📌 سن حضرت خدیجه سلاماللهعلیها، هنگام ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله
🔰به جهت اینکه بسیاری از بزرگان
#اهل_سنت و راویان و تاریخ نویسان پیرو
#مکتب_خلفا، در صدر
#اسلام خوش نداشتند، شخصی را بالاتر از
#عایشه در بین همسران
#پیامبر صلیاللهعلیهوآله معرفی کنند؛ لذا دست به پارهای روایات دروغ و استدلالات باطل زدهاند، و به همین دلیل سن حضرت
#خدیجه سلاماللهعلیها یکی از مسائل پیچیده صدر اسلام است؛ آنچه در منابع معتبر تاريخی معروف و مشهور است، اين است كه سن پیامبر، ۲۵سال و سن حضرت خديجه سلاماللهعلیها ۴۰ سال بوده است.
🔰ولی از آنجایی که حق هیچگاه مخفی نمانده و نخواهد ماند، در لابلای کلمات مورخین و علما اعترافاتی موجود است، که احتمال تحریف واقعیت خارجی را تقویت میکند.
🔰درباره سن حضرت خديجه در هنگام
#ازدواج با پيامبر اكرم نظرات مختلفی وجود دارد؛ برخی مانند بيهقی (از علمای بزرگ اهل سنت) ايشان را ۲۵ ساله میدانند. بيهقی میگويد: «بعضی میگويند: سن حضرت خديجه (در هنگام وفات) ۶۵ ساله بود و برخی ديگر گفتهاند: در آن وقت ايشان ۵۰ ساله بوده است كه قول صحيح هم همين است.»[۱]
🔰حاکم نیشابوری نیز فقط همین قول را برای ابناسحاق (سیره نویس مشهور) نقل میکند: «خدیجه در زمان ازدواجش با پیامبر، بیست و هشت ساله بود.»[۲]
🔰بلاذری هم به عنوان یک قول، ۲۸ سال را ذکر کرده است.[۳] ابنسعد، ذهبی، إربلی، ابنعساکر به نقل از
#ابن_عباس میگویند: «خدیجه در زمان ازدواج با آن حضرت ۲۸ ساله بود.»[۴]
⁉️حالا سؤال اینجاست با این اقوال بیان شده که سن حضرت را کمتر از ۳۰ سال، در هنگام ازدواج بیان میکند، چرا کوشش میشود، که سن حضرت را چهل سال معرفی کنند؟ آن هم قولی که شاذ است و مطابق قول اکثر محققین و مورخین نیست!؟
📚 منابع
۱. دلائل النبوة ومعرفة أحوال صاحب الشریعة، بیروت: دارالکتب العلمیة، ۱۴۰۵ ق، ج۲، ص۷۱.
۲. المستدرک، ج۲، ص ۱۸۲.
۳. انساب الاشراف، مصر: دارالمعارف، ج۱، ص ۹۸
۴. الطبقات الکبری، بیروت: دارصادر، ج۸، ص۱۶؛ سیر اعلام النبلاء، بیروت: مؤسسه الرسالة،۱۴۱۳ ق، ج۲، ص۱۱۱ ؛ کشف الغمة، ج۲، ص۲۸۰، باب فصل فی مناقب خدیجة ؛ تاریخ مدینة دمشق، بیروت: دارالفکر للطباعة والنشر والتوزیع، ۱۴۱۵ ق، ج۳، ص۱۹۳.
🆔
@islam_history