🔸اهمیت سواد رسانه برای نجات از انبوه اطلاعات
در گذشته، سانسور از طریق مسدود کردن جریان اطلاعات به اجرا در میآمد در قرن بیست ویکم، از طریق غوطه ور کردن انسانها در سیلاب اطلاعات بی اهمیت و نامربوط عملی میشود.انسانها واقعا نمیدانند به چه چیزی توجه نشان دهند، و اغلب وقت خود را صرف بحث و بررسی درباره ی موضوعات فرعی میکنند.
در زمانهای دور، قدرت داشتن به معنی دسترسی به اطلاعات بود. اکنون قدرت یعنی آگاهی بر اینکه از چه چیز باید چشم پوشید و تمرکز را بر روی چه چیزی قرار داد .
هم اکنون ما در وضعیت سر ریز اطلاعات در محیط رسانه ای و مجازی پیرامومنان قرارداریم زمانی که در زمینه یک موضوع بیش از اندازه اطلاعات وجود دارد و موجب اضطراب و سردرگمی افراد و ناتوانی درتصمیم گیری در انتخاب یا صرفنظر کردن از همه یا بخشی از اطلاعات می شود، در این حالت اگر مهارت انتخابگری را نیاموخته باشیم به آنچه جذابتر و قانع کننده تر و نه لزوما مورد نیاز و مفیدتر است،جذب، و گاه به استفاده از آن وابسته میشویم؛ این وابستگی گاهی چنان پیش میرود که به {اعتیاد رسانه ای} در ما منجر شده و متاسفانه ما را از بسیاری مسائل مهمتراز جمله نواخت طبیعی زندگیمیان باز میدارد .
یکی از خلا های اساسی نسل جدید که غرق در فناوری اطلاعات شده است آموختن سواد هایی بیش ازخواندن و نوشتن و علوم نظری مختلف است ما مجبور به آموختن سواد رسانه هستیم وگرنه این رسانه های خوش رنگ ولعاب اطرافمان توسط نا آگاهیمان ما را در خود غرق کرده مسیر زندگیمان را بی آنکه خود بخواهیم تغییر خواهند داد .
🔶 گوشه ای از اخبار و اطلاعات «هنر و رسانه دینی»
@honaretollab