✨
#خواندنی | * دریچهای برای هوای آزاد *
👀 نگاهی کوتاه به زندگی و شعر استاد مرحوم حمید سبزواری
🍃 «حسینآقا ممتحنی». شاید این اسم به گوش بعضیهایمان آشنا نباشد، اما تقریباً همهمان بدون این که بدانیم، دست کم یکبار یکی از سرودهای او را خواندهایم: «خمینی ای امام!»، «برخیزید ای شهیدان راه خدا!» یا «آمریکا! آمریکا! ننگ به نیرنگ تو! /خون جوانان ما، میچکد از چنگ تو!». از خالق این سرودها که یاد میکنیم، صرفاً نام یک شاعر را نمیبریم؛ بلکه پشت اسمش، مفاهیمی عمیق به ذهن آدم منتقل میشود. پس بیراه نیست اگر بزرگان ادبیات، او را «پدر شعر انقلاب» و شعرهایش را «شناسنامۀ زمانمند انقلاب اسلامی» میدانند؛ یعنی همان حسینآقا ممتحنی، شاعر «سرود درد» و «سرود سپیده»، که ما بیشتر او را با نام هنریاش میشناسیم: «حمید سبزواری».
✌️ شاعر شعر روز
نشان درجهیک هنر داشت و در سال ۱۳۸۲، چهرۀ ماندگار ادبیات ایران شد. سرودههایش سرود بودند! در دل مردم کوچه و بازار راه پیدا میکردند و میرفتند مثلاً تا قلب سنندج، روی لبهای یک آبمیوهگیر روستایی انقلابی در سالهای اول انقلاب که همانطور که هویجها را در دستگاه آبمیوهگیریاش میریخت، میخواند «این بانگ آزادیست، کز خاوران خیزد»؛ آنهم وقتی کمتر از دوماه از سرایش این شعر گذشته بود!»
📝 از همان سالها هم با آیتالله خامنهای مراودۀ ادبی و رفت و آمد داشت، چنان که ایشان دربارۀ او گفتند: «در آن گرفتاریها و اشتغالات عجیب و غریب آن روزِ ما؛ او یک دریچهای بود که یک هوای آزادی را به ما میرساند و بنده مغتنم میشمردم»
🌟 شاعر بهروز
قریحۀ شعریاش خیلی خوب بود. واقعاً شاعر بود؛ یعنی شاعر بالذّات بود، متصنّع نبود. بر انواع شعر هم تسلط داشت، گسترۀ واژگانی مسلطی داشت و واژههای وسیعی در اختیارش بود. در شعرش تنوع داشت. بهروز بود، مهم این است که بهروز بود.
🌤️ مثل هوای بهاری
بهترین سرودهای انقلاب، سرودۀ او بود. سرودهایش مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری در دلها نفوذ میکرد. هیچ لازم نبود کسانی وادار شوند که آنها را ترویج کنند یا تقریظ بنویسند و شعر بگویند؛ نه! خود سرود وقتی که خوب تنظیم شده باشد، اثر میکند. سرودهای او اینطور بودند. حمید سبزواری، نزدیک به چهارصد سرود گفته بود و در همۀ این سرودها و شعرها، تلاش کرده بود اتفاقات مهم تاریخ انقلاب را منعکس کند...
🔻 برای خواندن متن کامل به سایت یا
#نرم_افزار_موبایلی نو+جوان مراجعه کنید👇
🌐
https://nojavan.khamenei.ir/showContent?ctyu=20827