محبت افراطی در بین نوجوانان را جدی بگیریم
انتخاب دوست در دوران نوجوانی اهمیت خاصی دارد.
مسائل و دشواریهای ناشی از بلوغ از کمیت و کیفیتی برخوردار است که بسیاری از روانشناسان معتقدند:
خوشبختی یا بدبختی انسان تا اندازه زیادی در این دوران رقم میخورد! پنج نکته درباره نوجوانی و ارتباط آن با محبت افراطی:
۱. نوجوان و محبت
قبل از نوجوانی انسان صرفا مهرطلب است یعنی دوست دارد از طرف بزرگسال مورد مهر واقع بگیرد اما با شروع نوجوانی مهرورز هم میشود یعنی دوست دارد محبت بورزد.
۲. محبت حقیقی، عشق به خالق هستی
نیروی محبت یکی از مهمترین ظرفیتها و نیروهای خدادای انسان است که اگر در مسیر صحیح استفاده شود سنگهای سخت را در هم میشکند و قلههای مرتفع را زیر پا میگذارد. مسیر اصلی این محبت، عشق به خالق هستی و عشق به هر چیزی است که در مسیر محبت به خدا است.
۳. خطر محبت افراطی
گاهی یک نوجوان نسبت به دوستش و یا حتی نسبت به مربیاش چنان محبتی پیدا میکند که به او وابسته شده و کاملا تسلیم او میشود که گاهی قادر به ترک آن نخواهد بود؛ اینگونه وابستگیها به نوجوان آسیب روحی و روانی خواهد زد.
۴. تفاوت محبت افراطی با دوستیهای معمولی
در محبتهای افراطی برخلاف رفاقتهای معمولی هیجانِ مثبتِ دوستیها وجود ندارد بلکه اضطراب و حسادت در آن موج میزند و نوجوان دائما نگران و رنجور است.
۵. محبتهای افراطی و اختلال روانی
الف ـ گاهی محبت افراطی گرچه باعث درگیری ذهنی شخص میشود و دائما در عالم خیال با محبوب خود سیر میکند اما این مسئله مانع تعطیلی امور زندگی شخص نمیشود و یا فقط در زمان محدودی او را از کارهای روزمره بازمیدارد.
ب ـ اما در یک سطح عمیقتر، بهقدری نوجوان درگیر این دوستی میشود که علاوه بر اشتغال ذهنی و زندگی خیالی با محبوب، برای مدت زیادی، از امور روزمره خود میماند که برخی روانشناسان محبت افراطی را در این مرحله یک اختلال روانی میدانند
#ابزار_تربیت
#محبت
#آسیب_شناسی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf