⭕️ پرورش ماهی در قفس، راهکار اقتصادی برای بهره برداری صیانتی از منابع دریایی 1️⃣ بخش اول تجربه 🔹کشور چین جمعیتی بیش از 1 میلیارد و 300 میلیون نفر دارد و سرانه زمین در این کشور نسبت به متوسط جهانی بسیار کمتر است و با توجه به نیاز شدید این کشور به کشت غلات استفاده از ظرفیت خط ساحلی برای تولید غذا به عنوان یک استراتژی بلند مدت مد نظر سیاستگذاران این کشور قرار دارد. چینی ها در دهه 70 به صورت آزمایشی شروع به تولید ماهی درون قفس های بزرگی درون دریا کرده اند و در حال حاضر این روش به یکی از راهبردهای اصلی این کشور در کاهش صیادی و تولید ماهی تبدیل شده است. 🔹پرورش ماهی در قفس اتفاقات مهمی را در زمینه اشتغال چینی ها رقم زده است. در خلال سال‌های 2003 تا 2010 بیش از 300 هزار نفر از صیادی به سمت پرورش ماهی در قفس رو آوردند و فقط در سه استان ایالت‌های فوجیان، گوانگ‌ژو و ژی‌ژیانگ بیش از 80 درصد کل قفس‌های پرورش ماهی چین استقرار یافته است. توسعه این صنعت به‌وسیله سرمایه‌گذاری و حمایت‌های سیاسی دولت مرکزی انجام‌گرفته است. توسعه این صنعت در سال‌های پایانی دهه 1990 سرعت زیادی پیدا کرد در سال 1998 چهار قفس پرورش ماهی به ابعادی بزرگتر از قفس‌های سنتی پرورش ماهی که در چین تولید می‌شد از نروژ وارد چین شد، همچنین 32 قفس دیگر نیز از سایر کشور‌ها وارد شد. 🔹سیاست توسعه پرورش ماهی در قفس، رادر هبرد مهمی حفظ و بهره برداری صیانتی از منابع دریایی به شمار می آید. چینی ها عملا با توسعه این روش بهره برداری با ثبات و منطبق با محیط زیست را تبدیل به یک فعالیت اقتصادی کردند. به نحوی که در سال 1995، 29 درصد از تولید ماهی در این کشور از راه بود ولی حالا این رقم به 50 درصد از این تولید سهم پرورش ماهی در قفس است. توسعه تواماً صنعت پرورش ماهی در قفس و ایجاد محدودیت در صیادی، زمینه را برای کوچ شغلی صیادان به این صنعت را فراهم کرد و چینی ها با یک تیر چند نشان را زدند. پیش بینی میشود در آینده ای نه چندان دور صنعت پرورش ماهی از نظر میزان تولید و اشتغال از صیادی پیشی بگیرد. 🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی 👈 تلگرام | سروش | آی‌گپ | بله | ایتا ✅ @masaf_foods