🔴 چند سوال و پیشنهاد برای رئیس جمهور – 2
🔺بخش دوم
🔹بعد از دوسال که از شروع به کار آقای رئیسی گذشته، حقیقتاً جای گله دارد که هنوز افرادی دنبال این هستند که اولویت ها و مسائل اصلی استان خوزستان چیست؟ راهکارها کدام است؟ بعد از دوسال که از عمر دولت گذشته، مگر می شود آقای رئیس جمهور و سایرین اولویت های این استان را نشناسند؟ مگر می شود راهکارها را مطلع نباشند؟ با این وجود مجدداً نکاتی را یادآوری و پیشنهاد می کنم:
🔸اول؛ آقای رئیس جمهور؛ روال برنامه ها و چینش جلسات و چینش افرادی که بناست در حضور وی صحبت کنند را تغییر دهند. طی 4، 5 باری که تاکنون در خوزستان حضور پیدا کرده(چه در زمان قوه قضا و چه ریاست جمهوری) یکبار هم منتقدین (از هر طیفی) فرصت حضور و انتقاد در برابر وی را نداشته اند! عده ای در خوزستان همیشه این جلسات را محدود کرده اند؛ حتی متن سخنرانی کسانی که بناست در محضر رئیس جمهور حرف بزنند هم کنترل می شود!
🔹دوم؛ اولویت ها و دردهای مردم خوزستان یکی دوتا نیست ولی به چند مورد اشاره می کنیم:
1️⃣ توقف انتقال آب از سرشاخه های کارون در استان های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد؛ بارها گفته شده که سدسازی ها و پروژه های انتقال آب به استان های کویری برای مصارف فولاد و کشاورزی، خلاف عقلانیت و قوانین بالادستی و خلاف محیط زیست و خلاف امنیت ملی است. اما گوش شنوایی وجود ندارد و متأسفانه این انتقال آب و سدسازی ها ادامه دارد و حالا سدهای چم شیر، خرسان و تنگ سرخ هم به آن اضافه شده! هر دولتی هم آمده این پروژه ها را با قدرت پیش برده!
🔹نتایج فاجعه بار انتقال آب کاملاً روشن است. از بحران های زیست محیطی تا ریزگردها و بیماری های تنفسی و سرطانی و بحران های تنش آبی و کشاورزی و بیکاری.
آقای رئیس وعده کرده بود که جلوی این انتقال آب را می گیرد اما سدسازی های جدید خلاف این وعده است!
2️⃣ تأمین آب شرب: سه طرح کلان از سابق برای تأمین آب شرب شرق و شمال شرق خوزستان، جنوب و جنوب غربی و همچنین طرح غدیر برای مرکز استان و شهرهای جنوب غرب، بیش از 10 سال است که کلنگ زنی شده و از غدیر(اهواز و جنوب غرب) هم بخشی از فازهای آن افتتاح شده!
3️⃣ فاضلاب شهری و روستایی: شاخص بهره مندی مردم خوزستان از شبکه های فاضلاب، 37 درصد است. در دوسال اخیر بجز اقداماتی که در اهواز صورت گرفته که به همین اقدامات هم نقدهای اساسی وارد است، در سایر شهرها اقدام در خوری صورت نگرفته! نه اعتبارات مورد نیاز تأمین شده و نه نظارتی روی هزینه کردها وجود دارد.
🔹پروژه های فاضلاب شهری اهواز به صورت عجیبی با ترک تشریفات واگذار شده است. تخلفات عدیده و ترک تشریفات های بزرگ و همچنین پروژه های غیرکارشناسی که در یکی دوسال اخیر مردم اهواز از نزدیک لمس کرده اند. در دوسال اخیر قریب 5،6 کودک در پروژه های آبفا جان سپردند که در دو مورد اخیر مدیرکل آبفای استان بازداشت هم شده است!
🔸در سفر آتی، تغییر تیم مدیریتی آبفای استان و اهواز و همچنین تأمین اعتبار سایر شهرستان ها مورد انتظار است.
4️⃣ مسکن: طبق آمار رسمی، رتبه خوزستان در طرح مسکن ملی، در کشور 31 ام است! یک علت آن سستی وزیر سابق راه و شهرسازی در معرفی مدیرکل و سپس معرفی گزینه ضعیف و ناکارآمد است! خوزستان همچنان رتبه دوم مسکن مهر باقیمانده از دولت های پیشین است.
5️⃣ راه ها و جاده های بین شهری که به جاده های مرگ معروف است و خوزستان را به رتبه های اول تصادفات کشور و تلفات جاده ای تبدیل کرده، تغییر و تحولی نیافته! استانداری خوزستان خلاف واقع اخیراً گزارش داده که 1100 کیلومتر جاده ساخته یا ترمیم شده! اگر راست میگویند نام محورها و کیلومتر هر کدام را به مردم بگویند تا مردم راست آزمایی کنند!
6️⃣ پروژه های نیروگاه های سیکل ترکیبی که برای تولید برق طراحی شده اند هنوز در حد کلنگ زنی باقی مانده. خوزستان بزرگترین تولید کننده برق اما بیشترین خاموشی برق را در بین شبکه خانگی و صنعتی دارد! قرار بود با راه اندازی 5 نیروگاه جدید این مشکلات حل شود اما متأسفانه پروژه هاه متوقف مانده اند.
7️⃣ دفاتر مدیریتی و مرکزی و حساب های ده ها و صدها شرکت پتروشیمی خوزستان در تهران است و وعده مقامات برای انتقال دفاتر و حساب ها به خوزستان، محقق نشده. مدیران اصلی و داخلی این شرکت ها غالباً پروازی هستند و در هفته یکی دو روز به ماهشهر، مسجدسلیمان، اهواز، خرمشهر، آبادان و ... می آیند و برای هر آمدنشان هم حق مأموریت و هزینه هواپیما و اسکان و ... در نظر گرفته می شود. سالانه صدها و هزاران میلیارد تومان فقط هزینه این دفاتر تهران است!
👇👇👇