💠
مشورت، بهترین راه حل اختلافهای خانوادگی
«... فَاِنْ اَرادا فِصالا عَنْ تَراض مِنْهُما وَ تَشاوُر فَلا جُناحَ عَلَيْهِما وَ إِنْ أَرَدْتُّمْ أَنْ تَسْتَرْضِعُوا اَوْلادَكُمْ فَلا جُناحَ عَلَيْكُمْ إِذا سَلَّمْتُمْ ما اتَيْتُمْ باِلْمَعْروُف» (بقره ۲۳۳)
ترجمه: «... حال اگر پدر و مادر بخواهند روى توافق و مشورتشان (فرزند را قبل از موعد مقرر) از شير بگيرند بر آنها گناهى نيست و اگر بخواهيد براى شير دادن اولادتان دايه طلبيد بر شما گناهى نيست در صورتى كه آنچه را كه بايد بدهيد به نيكى و معروف بپردازيد و از خدا پروا كنيد و بدانيد خدا به آنچه مى كنيد بيناست.»
🔹️در اختلافهای خانوادگی، بهترین راه آن است که زن و مرد، همفکرى کنند و راهى را برگزینند که عقل مىپسندد. البته این طبیعى است که هر کسى خواستهها و نظریههاى مخصوص به خود را داشته باشد و دو همسر، داراى خواستهها و نظریههاى متعارض باشند؛ اما در بسیارى موارد، همسران مىتوانند با همفکرى و مشورت، خواستهها و نظریات خود را هماهنگ کنند و از تعارض آنها بکاهند.
🔸️بنابراین، بهترین راه حل اختلافهاى خانوادگى، این است که زن و شوهر همفکرىِ صمیمانه و همدلى داشته، خیرخواه یکدیگر باشند، یکدیگر را درک کنند و درباره دلیلها و نظریات یکدیگر بیندیشند، هوسها و خودخواهىها را کنار گذارند و هر دو به حکم عقل گردن نهند؛ به ویژه که در خانواده مسائلى پیش مىآید که ارتباط بسیارى با زن دارد و اگر مرد، خود، به تنهایى و بدون توجه به نظر همسرش، درباره آنها تصمیم بگیرد، مشکلاتى در خانواده به وجود خواهد آمد.
🔹️به عنوان نمونه، قرآن به مسأله تغذیه کودک شیرخوار اشاره میکند و در این آیه میفرماید مرد و زن در چنین مسائلى که حل آن نیازمند کمک هر دو است، باید با هم مشورت و مصلحتاندیشى کرده، تصمیم درست و مناسبى بگیرند. مادر باید دو سال، به بچه خود شیر بدهد؛ اما اگر والدین پس از مشورت به این نتیجه رسیدند که کودک خود را پیش از آن از شیر بگیرند و بر اساس تشخیص مصلحت کودک، اینگونه تصمیم گرفتند، اشکالى ندارد.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۷۹
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙
@mesbahyazdi_ir