به کجا چنین شتابان؟!
سفارشات عجیب ایران به چینیها
پس از
اعلام توافق دولت رئیسی با چینیها برای ساخت یک ورزشگاه بزرگ در تهران و همچنین توسعه فرودگاه امام، حالا
شهردار تهران پس از سفر به چین خبر از سفارش ساخت شهربازی و هتل ۵ تا ۷ ستاره به چینیها داده است!
جالب است که بدانید به طور رسمی چیزی به نام هتل ۶ و ۷ ستاره وجود ندارد و درجهبندی هتلها از یک تا پنج ستاره است! صرفا چند هتل عجیب و فوقالعاده لوکس مانند برج العرب امارات متحده، به طور افتخاری و غیررسمی به خودشان لقب هفتستاره دادهاند.
زاکانی علاوه بر هتل ۵ تا ۷ ستاره، خبر از ساخت شهربازی توسط چینیها هم داده است. حبیب کاشانی، خزانهدار شورای شهر، حجم این قراردادهای عجیب را بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرده است. از طرف دیگر معلوم نیست که ساخت هتل و شهربازی تا چه اندازه از وظایف شهرداری باشد، موضوعی که دیگر عضو شورا، سید جعفر تشکری هاشمی به درستی به آن اشاره کرد: «شهردار تهران در گزارش خود از هتل سازی و شهربازی سازی صحبت کرد اما نکته حائز اهمیت این است که این گونه موارد وظیفه شهرداری تهران نیست».
از جمله دیگر سفارشهای عجیب به چینیها، سفارش ساخت یک ورزشگاه بزرگ در تهران است که مشخص شده این ورزشگاه ۱۲۰ هزارنفره خواهد بود. همچنین توسعه فرودگاه امام (۳ میلیارد دلار) و ایجاد قطارسریعالسیر (۲۰ میلیارد دلار) مشهد تهران اصفهان از محل تهاتر نفت دیگر پروژههای سوال برانگیز دولت رئیسی است.
در مقام مقایسه میتوان به دستاوردهای سفر چین دولت لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل نگاهی انداخت. لولا اعلام کرد که بزرگترین خواسته برزیل از دولت چین، کمک این کشور به ارتقای صنایع تولیدی این کشور است. از همین رو عمده توافقات صورت گرفته حول محور انتقال فناوری و کمک به توسعه و متنوعسازی سبد صادراتی اقتصاد برزیل بوده است.
در گزارش صدای تولید از
سفر هیات برزیلی به چین میخوانیم:
«یکی از تفاهم نامههایی که هفته گذشته امضا شد متعهد به تسهیل پروژههایی است که شامل انتقال فناوری میشود. به طور جداگانه، توافقاتی اعلام شد که شامل یک نیروگاه هیدروژن سبز، پروژههای بادی دریایی، و آخرین مرحله از یک برنامه ماهوارهای تولید مشترک، و همچنین تعهدی برای تسهیل استارتآپهای برزیلی برای تجاریسازی محصولاتشان در چین و طرحی برای ایجاد یک شرکت لجستیک محصولات کشاورزی دو ملیتی است.»
برای کشوری که بیش از یک دهه تحریم بوده و تمام زیرساختهای اساسی و اقتصادی کشور مستهلک شده (مانند زیرساختهای انرژی، حمل و نقل باری، ماشینآلات صنعتی و …) و با محدودیت شدید ارزی مواجه است به صورتی که گاهی با کمبود دارو و شیرخشک مواجه میشود، تهاتر نفت با پروژههای عجیبی مثل ورزشگاه ۱۲۰ هزار نفری، شهربازی، هتل ۷ ستاره، توسعه فرودگاه و قطارسریعالسیر مسافری نشان از درک نادرست سیاستمداران از اولویتهای کشور دارد.
جالب اینکه به طور همزمان رئیس جمهور برزیل، بجای سفارش پروژههای بزرگ و کمفایده، از چینیها خواستار انتقال فناوری و کمک به توسعه صنعتی کشورش شده است.
منبع تحلیل:
صدای تولید
#چین
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#متناسب_مشروط
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404