#شکر_از_دیدگاه_قرآن ۷۹
💠 *«شکر اعضا و جوارح»*
🔆 *«آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لا نُفَرِّقُ بَینَ أَحَدٍ مِن رُسُلِهِ قَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَیك الْمَصِیر»*
🔆 *«پیامبر به آنچه از سوى پروردگارش بر او نازل شده ایمان دارد و همه مؤمنان به خدا و فرشتگان و كتابها و فرستادگانش ایمان دارند ما میان هیچ یك از پیامبران او فرق نمىگذاریم و گفتند: ما شنیدیم و اطاعت كردیم، پروردگارا! آمرزش تو را و بازگشت به سوى توست.»*
📗 سوره بقره، آیه ۲۸۵
🔷 توجه به نعمت وجود پیغمبر از مصادیق شکر مؤمنین است. ایمان، باور درونی و عمل قلب است. مؤمنین به نعمت قلب بها دادند و وجود پیامبر را باور کردند و شاکر شدند.
✅ *استفادۀ صحیح از نعمت قلب، از باورهای صحیح محسوب میشود. مؤمنین با گوش قلب، پیام خدا و پیام رسول را شنیدند. *
🔷 به عبارت دیگر شکر نعمت شنیدن را با سمع قلب انجام دادند و در بازار شلوغ عالَم که هرکس به نفع خود در حرکت است، پیام پیامبر را شنیدند.
✅ *اعترافاتِ درست، شکر نعمت زبان است. زبان باید برای حرفهای صحیح و اعترافاتِ درست بکار گرفته شود.*
🔷 حتی بالاتر، شکر، بهکارگیری همۀ اعضا و جوارح برای بیان اعتقادات حقه است.
🔷 خدا گروهی را اهل خیر و طاعت قرار داده است. یکی از علامتهای طاعت، قوّت است. میان قوی بودن افراد و طاعتشان ملازمه است.
✅ *طاعت، یعنی انجام عمل بدون خستگی.* وقتی انسان در انجام عمل با دیگران مسابقه میدهد و حتی اگر خدا عمر نوح به او عنایت کند، از انجام عمل صالح عقبنشینی نمیکند و نسبت به انجام آن رغبت و شوق باطنی دارد، اهل طاعت است.
🔷 *وقتی انسان اهل طاعت باشد، قوّت دارد. اطاعت، شوق میآورد.*
✅ مؤمنین با ذکر «أَطَعْنَا» شکر همۀ اعضاء و جوارح را بهجا میآورند، با جانودل انجام وظیفه میکنند و با میلورغبت به میدان بندگی وارد میشوند.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
|
بله |
ایتا |
تلگرام