🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🥀آنچه بعد از کربلا گذشت
🍃قسمت2⃣9⃣
☘ابوالفرج گفت: در روایت آمده است که: سکینه در مجلس عزایی بود و دختر عثمان هم در آن مجلس بود و میگفت: من شهیدزادهام سکینه خاموش بود تا مؤذّن بانگ برداشت: اَشهَد انَّ مَحَمّداً رَسُولُ الله گفت: این پدر من است یا پدر تو؟ دختر عثمان گفت: من دیگر با شما مفاخرت نمیکنم.
🌺و میری از فائق نقل کرده است: سکینه بنتالحسین کودکی خرد بود نزد مادرش رباب آمد گریان، مادرش پرسید: تو را چه شده است؟
گفت: «مَرّت بیدُبیرة فَلَسَقَنی بِابَرَه» یعنی: «زنبورکی بر من گذشت و به نیش کوچک مرا بگزید». و گوید: دبره زنبور عسل است و دُبیره تصغیر آن.
سبط ابن جوزی از سفیان ثوری روایت کرد که: وقتی علی بن الحسین(علیه السلام) آهنگ حج فرمود خواهرش سکینه سفره برای او ساخت هزار درم در آن صرف کرد و فرستاد و چون امام(علیه السلام) به پشت حَرَّه رسید (سنگلاخ نزدیک مدینه) بفرمود آن را میان درویشان و بیچارگان تقسیم کردند.
ابن شهرآشوب در مناقب گوید: وقتی حضرت سیدالشهداء(علیه اسلام) شهید شد هفتاد و چند هزار دینار وام داشت و علی بن الحسین(علیه السلام) بدان مشغول، چنانکه بیشتر روزها از خوردن و آشامیدن و خواب فرومانده بود. در خواب دید مردی با او گفت که: اندوه قرض پدر مدار که خداوند آن را از مال نحیس قضا کرد. امام فرمود: به خدا سوگند در اموال پدر خود مالی به نام نحیس نمیشناختم، شب دوم باز همان خواب دید. کسان خود را از آن مال بپرسید زنی گفت: پدرت را بندة رومی بود نحیس نام و چشمة آبی در ذِیخَشَب بیرون آورده بود، از آن چشمه پرسید، جای آن بگفتند و اندکی از آن واقعه بگذشت ولید بن عتبة بن ابیسفیان سوی علی بن الحسین(علیه السلام) پیغام فرستاد که شنیدم پدرت را چشمة آبی است در ذیخشب آن را نحیس گویند اگر فروختن آن خواهی من خریدارم، امام فرمود: برگیر در مقابل آنکه قرض پدرم را ادا کنی و مقدار آن را بفرمود: ولید گفت: قبول کردم. و شبهای شنبه را از آن آب برای آبیاری ملک خواهرش سکینه ( رض )استثنا فرمود.
وفات سکینه در مدینه بود روز پنجشنبه، پنج روز گذشته از ماه ربیعالاول سال صد و هفده و در همان سال خواهرش فاطمة بنتالحسین(علیه السلام) وفات یافت. مادر فاطمه، امّ اسحق دختر طلحة بن عبیدالله است و امّ اسحق پیش از این زوجة حضرت امام حسن(علیه السلام) بود و طلحة بن حسن را آورد و طلحه در کودکی درگذشت و پس از امام حسن(علیه السلام) امّ اسحق به عقد امام حسین(علیه السلام) درآمد و فاطمه را آورد.
#نویسنده حاج شیخ عباس قمی رحمه الله علیه
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴