⭕ چغندر علوفهای؛ محصولی مناسب برای تغذیه دام
🔹️چغندرعلوفهای نسبت به سایر گیاهان ریشه ای تحمل بیشتری به خشکی و حساسیت کمتری به نوسانهای آب و هوایی دارد. این گیاه به خوبی با اقلیم های مرطوب و سرد سازگار است. بنابراین در مناطقی که به واسطه نوسانهای فصلی آب و هوایی تولید محصولات دانه ای یا سیلویی با مشکل همراه است، گزینه مناسبی برای جایگزینی غلاتی نظیر ذرت علوفهای محسوب میشود.
🔹️از نظر ارزش غذایی، پروتئین چغندرعلوفهای ۱۱.۳ درصد برای ریشهها و ۱۷ درصد برای اندام هوایی (برگ و ساقه) برآورد شدهاست.
🌐 منبع: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
🖋 عملکرد این محصول ۶۵ تا ۱۱۵ تن بر هکتار بوده که از ذرت علوفهای بالاتر است. با این حال دولت برای حمایت از ترویج آن باید مراکزی جهت فرآوری مناسب سیلاژ فراهم کند. دستگاههای فعلی چاپر ذرت برای فرآوری این محصول مناسب نیستند.
#جایگزین_نهاده
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔
@masaf_foods