‍‍⭕️ تولید ثروت در دل آبهای سرد قطبی؛ تجریه نروژ در تولید ماهی در قفس 2️⃣ بخش دوم تجربه 🔹نروژ یکی از کشورهای اسکاندیناوی با جمعیت ۵ میلیون نفری است که در شمال اروپا واقع‌شده است. نروژ بعد از چین دومین صادرکننده محصولات شیلاتی در جهان محسوب می‌شود. بر اساس آمار فائو، ارزش میانگین سالیانه صادرات محصولات شیلات نروژ بین سال‌های 2008 تا 2017 به 9 میلیارد دلار می‌رسد. این کشور با اتکا به مزیت خود یعنی سواحل گشترده و آبهای سرد، ماهیان سردابی و با کیفیتی نظیر سالمون و قزل آلا تولید می کند. اولین تلاش‌ها برای تولید ماهی در قفس در کشور نروژ در دهه 1950 صورت گرفت سپس در دهه 1970 به کشور‌های اسکاتلند و ایرلند نیز بسط یافت به همین جهت بزرگترین تولید‌کننده ماهی در قفس، نروژ است البته کشور‌های اسکاتلند و ایرلند در تعقیب نروژ می‌باشند. 🔹نروژ به دلیل داشتن وضعیت جغرافیایی و اقتصادی خاص مانند داشتن خط ساحلی طولانی، رودخانه‌هایی که به اقیانوس می‌ریزد و جریان آب گرم گلف استریم دارای مزیت‌های ویژه‌ای جهت تولید ماهی است. نروژ در حال تبدیل شدن به اصلی‌ترین تولید کننده ماهی قزل‌آلا جهان است، نروژی‌ها به دلیل داشتن مدیریت تولید و بازرگانی واحد ذیل دستگاه متولی تولید، زیر‌ساخت‌های تجارت ، صنایع تبدیلی و شبکه توسعه یافته ترابری و حمل و نقل در حال فتح کردن بازار‌های ماهی آمریکا، اروپا و همچنین ژاپن هستند. صادرات ماهی در نروژ در حال تبدیل شدن به دومین قلم صادراتی مهم نروژ پس از نفت و گاز است ، همچنین نروژ از سال 1980 مشغول صادرات تجهیزات و فناوری‌های این صنعت و سایر صنایع ماهیگیری به کانادا و ایالات متحده آمریکا و شیلی هستند. 🔹یکی از علل رشد صادرات و به‌تبع آن رونق تولید ماهی در قفس در نروژ، سپردن وظایف بازرگانی و بازاریابی به بخش تولید بوده است. متولی تولید و بازرگانی شیلات در نروژ، وزارت شیلات و امور سواحل این کشور می‌باشد. ذیل این وزارتخانه اداره بازرگانی (Marketing) قرار دارد که تمامی امور مربوط به زنجیره تولید تا عرضه محصولات از قبیل نظارت و کنترل کیفیت، سلامت و تغذیه آبزیان و سایر امور تنظیم گری را بر عهده دارد. 🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی 👈 تلگرام | سروش | آی‌گپ | بله | ایتا ✅ @masaf_foods