✍چگونه با نوجوانان پرخاشگر برخورد کنیم ؟
دوران نوجوانی برای هر والدینی دوران سختی است. نوجوانان بد اخلاق، بی ادب، بی پروا و غیرقابل پیش بینی می شوند. با این حال، برخورد با نوجوان پرخاشگر و بی ادب این سال ها را برای والدین دشوار تر می کند. در حالی که بسیاری از نوجوانان پرخاشگر و عصبی نیاز به درمان حرفه ای دارند، والدین نیز می توانند تکنیک هایی برای برخورد و کنترل خشم نوجوان خود بیاموزند. با حمایت و درمان مناسب از داخل و خارج از خانه، نوجوانان می توانند روشهای جدیدی را برای مدیریت احساسات خود فرابگیرند و موفقیت و خوشبختی را در زندگی بیابند.
رفتار پرخاشگرانه نوجوانان بسیار فراتر از رفتارهای بی ادبانه معمولی، درهای کوبیده و مشاجره با والدین است. خشم، هیجانی عادی میان نوجوانان است و می تواند پاسخ احساسی سالم به عوامل استرس زای بیرونی باشد. خشم یک احساس ثانویه برای نوجوانان است زیرا اغلب سایر مسائل اساسی از جمله غم، صدمه، ترس و شرم را پوشش می دهد. هنگامی که این احساسات اساسی بیش از حد می شود، یک نوجوان اغلب به تندی پاسخ نشان می دهد. از آنجا که دوران نوجوانی می تواند استرس زا باشد، اغلب نوجوانان بارها و بارها دچار خشونت می شوند. با این حال، برای نوجوانانی که مشکل خشم دارند، طغیان هیجانی یک اتفاق معمولی است.
نوجوانانی که مشکلات عصبی جدی دارند تحت تاثیر خشم قرار می گیرند. این افراد می توانند نافرمان باشند و ممکن است به عنوان راهی برای مقابله با احساسات قوی خود به خشونت، آسیب رساندن به خود، رفتارهای خطرناک و فعالیت های غیرقانونی روی آورند. آنها ممکن است در پاسخ به عوامل استرس زای خارجی یا یک اختلال روانی درمان نشده یا تشخیص داده نشده، با عصبانیت ظاهر شوند.
عوامل دخیل در پرخاشگری نوجوانان:
برخی از محرک های رایج عصبانیت در نوجوانان عبارتند از:
عزت نفس پایین
قربانی قلدری یا فشار مداوم و ناسالم همسالان
درگیری درون خانواده
رویداد آسیب زا
مرگ یکی از عزیزان
مسائل مربوط به فرزندخواندگی
سوء مصرف مواد
طلاق
مورد سواستفاده قرار گرفتن
اندوه
علاوه بر لیست فوق، یک مساله حل نشده مانند افسردگی نوجوانان، اضطراب، اختلال بیش فعالی با نقص توجه (ADHD) و اختلال نافرمانی (ODD) می تواند در ایجاد خشم در نوجوانان نقش داشته باشد. این اختلالات اغلب بر مهارت های اجتماعی، خودکنترلی و کنترل تکانش ها تأثیر می گذارد که منجر به این می شود که کودک بیشتر مستعد حملات عصبانی باشد.(برگرفته از سایت کلینیک ذهن آرا)
#کارشناس_مشاوره
#پرخاشگری_نوجوان
@pasokhsara