⁉️ «جمهوری اسلامی چیست؟»
🔶 سؤالی که متأسفانه، بعد از گذشت حدود سی سال، از برپایی آن، کمتر کسی پیدا میشود که بتواند پاسخی جامع و کامل به آن بدهد. پاسخی که هر روز و هر روز، به جوابش احساس نیاز بیشتری میکنیم. و بسیار جای تأسف دارد که آموزش رسمی حوزههای علمیه، نیز نمیتواند جوابی در خور به این سؤال بدهد، و آنان فرزند خویش را نیز فراموش کردهاند و درست نمیشناسندش. و همین غفلت و نبود شناخت است که سیاست را گاه از دست دین بیرون میآورد و هر کس میتواند درباره سیاستورزی و جامعهسازی دین نظر دهد و افکار خودش را به گردن آن بیاویزد.
🔶 شهید آیت الله بهشتی، در حدود سیسال پیش، اما به این دغدغه پرداخت و برای به ثمر نشستن ایده حکومتی روح خدا، که سالها تلاش و زحمت و شکنجه و هجرت و شهادت برایش هزینه شده بود، تلاش کرد و گرفتار روزمرگی حوزوی نشد و برای به وجود آوردن جامعه اسلامی، در حزب جمهوری اسلامی، مواضع و سیاستهای کلیای را تدوین و استخراج کرد که امروز نیز، برای درک و پیشبرد حرکت جمعی جمهوری اسلامی، مفید است.
🔶 در این کتاب که جمعآوری مواضع تفصیلی درباره منش و رفتار حزب جمهوری است، از موضوع اعتقادی و فردسازیهای جزئی شروع میکند و تا سیاست خارجه میرسند. از نهضت جهانی انبیاء و انسان مسءول صحبت میکنند. روشهای شناخت را در مقایسه با وحی محک میزنند و انسان و ویژگیهایش را بررسی میکنند.
از بعثت انبیا و امامت و نیاز اساسی به آن تا ولایت فقیه و قدرت سازنگی آن تا شوراها و نقش کلی روحانیت در اداره جامعه را به بحث مینشینند. آزادی، ورزش، انقلاب فرهنگی، هنر، رسانهها، خانواده، سازمان اداری، امنیت و حقوق و قضا، را با هم به عنوان یک ساختار درهمتنیده میبینند و وقتی به مباحث اقتصادی میرسند، شمشیر را بر علیه سرمایهداری و حاکمیت سرمایه در اجتاع میبندند، و بر مبارزه با بیعدالتی تأکید میکنند. و در سیاست خارجی فریاد میزنند که باید برای «آزادی همه مستضعفان جهان از سلطه مستکبران» تلاش کنیم و به سمت «ارتباط فکری با ملتها در سراسر جهان به منظور نشر دعوت رهاییبخش اسلام» پیش برویم.
🔶 اینها گوشهای از زحمتهای ایشان برای نشر مواضع «جمهوری اسلامی» است که در حقیقت در میان ما غریب و مهجور مانده است.
راستی شما میدانید جمهوری اسلامی یعنی چه و چیست؟
#فقه_حکومتی
#فقیه_انقلابی
#شهید_بهشتی
#حزب_جمهوری_اسلامی
خانه طلاب جوان
@KhaneTolab