خطبه های نماز جمعه شاهدیه: ۲۱ / ۳ / ۱۴۰۰
خطبه اول
دهه اول ماه ذیقعده، یعنی حد فاصل بین ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیها و ولادت کریم اهل بیت حضرت رضا علیه السلام را به نام دهه کرامت نامیدند. بحث این خطبه را به همین موضوع اختصاص می دهم.
در قرآن کریم کرامت از جمله اوصاف خداوند، فرشتگان، قرآن کریم، پیامبر اعظم و اهل بیت علیهم السلام شمرده شده است. آنگاه خداوند این موهبت را به تمام انسانها عطا نموده و می فرماید: «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَىٰ كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا». ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ ما به ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺁﺩم ﻛﺮﺍﻣﺖ ﺩﺍﺩﻳﻢ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﺸﻜﻲ ﻭ ﺩﺭﻳﺎ [ﺑﺮ ﻣﺮﻛﺐ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭﺷﺎﻥ ﮔﺬﺍﺷﺘﻴﻢ] ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻳﻢ، ﻭ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻧﻌﻤﺖ ﻫﺎﻱ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺭﻭﺯﻱ ﺑﺨﺸﻴﺪﻳﻢ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﺗﺮﻱ ﺩﺍﺩﻳﻢ. اسراء / ۷۰
تنها راه حفظ این کرامت رعایت تقوا و دوری از گناه است که فرمود: «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ». ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﮔﺮﺍﻣﻰﺗﺮﻳﻦ ﺷﻤﺎ در ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍ با تقواﺗﺮﻳﻦ ﺷﻤﺎ است. حجرات / ١٣
اما اگر همین انسانی که صاحب این کرامت است و بر سایر موجودات برتری دارد، تقوا را رعایت نکند، از هر موجود پستی پست تر خواهد بود. چنانکه فرمود : «ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ». تین / ۵
و یا می شود: «أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلّ». اعراف / ١٧٩
.........
خطبه دوم
ماه ذیقعده از جمله ماه های حرام و ماه امام رضا علیه السلام است، چرا که شروع این ماه با ولادت خواهر بزرگوارش حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها است و پایان این ماه هم مصادف با شهادت فرزند بزرگوارش حضرت جوادالائمه علیه السلام است. و همچنین یازدهم این ماه ولادت خود آن حضرت است و بیست و سوم این ماه روز زیارت مخصوص آن امام رؤف است. یک حدیث از سخنان گهربار آن حضرت عرض کنم. از حضرت رضا علیه السلام از رسول خدا ص روایت شده است که فرمود: «مَنْ عامَلَ النّاسَ فَلَمْ يَظْلِمْهُمْ وَ حَدَّثَهُم فَلَمْ يَكْذِبْهُم وَ وَعَدَهُم فَلَمْ يَخْلِفْهُم فَهُوَ مِمَّنْ كَمُلَتْ مُرُوءَتُهُ وَ ظَهَرَتْ عَدالَـتُهُ وَ وَجَبَتْ اُخُوَّتُهُ وَ حَرُمَتْ غَيْبَتُهُ». کسی که کارگزار مردم شد هرگز به آنان ظلم نمی کند، و هیچگاه به آنان دروغ نمی گوید، و خلف وعده نمی کند. چنین کسی جوانمرديش كامل، عدالتش آشكار، برادرى با او واجب، و غيبتش حرام است. خصال / باب الاربعه / حدیث ۲۸
آخرین هفته انتخابات است، هفته ای که تبلیغات انتخاباتی شوراهای شهر و روستا آغاز می شود و تبلیغات کاندیدای ریاستجمهوری به اوج خود می رسد.
.....
سه موضوع در انتخابات بسیار حائز اهمیت است.
اول مشارکت حد اکثری مردم در کنار صندوقهای رای است که این حضور ضامن امنیت و اقتدار نظام اسلامی است.
دوم انتخاب درست است. چرا که ثمره انتخاب ما سالها می ماند. اگر درست انتخاب کنیم نفع آن به خود ما می رسد و اگر ناجور انتخاب کنیم ضرر آن متوجه خود ما خواهد بود.
سوم رعایت اخلاق انتخاباتی است، که هم خود نامزدها و هم طرفداران آنها تقوا را در تبلیغات رعایت کنند. از تحقیر و توهین و دروغ و تهمت و غیبت بپرهیزند و بدانند که در برابر هر حرفی که بزنند فردای قیامت باید پاسخگو باشند.
......
رئیس جمهور محترم در جلسه چهارشنبه هیئت دولت چند مطلب گفتند که بسیار قابل تأمل است.
۱- ایشان از رعایت اخلاق در مناظرات گفتند، ما هم می گوییم، سخن حقی هست. اما جناب آقای رئیسجمهور اولا این بداخلاقی از دانش آموختگان و تربیت شدگان کلاس شما صورت گرفت. ثانیا شما دیگر از اخلاق و تقوا و صداقت نگویید که حال ما به هم می خورد. شما که سمبل بد اخلاقی در تبلیغات انتخاباتی و پس از آن بودید و حتی دائره بد اخلاقی شما به ساحت مقدس پیامبر اسلام و حضرت سیدالشهدا و امام زمان علیهمالسلام هم سرایت کرد، دیگر از اخلاق و تقوا و صداقت دم نزنید.
۲- شما فرمودید چرا از برجام و مذاکرات وین دفاع نمی شود. مگر برجام سراسر باخت شما قابل دفاع هم هست. چرا نمی خواهید بپذیرید که در قضیه برجام شکست خوردید و باید در پیشگاه خداوند متعال و رهبر حکیم انقلاب و ملت ایران عذرخواهی کنید.
۳- ایشان فرمودند در دولت تدبیر و امید معجزه اقتصادی رخ داده است و رشد اقتصادی در پنجاه سال گذشته بی سابقه بوده است. آقای رئیسجمهور این سخن شما برای جک سال ۱۴۰۰ مناسب است. یک سری به بازار و جیب و سفره مردم بیندازید، ببیند فاصله حرف شما با واقعیت از زمین تا آسمان است.
@mesbah_jome