#آشپــــــزی
طرز تهیه
#آش-ترش در شهر ملایر
✅این آش در شهرهای دیگری هم موجود است ولی طرز تهیه به روشی است که در ملایر انجام میشود.
✅برخی از مواد مضر غذا را تغییر داده ایم .
مواد لازم:
لوبیای پخته شده - یک پیمانه
نخود پخته شده - یک پیمانه
پیاز - یک عدد
سبزی آش شامل
#برگ_چغندر،
#تره، گشنیز، جعفری - ۳۰۰ گرم یا به دلخواه بیشتر
برگه زردآلو - یک پیمانه
آلوچه - یک پیمانه
رشته آش(رشته دست ساز باشد بهتر است) - ۲۰۰ گرم
سرکه خانگی- نصف لیوان
شکر نیشکر در صورت تمایل پس از آماده شدن در قابلمه یا هر کس در کاسه خود بریزید.
طرز تهیه:
۱. حبوبات را از شب خیس میکنیم تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحتتر پخته شود.
۲. نخود و لوبیا را در قابلمههای جداگانه روی حرارت قرار میدهیم تا بپزند. توجه کنید نباید در یک قابلمه آنها را بپزید، چون لوبیا در مدت دو ساعت میپزد، ولی نخود به زمان بیشتری نیاز دارد.
۳. پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد میکنیم و به همراه روغن(زیتون یا شحم یا کنجد یا حیوانی یا دنبه)، روی حرارت تفت میدهیم سپس سبزی آش را به همراه یک پیمانه برگه زردآلو، یک پیمانه آلوچه و یک لیتر آب در قابلمه می ریزیم و حدود ۴۰ دقیقه صبر میکنیم تا همه مواد باهم بپزند.
۴. نخود و لوبیای پخته شده را به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد باهم مخلوط شود.
۵. ۲۰۰ گرم رشته آش را هم اضافه میکنیم و زمان میدهیم تا همه مواد آش به خوبی بپزند. در انتهای پخت، کمی نمک(دریا) به همراه نصف لیوان سرکه خانگی یا هر مقداری که تمایل داشتید به آش اضافه و صبر میکنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. توجه کنید مقدار سرکه کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
زاهدی
@tebeeslami_tabrizian
@eslamiteb_tabrizian