🍃🌺 نکاتی برای تدبر از صفحه ١۶١ قرآن کریم🌺🍃
.
1️⃣ هرگاه در جامعه اى فساد زياد شد، پاكان را منزوى مى كنند و نهى از منكر و پاك بودن، جرم محسوب مى شود. «أخرجوهم... انّهم اُناس يتطهّرون» (آیه ٨٢)
.
2️⃣ انسان آزاد است و خودش راه خود را انتخاب مى كند. (همسر حضرت لوط با آنكه در خانه وحى تغذيه مى شود ممكن است راه كفر را برگزيند چنانكه همسر فرعون راه توحيد را برگزيد) «الاّ امرأته» بنابراين همه جا تفكّر و اخلاق و تصميم، وابسته به اقتصاد و تحت پوشش بودن اين و آن نيست.
(آیه ٨٣)
.
3️⃣ پس از شرك و انحراف عقيدتى، انحراف هاى اقتصادى مهم ترين مسأله قوم حضرت شعيب بوده است. «اعبدوا اللّه... أوفوا الكيل» (آیه ٨۵)
.
4️⃣ كم فروشى، تقلّب در معامله، كم ارزش جلوه دادن اجناس مردم و ايجاد خلل در اقتصاد، حرام و از مصاديق فساد است. «لا تبخسوا النّاس اشيائهم و لاتفسدوا» (آیه ٨۵)
.
5️⃣ پيامبران، بر مسائل اقتصادى جامعه نيز نظارت داشته و درصدد سلامت و بهبود زندگى مردم بودند. «لاتبخسوا النّاس اشيائهم» دين و برنامه هاى آن، از زندگى دنيا جدا نيست.
(آیه ٨۵)
.
6️⃣ ايمان، ضامن كسب وكار صحيح وعدالت اجتماعى است. «لا تبخسوا النّاس... ان كنتم مؤمنين» (آیه ٨۵)
.
7️⃣ كسى كه بداند خداوند بهترين و برترين داور است، صبور است و در كيفر و پاداش عجله نمى كند. «فاصبروا... و هو خير الحاكمين» چنانكه باكى از حكم ديگران نيز ندارد.
(آیه ٨٧)
.
#قرآن
#سمت_خدا
#برنامه_تلویزیونی
#ترجمه_تفسیری_قرآن