👈 «تقوا» یعنی رعایت امر و نهی الهی
✅ راه نجات انسان از گذرگاههای سخت و خطرناک، تقواست
🌸 «و بِالتَّقوی نَجا نوحٌ و مَن مَعَهُ فی السَّفینَةِ و صالِحٌ و مَن مَعَهُ مِنَ الصَّاعِقَةِ و بِالتَّقوی فازَ الصّابِرونَ»
امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «نوح و هرکس با او در کشتی بود، به وسیلهی تقوا نجات یافتند؛ صالح پیغمبر و همراهانش به وسیلهی تقوا از صاعقه نجات یافتند و به تقوا، صابران رستگار شوند.» الشافی، ج1، ص853
🔺«و بِالتَّقوی نَجا نوحٌ و مَن مَعَهُ فی السَّفینَةِ»
فرموند که به وسیلهی تقوا بود که نوح و همراهانش در سفینه (کشتی)
#نجات پیدا کردند.
🔺«و صالِحٌ و مَن مَعَهُ مِنَ الصَّاعِقَةِ»
جناب صالح و مؤمنینِ به ایشان از صاعقه نجات پیدا کردند، و آن به وسیلهی تقوا بود. خب! چطور؟ تقوا یعنی اینکه انسان منتظر امر و نهی الهی باشد و مراقبت کند که از آن، تخطّی ننماید. این معنای تقواست. حالا فرض بفرمایید وقتی به جناب نوح وحی میرسید که کشتی درست کند، آن هم در خشکی، آنجا که هیچ رودخانهای، دریایی، چیزی وجود ندارد. اگر میخواست طبق عقل خود رفتار کند، چه میشد؟ تقوا به خرج داد. امر الهی است. بر آنچه امر الهی بود، پای فشرد. تقوا میتواند انسان را از مهالک و گذرگاههای سخت و خطرناک عبور دهد که این کار، بدون دستگیرِ تقوا ممکن نیست؛ این نجات و این سلامت ممکن نخواهدبود. بنابراین، آنچه خدای متعال فرمود، عمل کنید.
🔺«و بِالتَّقوی فازَ الصّابِرونَ»
آنهایی که مقابل دشواریها و دشمنیهایی که بر آنها تحمیل شد صبر کردند، به وسیله تقوا فائز شدند، ناجح شدند و به نتیجهی مطلوب خود رسیدند. بنابراین، تقوا یعنی مراقبت از این خط مستقیمی که خدای متعال معیّن کرده است.
📚 برگرفته از کتاب شرح احادیث اخلاقی رهبر معظّم انقلاب اسلامی
#بریده_های_نشریه #اخلاق_اسلامی #امام_خامنه_ای #شرح_حدیث #تقوا
👉
@nashrieh_haghighat 🌹