✳️ از فروش خدمت سر بازی به قید قرعه تا اعتراض روزنامه حکومتی به آزادی مطبوعات در غرب!
#روزشمار
18 تیر 1340
❇️ فروش خدمت سربازی به قید قرعه
اطلاعات نوشت: در لایحه بودجه که دولت سابق تقدیم مجلس بیستم کرد در مورد معافیت مشمولین، تبصره ای گنجانیده شده بود که در آن چنین قید شده بود: دولت مجاز است از مشمولین خدمت سربازی که طبق قوانین مربوط معاف می شوند در قبال صدور برگ معافیت دائم خدمت سربازی، از دارندگان گواهینامه متوسطه به بالا دو هزار ریال و از سایرین یک هزار ریال اخذ و به درآمد عمومی منظور نماید.
به موجب این طرح، کلیه مشمولین اعم از عادی، دیپلمه و لیسانسیه در دسته های خود در قرعه کشی شرکت خواهند کرد و کسانی که برگ عدم اصابت قرعه دریافت دارند با پرداخت مبلغی معاف خواهند شد.
❇️ برنامه ای که دود آن به چشم بازرگانان خواهد رفت
یک بازرگان در تماس با اطلاعات گفت: تجار حق دارند [از] تصمیماتی که با کار و کسب و سرمایه آن ها بستگی دارد به موقع اطلاع حاصل کنند تا بتوانند وضع خود را با آن تطبیق دهند؛ نخست وزیر و سایر مسئولین طی دو ماه اخیر بازار را در انتظار تصمیمات خود نگاه داشته اند و این انتظار هنوز ادامه دارد.
در بازار گفته می شود: اگر این برنامه هم مانند برنامه قبلی پس از آن که مدتی از اجرای آن گذشت منتشر شده و بعد معلوم شود که عملی نبوده و بر اساس واقعیات تنظیم نشده است، باز دود آن به چشم بازرگانان خواهد رفت.
❇️ پاسخ عجیب اتوبوسرانی به مردم
در کوی مهناز تهران عموما کارگران دخانیات، راه آهن و شرکت نفت و تعداد معدودی کارمندان جزء دولت زندگی می کنند. این عده برای رفت و آمد خود تقاضای خط اتوبوسرانی کرده اند، ولی شرکت واحد به آن ها جواب داده است که شما راه احداث کنید، ما اتوبوس بفرستیم!
در کوی مهناز، پزشک و داروخانه وجود ندارد و همین مسئله از اهم ناراحتی های مردم است؛ مردمی که نه راه دارند، نه طبیب، نه درمانگاه و بیماران خود را به امید خدا می سپارند.
بعد از آب، مهم ترین نیازمندی کوی مهناز آسفالت و نهرسازی است. در این منطقه حتی یک کوچه آسفالت وجود ندارد و انجمن محلی درصدد است پس از پایان کار لوله کشی، برای آسفالت و نهرسازی قلعه مرغی اقداماتی را آغاز کند.
❇️ اطلاعیه سفارت انگلیس در پاسخ به یک روزنامه
سفارت انگلیس در تهران به سرمقاله روزنامه اطلاعات، که به استناد مقاله ای در روزنامه تایمز، که از آمریکا خواسته بود کمک های خود را به ایران قطع کند، از سیاست های انگلیس در قبال ایران انتقاد کرده بود، پاسخ داد.
در این جوابیه آمده است: مقالاتی که در روزنامه های انگلیس به چاپ می رسد فقط به مسئولیت خود روزنامه می باشد و نظر مخبر خاورمیانه روزنامه تایمز، آن طور که در این مقاله ذکر شده، به هیچ وجه نمی تواند نظریه دولت علیا حضرت ملکه انگلستان تلقی گردد.
اطلاعات با تمجید از این جوابیه نوشت: این توضیح سفارت انگلیس بسیار به موقع و لازم بود؛ زیرا پرده از ابهام و تاریکی ناشی از مقاله مندرج در تایمز لندن برداشت و نشان داد که هرگز در علائق، دوستی و روابط فیمابین ما و انگلستان نقاط ضعفی وجود ندارد و آن چه تایمز لندن چاپ نموده موافق نظر دولت نیست.
در ادامه نوشته اطلاعات در این زمینه آمده است: مطلب تایمز اظهار نظر خبرنگاری است که به تهران آمده و مثل سایر مخبرین خارجی، مسائل داخلی مملکت ما را از دریچه بدبین بعضی مردم و خاصه ناراضی ها، زیر ذره بین و با بزک کردن هرچه بیشتر تماشا کرده است و در این صورت نباید بدان توجه و اعتنا کرد؛ همچنان که در مطبوعات خارجی، اعم از انگلیسی یا آمریکایی یا بیشتر کشورهای اروپایی، مطالبی از این گونه چاپ می شود و گاهی چیزهایی می نویسند که در قوطی هیچ عطاری یافت نمی شود، آنقدر چرند و پرند انتشار می دهند که خواننده وحشت می کند و نتیجه اش همان است که افکار عمومی در خارجه، خاصه ایرانیانی که در اروپا و آمریکا به سر می برند، دچار نگرانی و اضطراب شدید می گردد.
اطلاعات با درخواست از این روزنامه ها که سیاست های دولت هایشان را در نظر بگیرند نوشت: در خود انگلستان جرایدی هست که در نوشتن مطالب بی پروایانه معروفاند؛ در آمریکا نیز چنین هست. آن جا که هیچ بند و باری وجود ندارد، هر که هر چه دلش خواست می نویسد، نه به سیاست دولت کار دارد و نه سیاست مملکت را در نظر می گیرد، فقط خواننده را می پایند که از دست نرود و به شکلی او را با اخبار عجیب و غریب و تحریک آمیز مشغول دارند و لو آن اخبار بر ضد مملکت و ملت خود باشد.
http://yon.ir/fZz02
@iichs_ir