خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۳ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره هشدارهای قرآن کریم بود. از جمله آنها آیات سوره مبارکه ماعون است که می فرماید: «فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ الَّذینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ الَّذینَ هُمْ یُراؤُنَ وَ یَمْنَعُونَ الْماعُونَ»،
در این آیه شریفه به نماز گزاران هشدار داده و می فرماید: «فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ».
دو مطلب در ذیل این آیات لازم است یاد آور شوم:
مطلب اول: چرا در میان عبادات ذات اقدس حق، نماز را بیان نموده است. نمی گوید وای به حال روزه داران، حج گزاران، زکات دهندگان و ... این تعبیر بیانگر اهمیت و جایگاه نماز در دین است. بدین جهت در روایات اسلامی از نماز تعبیر به ستون دین و پرچم اسلام شده است.
مطلب دوم: وای به حال نمازگزارانی که دارای سه ویژگی هستند، نه هر نماز گزاری.
۱- الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ». نمازشان را جدی نمیگیرند و نسبت به اوقات نماز، آداب و احکام آن بی توجه و سهل انگارند.
۲- «الَّذِينَ هُمْ يُراؤُنَ» در زندگی اهل ریا و تظاهر و خودنمایی هستند.
۳- «وَ يَمْنَعُونَ الْماعُونَ» بخیل و ممسکند و از کمترین کمک به دیگران دریغ می ورزد. نه تنها خودشان کمک نمی کنند، بلکه مانع کمک دیگران هم می شوند.
.............
خطبه دوم
در حدیثی از امیر مومنان علی ع وارد شده است که فرمود: «إنّ اللّه َ تعالى اطَّلَعَ إلَى الأرضِ فَاختارَ لَنا شِيعَةً يَنصُرُونَنا، و يَفرَحُونَ لِفَرَحِنا، و يَحزَنُونَ لِحُزنِنا، و يَبذُلُونَ أنفُسَهُم و أموالَهُم فِينا، فاُولئكَ مِنّا وَ هُم مَعَنا في الجِنانِ» حضرت علی ع فرمود: خداوند متعال به زمين نظری انداخت و براى ما شیعیانی برگزيد كه ما را ياري می كنند و از شادى ما، شاد، و از اندوه ما، اندوهناك می شوند، و در راه ما جان و مال خود را نثار می كنند، آنان از ما و در بهشت با ما هستند. غررالحکم / حدیث ۲۰۴۹
روزهایی که بر ما گذشت روزهای جشن و سرور عید غدیر بود، و روزهایی که در پیش داریم ایام عزا و سوگواری اهل بیت ع است. هم جشنهای و هم عزاداریهای مربوط به اهل بیت هر دو از شعایر الهی است که ما مأمور به تعظیم و حفظ آن هستیم. «وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ». حج / ۳۲
شعائر به معنی علامت و نشانه است. در جاده ها علامت نصب می کنند، تا انسانها بیراهه نروند. و با کنترل سرعت صحیح و سالم به مقصد برسند. خداوند در جاده زندگی ما علامتهایی نصب کرده است. «وَعَلَامَاتٍ وَبِالنَّجْمِ هُمْ يَهْتَدُونَ». نحل / ۱۶
مهمترین وظیفه ما حفظ و نگهداری این علامت ها است، تعظیم و گرامی داشت این علامتها است. نباید اجازه دهیم این علامتها در اذهان مردم کمرنگ شود و یا آسیب ببیند و یا دشمنان آن را تحریف کنند.
...............
۲۵ ذیحجه روز نزول سوره انسان در شأن و منزلت مولا امیرالمومنین ع و خانواده بزرگوار آن حضرت است. خانواده ای که حد اقل چهار معصوم در آن وجود داشت. خانواده ای که انسان های چون حضرت اباالفضل و زینب کبری سلام الله علیهما تحویل جامعه داد. این روز را روز خانواده نام نهادند.
امروز دشمنان اسلام تلاش خود را در جهت نابودی خانواده ها متمرکز کرده اند. محور کار آنان چند چیز است:
۱- بی رغبت کردن جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده.
۲- تشویق خانواده ها به تک فرزندی با شعار انحرافی فرزند کمتر، زندگی بهتر.
۳- جابجا کردن شرح وظایف زن و مرد. مهمترین وظیفه زن تربیت فرزند سالم و تحویل آن به جامعه است. این معنای سخن امام راحل است که فرمود: از دامن زن مرد به معراج می رود.
۴- بی حیا نمودن زنها و بی غیرت ساختن مردها. اینکه زنی حاضر می شود بی حجاب در جامعه ظاهر شود، این نشانه بی حیایی او است. اینکه مردی حاضر می شود دختر و همسر خود را بزک کرده در انظار نامحرمان قرار دهد، این نشانه بی غیرتی او است.
۵- معرفی الگوی غلط و غربی به خانواده ها.
۶- شکستن حریم و مرز محرم و نامحرم در خانوادهها، در اجتماع، در ادارات و ...
۷- عادی سازی برهنگی و حذف حجاب در افکار عمومی.
۸- عادی سازی طلاق و تنوع طلبی جنسی.
۹- انس با حیوانات به جای انس با فرزند.
۱۰- تضعیف باورهای دینی و اعتقادی و التزام عملی به دستورات دینی.
اینها آتشی است که دشمنان اسلام برای نابودی خانوادهها شعله ور ساختند. راه نجات از این آتش سوزان تقوا است که ذات اقدس حق فرمود:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا».
https://eitaa.com/mesbah_jome