مصطفی الکاظمی از برنامه سازی تلویزیونی و ریاست سازمان اطلاعات تا نخست وزیری عراق
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
شناخت حلقه پیرامونی مصطفی الکاظمی رئیس سازمان اطلاعات عراق و از چهره های نزدیک به واشنگتن که امروز مکلف به تشکیل کابینه شد جالب توجه است.
1 - کنعان مکیه ريیس مؤسسه الذاکرة العراقية در آمريكا که از تشویق کنندگان بوش برای حمله عراق بود.
2 - حسن منیمنه، که بعدها وزیر آموزش و پرورش لبنان در دوران سعد حریری شد و همکار مکیه بود.
3 - مصطفی الکاظمی که به عنوان مسؤول تاریخ شفاهی الذاکره العراقیه و یک نویسنده و پژوهشگر، در سال ۲۰۱۶ رئیس سازمان اطلاعات عراق شد.
4 - خانم رند الرحیم عراقی- آمریکایی نومحافظه کار که در سال ۲۰۰۳ با تابعیت آمریکایی سفیر عراق در آمریکا شد.
مکیه در دهه ۹۰ میلادی تنها در یک مرحله، حدود دو و نیم میلیون سند متعلق به حکومت صدام را از مناطق کردنشین عراق خارج و به آمریکا منتقل کرد و پس از سقوط صدام نیز حجم انبوهی از اسناد توسط وی و همکارانش از جمله الکاظمی در یک پروژه "دانشگاهی " مجددا به آمریکا منتقل شد.
ادعا میشود الذاکره العراقیه موسسه ای مستقل است لیکن روشن است که انتقال مجموعا پنج میلیون و نیم صفحه سند از عراق به واشنگتن، به تنهایی از عهده یک مؤسسه خصوصی بر نمی آید و دسترسی به چنین اسنادی در اختیار یک مرکز خصوصی نمی تواند باشد.
براساس برخی منابع عراقی، مکیه یکی از چهره های همکار با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به شمار می رود. همین موضوع میتواند سطح بالای مأموریت و دسترسی انحصاری وی به اسناد رژیم صدام را توجیه کند.
اقدامات مکیه در پوشش “دانشگاه هاروارد” و “بنیاد عراق در واشنگتن” انجام میشده است و در سال ۲۰۰۳ مکیه، الکاظمی را به عنوان مدیر مؤسسه در عراق تعیین کرد.
الذاکره العراقیه پس از چند سال فعالیت در جمع آوری اسناد جنایات حزب بعث، ناگهان فعالیت خود را به دلایل نامعلومی متوقف کرد و محتوای جمع آوری شده و پروژه های ناتمام آن در اختیار انستستو هوور که از اندیشکده های متعلق به محافظه کاران و جمهوری خواهان آمریکاست منتقل شد.
الکاظمی که توسط الذاکره العراقیه به عنوان یک فعال دمکراسی و حقوق بشر معرفی میشد، در سال های پیش از سقوط صدام، به عنوان مستند ساز برای بی بی سی و شبکه چهار انگلیس فعالیت می کرد. او در سالهای 1995 تا 1997 مدیر یک ایستگاه رادیویی در یونان بود و سپس در سال های 99 تا 2003 به عنوان مدیر برنامه بخش عراق در رادیو اروپای آزاد (وابسته به بی بی جی - هیئت پخش رسانه ای دولتی ایالات متحده) مشغول به کار شد. او پس از سقوط صدام مستقیما مدیر برنامه ریزی رادیو تلویزیون عراق شد.
او بعدا معاون سازمان اطلاعات عراق و در دوران العبادی رئیس سازمان اطلاعات کشور شد و در نهایت نیز به عنوان نخست وزیر مکلف، مأمور تشکیل کابینه شد
سید رضا قزوینی غرابی
21 فروردین 1399
🔶حاشیه
اما و اگرهای فراوانی در مورد الکاظمی وجود دارد اما با این وجود معلوم نیست برخی احزاب شیعی خصوصا جریان الفتح دقیقا به چه منظور به حمایت از نخست وزیری وی برخاسته اند؛ آیا استراتژی فشار چند لایه آمریکایی ها جواب داده و نخبگان سیاسی شیعه عراق را در دوراهی بد و بدتر قرار داده یا اساساً اتفاق مهمتری در پس پرده رخ داده که پذیرش نخست وزیری کاظمی را توجیه کرده است.
در روزهای آتی همه چیز روشن می شود اما از کنار تحولات این روزهای عراق نمی توان به آسانی گذشت؛ بی دقتی، منفعت طلبی، غرب اندیشی و در نظر نگرفتن مصالح جریان مقاومت اسلامی، ممکن است ثمره همه مجاهدتها را یک شبه به باد دهد و ترامپ جنایت کار با برگ برنده عراق، بتواند راهی برای خروج از باتلاق سیاسی پیدا کند.
🔹فرهیختگان را به
#روزنه دعوت فرمائید:
👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053