ابو محمد جولانی
و عشقی که به نفرت بدل شد!
قسمت اول
پایگاه خبری "میدل ایست آی" در گزارشی به سیر شکل گیری تفکر ایدئولوژیک
#ابومحمد_الجولانی رهبر گروه تروریستی "
#هیئت_تحریر_الشام" پرداخته و به طور خاص سعی کرده توضیح دهد که چگونه وی توانست رهبریِ یکی از مهمترین گروههای شورشی در عرصه تحولات میدانی سوریه را به دست گیرد.
میدل ایست آی در این رابطه مینویسد: «هویت رهبر گروه تروریستی هیات تحریر الشام (
#جبهه_النصره سابق) دیگر برای هیچکس، راز و امری مخفی نیست.
سال گذشته ابومحمد الجولانی نام واقعی و حقیقی خود را فاش کرد (احمد حسین الشرا) و اخیرا نیز در جریان یک مصاحبه، او به طرز گسترده تری به پیشینه خانوادگی و زندگی خود اشاره کرد (امری که برای رهبران گروههای شورشی تا حد زیادی یک تابو است و از آن دوری میکنند).
به گزارش فرارو، الجولانی کودکی و نوجوانی خود را در برخی مناطق مرفه
#دمشق پایتخت سوریه گذرانده است. جایی که وی توسط نظام سیاسی سوریه، نه زندانی و نه شکنجه شده است.
نباید فراموش کرد که برخی از مخالفان نظام سوریه، زندانی شدن و شکنجه از جانب دولت سوریه علیه خود را به مثابه محرکی قوی جهت شورش علیه آن توصیف کرده اند. این مساله به خودیِ خود، این تئوری که شورشیان بر اثر سرکوب سیاسی رو به شورش میآورند را نیز در مورد ابومحمد الجولانی منتفی میسازد.
🔲 عقبه خانوادگی الجولانی
پدر ابومحمد الجولانی، "حسین الشرا"، اقتصاددانی بود که در سال ۱۹۴۶ در بلندیهای
#جولان متولد شد و قویا تحت تاثیر جنبش پان عربی و رئیس جمهور انقلابی مصر،
#جمال_عبدالناصر بود.
در دهه ۱۹۶۰، همزمان با اوجگیری احساسات
#پان_عربی و موفق شدن کودتا های
#بعثیها در عراق و سوریه، وی از سوریه خارج شد و جهت تحصیل در رشته اقتصاد، عازم دانشگاه بغداد شد. وی بار دیگر در اوایل دهه ۷۰ میلادی به سوریه بازگشت. دورهای که با کودتای
#حافظ_اسد و رسیدن وی به قدرت به عنوان رئیس جمهور جدید در سوریه همزمان شد.
پدر ابومحمد الجولانی کار خود را به عنوان یک کارمند دولت در وزارت نفت و همچنین یک عضو شورای محلی در استان
#قنیطره سوریه در فاصله سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ آغاز کرد. با این حال، همزمان با تشدید تنشها و دشمنیها میان احزاب بعث عراق و سوریه، با توجه به گرایشهای الجولانی به سمت رژیم عراق، در نهایت وی از سوریه فاصله گرفت و عازم عربستان شد. وی در عربستان نیز در وزارت نفت این کشور فعال شد...
🔲 کودکی جولانی
یکی از هم کلاسیهای سابق الجولانی در سوریه میگوید که وی دانش آموزی لاغر و تمیز بود. وی فردی باهوش بود. با این حال به شدت منزوی و درون گرا بود. با توجه به حرفه پدرش که مشاور اقتصادی دولت سوریه بود و مادرش نیز یک معلم بود، از وی انتظار میرفت تا بهترین رفتارها را متناسب با موقعیت خانواده اش داشته باشد.
پژوهشها حاکی از این هستند که الجولانی از همان کودکی سعی داشت تا میان خود و دیگران، یک وجه تمایزِ روشن را تعریف کند. شخصیت منظم دوران کودکی وی کم کم جای خود را به رویههای شورش گرایانه داد و عصر جدیدی را در زندکی شخصی وی آغاز کرد. وی همچنین یک سبک زندگی جدید را نیز در پیش گرفت.
او عاشق یک دختر #علوی در سوریه شد.
ازدواج الجولانی با این دختر به شدت با مخالت رو به رو شد (از سوی هر دو خانواده) و در نوع خود، در ذهن الجولانی، تاثیرگذاری منفی را از خود برجا گذاشت. وقوع این مساله آن هم در دورانی که شخصیت الجولانی در حال تکوین بود، تاثیر بسیار بدی بر وی گذاشت و موجب شده تا وی به نحو قابل توجهی، بر مساله شکافهای فرقهای متمرکز شود.
https://eitaa.com/ejtemaiyatt