برگی از داستان
#استعمار
قسمت صد و چهارده:
گوساله فوکا
هندیها روش جالبی برای دوشیدن بعضی از گاوها و گاومیشها داشتند.
هنگامی که کسی می خواست این حیوانات را بدوشد، اگر گوساله آنها در اطرافشان پرسه میزد، شیرشان به آسانی خارج میشد و دوشیدن آنها زحمت زیادی نداشت، اما اگر گوساله از بین رفته بود، این حیوانات به سختی به دوشیده شدن تن میدادند و شیر هم به آسانی از پستانشان خارج نمی شد.
هندیها گاوها و گاومیشهایی را که گوسالهشان را از دست داده بودند، با شیوه خاصی فریب می دادند.
آنها مجسمه گوساله ای را می ساختند و جلوی چشم گاو یا گاومیش قرار می دادند. حیوان هم به خیال اینکه فرزندش را میبیند شیر زیادی را در اختیار دوشنده میگذاشت.
هنگامی که جنگ جهانی اول آغاز شد،انگلستان در نقاط مختلف دنیا وارد جنگی سخت شد. جنگی که در آن هم به پول بیشتری نیاز داشت و هم به سربازان زیادتری.
هند سرزمینی بود که انگلیسیها فکر میکردند میتوانند بیشترین کمک را از آن بگیرند؛ اما چطور باید هندیها را تشویق میکردند که در این جنگ از مال و جانشان به خاطر انگلستان بگذرند؟
انگلیسیها از فریبی شبیه گوساله فوکا استفاده کردند تا هندیها را به خوبی در دوران جنگ بدوشند؛اما این بار گوساله فوکا، آزادی و خودمختاری هند بود.
در آغاز جنگ، مونتاگو، وزیر هند در کابینه انگلستان، اعلام کرد: «دولت با همه وجود به دنبال ایجاد حکومتی خودمختار و مسئول از هندیها در هندوستان است.»
با شنیدن این وعده،شور و اشتیاق زیادی در بین هندیها پدید آمد تا برای انگلستان بجنگند و در عوض،در پایان جنگ آزادی کشورشان را به دست بیاورند.
در ارتش هم،فرماندهان اعلام کردند پس از جنگ تمام افسران را از هندیها انتخاب خواهند کرد و فقط رئیسان اصلی ارتش انگلیسی خواهند بود.
انگلستان در آغاز مبلغ یکصد میلیون لیره از ثروت هند را به نام « هدیه هند » برای هزینه کردن در جنگ از این کشور بیرون برد.سپس یکصد و بیست میلیون لیره دیگر هم از هندیها گرفت.
در این جنگ بیش از یک میلیون نفر از جوانان هندی داوطلب شدند تا برای انگلستان بجنگند.
آنها در فرانسه، فلسطین، سوریه، عراق و برمه جنگیدند.
هندیها در اروپا با شجاعت فراوانی مبارزه میکردند و اولین گروهی که در نبرد مشهور «مارن» آلمانی ها را وادار به عقب نشینی کردند هندی بودند.
سرگذشت استعمار
#مهدی_میرکیایی ج8 ص79
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛