🌏رشد اقتصادی با خام فروشی⁉️
(قسمت دوم)
🖌حمدان مقدم
🌐برای ساختن شاخص پیچیدگی اقتصادی از دو اصل «تنوع»(Diversity) و «فراگیربودن»Ubiquity استفاده شده است. تنوع به معنای تعداد کالاهای متمایز یک کشور و فراگیر بودن تولید یک کالا به معنای تعداد کشورهای تولیدکننده یک محصول خاص است. میتوان مشاهده کرد که کالاهای پیچیده در کشورهای کمتری تولید و صادر میشود؛ از اینرو میتوان شاخص پیچیدگی یک کشور را نتیجه میزان تنوع تولیدات و میزان فراگیری تولید آن کالا در میان دیگر کشورها دانست؛ بنابراین یک کشور با شاخص پیچیدگی اقتصادی بالاتر به مفهوم توانایی آن کشور در تولید کالاهای متنوع و متمایز است.
🌐این شاخص مقیاسی نسبی است و عددی بین ۳+ و ۳- است. کشورها و محصولات پیچیده عدد مثبت بالاتری را به خود اختصاص خواهند داد و بالعکس شاخص پیچیدگی کشورها و محصولات با پیچیدگی پایین، اعداد منفی بیشتری خواهد بود.
🌐براساس آخرین اطلاعات منتشرشده در سال ۲۰۲۱، ژاپن با شاخص ۲.۲۶، سوئیس ۲.۱۴، کرهجنوبی ۲.۰۳، آلمان ۱.۹۳ و سنگاپور با ۱.۸۳ جز پنج کشور اول در رتبهبندی پیچیدگی اقتصادی قرار دارند. ایران از بین ۱۳۳ کشور رتبهبندی شده، در رتبه هفتاد و سوم با شاخص پیچیدگی اقتصادی منفی ۰.۱۸۷ قرار گرفته است که در زمره اقتصادهای به نسبت ساده قرار دارد و این یعنی، ایران سبد صادراتی غیرمتنوع و کالاهای غیر پیچیده صادراتی دارد.
#خانه_داری_شغل_است
#فلسطین_اشغالی #لبیک_یا_خامنه_ای #بانک_ها_غلط_میکنند #اقتصاد_اسلامی #حمدان_مقدم #ویروس_اندلس #کیفیت_حق_الناس_است
https://virasty.com/r/Esl
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c