📌امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
📌مروری بر پرونده و مذاکرات هسته ای در زمان مسئولیت حجت الاسلام حسن روحانی 3⃣4⃣
◀️ اميدهاي نو/ آغاز روند جدید/ بخش اول ▶️
🔸اگر زمان بيشتري براي مذاکرات در اختيار ما بود، مثلاً به جاي شش ماه، يک تا دو سال فرصت مي داشتيم، احتمال دستيابي به نتيجه مطلوب زياد بود. (ص 435)
🔸در مجموع، اگر تلاش مي شد تا آمريکايي ها براي حل مسئله تمايلي پيدا کنند و يا با سه کشور به توافقي دست مي يافتيم، شرايطي کاملاً متفاوت پيش روي ما قرار مي گرفت. اين موضوع که اروپا به تنهايي نمي تواند کار را تمام کند، از روز اول برايمان روشن بود؛ لذا مي گفتيم بايد نمايندة آمريکا، در مقطعي، به جمع سه کشور بپيوندد. (ص 435)
🔸در پاسخ به اينکه چرا طرح نظرات گوناگون و متضاد در مسئله هسته ای که موضوعی ملی بود، در بحث رقابت های انتخاباتی ممنوع نشده بود، بايد بگويم متأسفانه در تبليغات انتخاباتي کمتر مطلبي است که مطرح نشود، از اسلام و انقلاب گرفته تا جنگ تحميلي و رابطه با آمريکا و تا هر موضوع ديگر. نامزدهاي انتخابات هر آنچه را که مي پندارند مورد توجه و پسند مردم است، مطرح مي کنند. (ص 440)
🔸ارائه طرح چهارمرحله اي
در دومين نشست کميته راهبردي که در تاريخ 3 فروردين 1384 در پاريس برگزار شد، طرح چهار مرحله اي به طرف اروپايي ارائه شد:
1. راه اندازي UCF اصفهان در برابر تصويب پروتکل الحاقي در دولت
2. مونتاژ و نصب 3000 سانتريفيوژ در نطنز در برابر تقديم لايحه پروتکل الحاقي به مجلس
3. راه اندازي پايلوت نطنز، در برابر استقرار بازرسان آژانس در تاسيسات هسته اي ايران
4. غني سازي صنعتي نطنز، در برابر تصويب پروتکل الحاقي در مجلس
تعهدات اروپا هم از دسترسي به منابع مالي، ساخت نيروگاه و فروش راکتور آب سبک و تضمين عرضه سوخت تا مسئله انعقاد قرارداد فروش اقلام دفاعي را در بر مي گرفت. (ص 442)
🔸ارائه طرح چهارمرحله اي، در واقع يک تاکتيک مذاکراتي نبود؛ بلکه حرکتي در اين جهت بود که از آخرين فرصت، استفاده کرده، راه جديدي را باز کنيم. در اين مورد ما دو اقدام ديگر نيز همزمان با اجراي اين طرح، پيش بيني کرده بوديم: يکي اينکه لايحه اي به مجلس تقديم شود که توليد سلاح هسته اي، بر اساس فتواي مقام معظم رهبري ممنوع گردد. کار بعدي هم پروتکل الحاقي بود که مي خواستيم در چندين مرحله براي تصويب آن برنامه ريزي کنيم. مرحله اول، تدوين لايحه توسط دولت براي ارائه پروتکل الحاقي به مجلس بود که همزمان با راه اندازي UCF انجام مي شد. (ص 444)
📚 امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، دکتر حسن روحانی، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هسته_ای
#حسن_روحانی