🔴🔵 🔴🔵 🔴🔵 🔴🔵 🔴🔵
✦؛﷽✦
#خودسازی ایجاد هماهنگی و تعادل میان فعالیت های علمی و عملی و بسیج کردن آنها برای نیل به سعادت حقیقی و رستگاری راستین است.
♥️امیرالمومنین علی علیه السلام :
هر کس بخواهد برای دیگران الگو و راهنما و پیشوا باشد ابتدا باید به تعلیم و تربیت خویش همت گمارد پیش از آن که به تعلیم و تربیت دیگران مشغول شود؛
و خود سازی را از درون خود شروع کند قبل از آن که زبان خود را با الفاظ نیکو عادت دهد.
بحارالانوار جلد 2 صفحۀ 56
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
🦋انسان سالم، محور توسعه پایدار است. به گونه ای که تا انسان سلامت جسمی و روحی مطلوبی نداشته باشد قادر به درک مسائل، مشکلات ، ناهنجاری ها، بن بست ها و آسیب ها نبوده و از توان لازم برای ارائه راه حل ها و کمک به توسعه جامعه برخوردار نخواهد بود.
خوشبختانه یا متاسفانه هنگام برخورد با یک روانشناس ، نگاه مردم جامعه در درجه اول به سلامت روانی خود روانشناس است؛ این کاملا طبیعی است.چطور می شود به روانشناسی که در کنترل خشم دچار مشکل است و حالت تهاجمی دارد اعتماد کرد!
🦋پس برای موثر بودن و موفقیت به جمله های یونگ و بندورا اشاره میکنم که:
🦋انسان زماني تمام عيار، وحدت يافته، آرام، بارور و شادمان مي شود كه فرآيند فرديت كامل گردد؛ زماني كه خودآگاه و ناخودآگاه او بياموزند كه در آرامش و يكرنگي با هم زندگي كنند و مكمل يكديگر باشند.(يونگ)
🦋 آدم موثر و اثربخش کسی است که آیندهاش را میسازد نه این که آن را پیشبینی کند.(بندورا)
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
🦋به جرئت می توان گفت خودسازی مهم ترین مهارت و توانایی است که افراد موفق و هدفمند دارند، خودسازی خیلی خیلی ساده در عین حال خیلی خیلی مهم است!
🦋مفهوم خودسازی از این فلسفه گرفته شده است که به طور کلی ماهیت انسان متاثر و ساخت یافته از سه منبع اصلی “طبیعت و ذات” ، “تربیت و محیط” و “تجارب پردازش و تصمیم گیری زندگی شخصی” است. این فلسفه از آنجایی مورد استقبال قرار گرفت که برخلاف فلسفه پیشین که تنها به طبیعت و تربیت معتقد بود و انسان را در شکل گیری و ساخت یافتگی خود بی تاثیر دانسته و تنها رفتار انسان را واکنشی به محرک های متفاوت می دانست، ایجاد شده است. فلسفه با گذشت زمان قدرت اختیار بیشتری به درون انسان و اثر کمتری را برای بیرون قائل شده است که از اثبات های محکم این ادعا تئوری و نظریه انتخاب ویلیام گلاسر از روانشناسی وجودی اروین یالوم، ویکتور فرانکل و اریک فروم متاثر از فلسفه وجودی و اگزیستانسیالیسم ژان پل سارتر و گابریل مارسل را می توان نام برد.
🦋به طور خیلی ساده می توان گفت که تنها چیزی که در همه امور نقش تعیین کننده دارد، خود انسان است. ما بر اساس برداشت های خود از حقایق، واقعیت های شخصی خود را می سازیم و بر مبنای واقعیات و پردازش های خویش رفتار و برخورد می کنیم.
🦋حال اگر بخواهم از مبانی فلسفی این بحث کمی فاصله بگیرم و به کاربرد آن بپردازم باید بگویم، انسان برای موفقیت، کافی است هدف تعیین کند و خودش، خودش را برای هدف خودش بسازد!!
💎این نکته خیلی خیلی ساده اگر تحقق یابد می تواند خیلی خیلی موثر باشد! تنها زمانی محیط به شما جهت می دهد که خود شما خودتان را رها کرده باشید؛ پس خودم، خودم را برای هدف خودم می سازم!!
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
#دکتر_محمد_هادی_مهر_آذین
#متخصص_روانشناسی
#مشاوره_خانواده
#مشاورتحصیلی_شغلی
#عضونظام_روانشناسی_کشور
#مسئول_کانون_تخصصی_مشاوره_ومددکاری_خادمیاران_رضوی
💠کانون تخصصی مشاوره و مددکاری خادمیاران رضوی💠
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
@ravanshenasyvamoshavereh
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄