به مناسبت سالگرد شهادت حاج مهدی عراقی
🔰 قامت رعنایی که در شکنجهگاه شاه افسرده شد
🔸«... در بين اينهايي که حبس بودند، پانزده سال حبس بودند. (مانند عراقی) بعضي وقتها که با من مصافحه ميکردند، دستشان دستِ يک پهلوان بود و حالا که مصافحه ميکنند، دست يک آدم عادي شده... اين جوانهاي رشيد ما را اينقدر زير شکنجه و زندان اذيت و آزار دادهاند که من وقتي در اولين برخورد (عراقی را) ديدم، باور نکردم که آن قامت رعنا و آن هيکل رشيد، اينقدر زير شکنجه شاه افسرده شده باشد...»
🔻این بخشی از بیانات حضرت امام برای دانشجویان بود وقتی خاطره خودشان را از دیدار با مهدی عراقی نقل کردند، همان زمان که پس از ۱۴ سال او را در نوفل لوشاتو ملاقات نمودند. آخرین باری که امام، مهدی عراقی را دیده بودند، پس از سخنرانی تاریخی درباره لایحه کاپیتولاسیون و پخش گسترده اعلامیههای ایشان مبنی بر دعوت مردم به مخالفت با آن لایحه بود.
🔸در آن زمان عراقی مردی رشید، سرحال و قوی به نظر میرسید، اما اینک پس از سالها رنج زندان و حبس و شکنجه، به لحاظ جسمی بسیار شکسته و ضعیف شده و همه موهایش به سفیدی گراییده بود. دستان قدرتمندش، استخوانی و لاغر شده بودند.
🔸او به محض شنیدن سفر امام به نوفل لوشاتو، علیرغم ممنوعالخروجی، با تلاش و پیگیری فراوان سرانجام در آن شرایط آشفته کشور، توانست گذرنامهاش را بگیرد و سر از پا نشناخته به حضور امام برسد.
🔸با ادامه نهضت و تحریم همهپرسی لوایح ششگانه و سپس اعلام عزای عمومی در عید سال ۱۳۴۲ که به یورش مزدوران رژیم شاه به مدرسه فیضیه در دوم فروردین انجامید، این شهید عراقی بود که افرادش را در اطراف و داخل منزل امام مستقر کرد و خودش نیز شب را در زیرزمین بیدار ماند تا یورش ماموران ساواک به منزل امام را خنثی کند.
🔸این شهید عراقی بود که پس از ماموریتهای خاص امام برای روحانیون و طلاب در محرم ۱۳۴۲ و دستگیری عدهای از مبارزین، عزاداریهای نهم و دهم محرم آن سال را به تظاهرات اعتراضآمیز علیه شاه بدل کرد و طبق یک برنامه منسجم، مسیر تظاهرات را از مسجد حاج ابوالفتح واقع در میدان قیام تا دانشگاه تهران هدایت نمود و سپس در جلوی دانشگاه به همراه یک روحانی و یک دانشجو، سخنرانی کرد.
🔸شهید عراقی پس از دستگیری حضرت امام در ۱۵ خرداد و سرکوب خونین قیام مردم مسلمان، در حالی که احتمال اعدام ایشان توسط رژیم شاه میرفت، با تلاش بسیار، اعلامیه تایید مرجعیت امام را به امضای علما و مراجع عظام رسانید تا به همین دلیل، اعدام ایشان منتفی شود.
🔸وقتی حضرت امام در مدرسه علوی استقرار یافتند، بازهم این شهید عراقی بود که به مدیریت و ساماندهی محل اقامت امام پرداخت تا این که امام، او را به مدیریت زندان قصر و سپس شورای مرکزی بنیاد مستضعفان و بالاخره سرپرستی روزنامه کیهان به همراهی حاج حسین مهدیان فرستادند که در همان مسئولیت و در چهارم شهریور ۱۳۵۸ هدف گلولههای گروهک تروریستی فرقان قرار گرفت و همراه فرزند ارشدش به شهادت رسید.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001EdH
جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
💥پیام رسان بله
https://ble.ir/jangnarmvdoshmanshnasi