درنگی در مخالفخوانیهای خودجوش تضعیف کننده تصمیمات رسمی ستاد مقابله با
#کرونا
#روحانیت_در_کنار_مردم
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹تأکید یکطرفه و همزمان خبرگزاری های معاند و برخی رسانهها و رجال داخلی بر تعطیلی مناسک دینی، موجب حساسیت زیرپوستی برخی محافل مذهبی و فعال سازی برخی گسل های فکری غیرهمسو با سیاستگذاری رسمی فعلی، شده است.
🔸این حساسیتها اختصاص به طیف سیاسی خاص هم ندارد؛ هم جریان هویتاندیش غیرسیاسی از تعطیلی هیئات و اماکن زیارتی دچار شوک شده و هم طیفی از جریانهای مذهبی سیاسی که پذیرش تعطیلی
#نماز_جمعه برای شان دشوار است.
🔹در این وضعیت، فارغ از هر نگاهی به اندیشه و سلوک آنان داشته باشیم، تحریک آستانه حساسیت این دو طیف، هیچ معقول و منطقی نیست.
چه اینکه حساسیت بیشتر، یعنی دامن زدن به دوگانه کاذب
#بهداشت_معنویت و دوگانه کهنه
#نزاع_علم_و_دین!
🔸حلقه دوم از تحلیلهای ناروا در این ماجرا، مقصر دانستن یکطرفه این جماعت در ایجاد
#رنسانس_اسلامی است!
این سنخ سخنان از حلقوم روشنفکرمآبانی بیرون میآید که بعد از دو قرن، با دستگاه فکری معیوب پژوهش در علوم اجتماعی به تحلیل دست زدهاند.
کسانی که در پیشافهمهای (هرچند ناگفته و) باطل شان، اسلام را با مسیحیت و حکومت اسلامی را با دوران سیاه قرون وسطی مقایسه میکنند و درصدد تئوریزه کردن اختلافات اجتماعی سطحی و عمق بخشیدن به آن هستند.
این خط خطرناک رسانهای، امتداد داخلی همان خط
#BBC است و عجب آنکه دنبالههای خوش خط و خال متصل به محافل
#شیعه_لندنی، به پمپاژ آن مشغول اند!
🔹تدبیر امور ویژه فعلی، بر عهده مسئولان شبکه بهداشت و درمان کشور است و طبعاً آنان فرماندهی میدانی ماجرا را بر عهده دارند و تقویت و تمشیت تصمیمات آنان، در دفع و رفع این بلای ناگهانی، کاملاً منطقی و ضروری است. اما تصمیمگیران و متولیان امور نیز باید بپذیرند که:
اولاً از جانب یک لشکر سایبری عظیم در دنیا، تحت فشار قرار گرفته اند که ممکن است آنان را به تصمیات انفعالی و آنی بکشاند یا ادبیات آنان را تحت تأثیر قرار دهد.
ثانیاً اقتضائات کنترل و مدیریت و مواجهه با گروههای اجتماعی خاص را رعایت فرمایند. طبیعتاً اگر تصمیمات مربوط به محافل مذهبی، از طریق متولیان این امور، با ادبیات خاص خود، و با لحاظ حساسیتهای این حوزه، انجام شود، نتیجه بهتری خواهد داشت. وگرنه حساسیت موضوع و نوع مواجهه ممکن است مقاومتهای منفی در برخی طیفها را موجب شود.
به عنوان مثال در ماجرای
#قمهزنی، با آنکه بیش از دو دهه است که شخص رهبری معظم انقلاب اسلامی به عنوان ولی فقیه مبسوط الید و محبوب و مرجع تقلید، وارد معرکه شدهاند، بازهم با خرابکاری سازماندهی شده جریانهایی مانند
#شیعه_لندنی، و عدم ابراز مخالفت برخی بزرگان، این محافل به طور زیرپوستی ادامه دارد و دامنه آن گاه به محافل روشنفکری هم کشیده شده است.
ماجرا این است که برخی بدخواهان، با سوءاستفاده از احساسات پاک بدنه اجتماعی و مقدس سازی اعتراض و دیگر رفتاری، عملاً زمینه مواجهه با یک پدیده به ظاهر دینی که امروزه برخلاف مصالح مسلمین تشخیص داده شده بود را تضعیف کردند.
🔸در ماجرای مواجهه با
#کرونا، انصافاً در میان بزرگان قم، اتفاق نظر قطعی وجود دارد و نمی توان به هیچ یک از بزرگان حوزه گرفتار آمدن در گرداب دوگانه کاذب بهداشت/معنویت را نسبت داد اما وجود برخی تشکلهای بی سر یا گرایشات خاص فکری/رفتاری را هم نمیتوان منکر شد که ممکن است به طور موسمی گرفتار القائات جریان های دگراندیش یا بدخواهان قرار گرفته، به سمت تکاپوی اجتماعی مخالف با سیاستهای رسمی مقابله با کرونا پیش بروند.
صد البته این مختص مجامع دینی هم نیست؛ چه اینکه رجالههای روشنفکری داخلی عاشق آمریکا، در تضعیف تصمیمات مسئولین امر و بیاعتمادسازی مخاطبان ایرانی نسبت به دستگاههای رسمی کشور، گوی سبقت را ربودهاند.
🔸با این تفاصیل پیشنهاد میشود:
1)پیشگیری از خطای در تحلیل این پدیده.
2)در تعطیلی اجتماعات و مراکز مذهبی، تدابیر لازم اتخاذ شود؛
#خطبه_مجازی_جمعه، ممکن است دغدغه برخی عزیزان را رفع کند. یا اتخاذ اظهارنظر از مراجع عظام و مادحین سرشناس ارجمند، میتواند تعطیلی یا برگزاری کنترل شده مجالس توسل را تسهیل نماید.
3) حوزه مقدسه قم باید در کانون کنشگری در جریان مقابله با کرونا، قرار گیرد؛
#تشکیل_قرارگاه_رسانه_ای_واحد برای رصد تولیدات رسانهای مسموم مرتبط با قم و پاسخ بهنگام، از یک سو و ارتباط فعال همزمان با متولیان امور بهداشتی و سرشبکههای مجامع مذهبی (با گرایشات مختلف) و ارتباط با بیوت و رجال دینی سرشناس، برای پیشگیری از سونامی اظهارنظرهای متکثر و بعضا متعارض.
با توجه عدم پیشبینی دقیق از تاریخ ختم این ماجرا، تسریع این پیشنهادات یا انعکاس نتایج چنین اقداماتی، بسیار راهگشا و تعیین کننده است.
98-12-9/قم المقدسه
@rozaneebefarda