#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی
#معرفت
🔅🔅🔅
🔰مدت نزول
مدت نزول تدريجى قرآن بيست سال است: نزول قرآن سه سال بعد از بعثت آغاز شد و تا آخرين سال حيات پيامبر صلى الله عليه و آله ادامه داشت. در اينجا سه پرسش مطرح مىشود:
١. چگونه نزول قرآن يا آغاز نزول آن در شب قدر بودهاست در حالى كه بعثت پيامبر در ٢٧ رجب با پنج آيۀ اول سورۀ علق آغاز شد؟
٢. اگر اولين آيات يا اولين سورۀ نازل شده بر پيامبر صلى الله عليه و آله سورۀ علق و پنج آيه ابتداى آن است، پس چرا به سورۀ حمد «فاتحةالكتاب» مىگويند؟
٣. چگونه نزول قرآن در شب قدر انجام گرفتهاست در حالى كه قرآن در مدت بيست سال به تدريج و در مناسبتهاى گوناگون، نازل شدهاست؟
پاسخ اين سؤالات بدينگونه است:
پاسخ سؤال اول: آغاز نزول قرآن سه سال پس از بعثت بودهاست و پنج آيۀ اول سورۀ علق كه در زمان بعثت نازل گشته، عنوان قرآن نداشته است؛ بلكه پس از آنكه سوره به طور كامل نازل شد، عنوان قرآن پيدا كرد. نزول قرآن از زمانى آغاز شد كه آيۀ «فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ...» ١ نازل گرديد و پيامبر صلى الله عليه و آله به دعوتِ علنى، مأموريت يافت. از آن زمان به بعد، پيوسته آيات و سورههاى قرآن نازل مىشد.
پاسخ سؤال دوم: اگر در زمان حيات پيامبر صلى الله عليه و آله ، نام «فاتحةالكتاب» را به سورۀ حمد اطلاق كرده باشند، به آن دليل است كه اين سوره، اولين سورۀ كاملى است كه بر پيامبر نازل شدهاست. علاوه بر آن در برخى روايات آمدهاست كه همان روز اول بعثت، جبرئيل نماز و وضو را طبق آيين اسلام به پيامبر صلى الله عليه و آله تعليم داد. بنابراين بايد سورۀ حمد نيز بهطور كامل نازل شده باشد؛ زيرا:
«لا صلاة الّا بفاتحة الكتاب؛ ٢ هيچ نمازى بدون خواندن فاتحةالكتاب پذيرفته نيست».
پاسخ سؤال سوم: دربارۀ نزول قرآن در شب قدر و تعارض آن با نزول تدريجى قرآن در مدت بيست سال حيات پيامبر صلى الله عليه و آله گفتوگوهاى بسيارى وجود دارد و آراى مختلفى در اين زمينه عرضه شده است كه برخى از آنرا در ذيل مىآوريم: .... ادامه در پست های بعدی....
🌴🌴🌴
قدر
#وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس
#خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom