوع عسلی آن برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسبتر بوده و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار میرود.
▫️نوع شکری گلقند بیشتر مناسب جوانان و گرم مزاجان و بیماریهایی چون وسواس است.
💡همچنین در فصل سرد میتوان برای حفظ سلامتی و تعدیل مزاج از نوع عسلی گلقند به صورت روزمره بهره برد.
____________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
#گلقند قسمت سوم
🌸 خواص عمده گلقند:
▫️در طب سنتی ایرانی به عنوان ملین خصوصاً برای رفع یبوست مادران باردار که منع مصرف داروهای شیمیایی دارند استفاده میشود.
✍ در خانمهای باردار به عنوان کاهش ویار حاملگی (حالت تهوع) و لینت مزاج (رفع یبوست) یک انتخاب مناسب میباشد.
در منابع طب ایرانی گلقند را به عنوان حافظ جنین از سقط نیز معرفی کردهاند.
خاصیت آرامبخشی و خوابآوری داشته و مقوی رحم است.
▫️به علت اثرات تقویت کنندگی معده، مغز و رحم و همچنین منع صعود بخارات معده به مغز به عنوان یکی از درمانهای مناسب برای بیماران دارای مشکلات گوارشی، سردردهای عصبی و #میگرن توصیه میشود.
بنابراین افرادی که دچار سردرد، سردرد میگرنی، یبوست و مشکلات معده (مخصوصاً کسانی که از مشکلات ناشی از سوءمزاج سرد دستگاه گوارش رنج میبرند) بیشترین سود را از “گلقند” میبرند.
▫️خشک کننده رطوبتهای زائد بدن بوده و مخصوصاً مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز میشود.
________________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
#گلقند قسمت چهارم
🌸 روش تهیه گلقند آفتابی
۱. ابتدا گلبرگهای گل محمدی (بدون کاسبرگ و سایر قسمتهای گل) با هم وزن خود عسل به صورت لایه لایه در ظرفی ترکیب میشود.
۲. در معرض نور خورشید قرار بدهید.
۳. سه چهار روز باید ترکیب موجود هم زده شود و تا چهل روز بماند.
✔️ به این نوع محصول تهیه شده در کتب طبّی گُلانگبین میگویند.
✔️ بهار بهترین فصل آمادهکردن معجون انگبین است و در روزهای دیگر سال برای تهیه آن باید از گلبرگهای خشک استفاده کنید.
فقط به این نکته توجه داشته باشید که اگر از گلبرگ خشک شده استفاده میکنید حتما با کمی گلاب خالص برگها را تر کنید تا قابلیت ممزوج شدن با شکر یا عسل را داشته باشد.
💡میتوان گلقند را با شعلهی ملایم درست کرد اما این روش به دلیل حرارت مستقیم از خواص گلبرگها میکاهد و بهتر است از روش گلقند آفتابی استفاده کنید.
💡اگر به جای عسل، همراه شکر قهوه ای یا شکر نیشکر به اندازه برابر با گلبرگ مخلوط شود گلقند بدست میآید که همان اثرات گلنگبین را دارد تنها گرمی آن کمتر و رطوبت آن قدری بیشتر است.
________________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish
پرسش و پاسخ دارویی.
#گلقند قسمت اول 🌸 نامها: گلقند (gulqand) گلکند (Gulkand) مربای گلمحمدی مربای گل سرخ 🌸 از چه چی
#گلقند قسمت پنجم
🌸نکات مهم در مصرف گلقند
▫️بهترین اثر بخشی گلقند یا گلنگبین در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد میباشد.
▫️در خانمهای باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است. اما زیاده روی در مصرف آن توصیه نمیشود.
▫️دارو در ظرف در بسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
▫️نوع عسلی تا ۴ سال و نوع شکری تا ۲ سال خواص خود را حفظ می کند.
🌸 روش مصرف گلقند:
▫️بزرگسالان: 1 تا 2 قاشق مربا خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا.
▫️کودکان بالای دو سال: 1 قاشق چای خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
❌ موارد منع مصرف گلقند
▫️بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده
▫️بیماران دارای دردهای شکمی ناشناخته
▫️در افراد با سابقهی جراحی شکم، با مشورت طبیب استفاده شود.
▫️کودکان زیر دو سال
________________
🍃 لینک کانال پرسش و پاسخ دارویی👇🏻
🆔️https://eitaa.com/darokhanehakimkhirandish