❤️ارتباط دلی، قلبی، محبتی با نماز برقرار بکنیم
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و اله در این وصیت نامه، در سیزده جمله ، دررابطه با نماز صحبت می کنند. اولین فرمایش حضرت صلی الله علیه و اله در رابطه با نماز، همینی است که می خواهیم بخوانیم یَا اباذر! جَعَلَ اللَّهُ جَلَّ ثَنَاؤُهُ قُرَّةَ عَیْنِی فِی الصَّلَاةِ به به. روشنی چشم من در نماز قرار داده شده است. چشم من روشن می شود با نماز. این تعبیر نشان دهنده شدت خوشحالی و شدت رضایت است. شدت رضایت مندی. حضرت صلی الله علیه و اله از این نماز خوشحال است. مسرور است و استفاده می کند. جَعَلَ اللَّهُ جَلَّ ثَنَاؤُهُ قُرَّةَ عَیْنِی فِی الصَّلَاةِ . این یک مطلب.
🌹ادامه مطلب این است که وَ حَبَّبَ إِلَیَّ الصَّلَاةَ نماز را محبوب قرار داده پیش من. دوستش دارم. خوش به حال رسول الله و رزقناالله و ایاکم. ما هم ان شاالله نماز را دوست داشته باشیم و ارتباط دلی، قلبی، محبتی با نماز برقرار بکنیم. وَ حَبَّبَ إِلَیَّ الصَّلَاةَ، کَمَا حَبَّبَ إِلَی الْجَائِعِ الطَّعَامَ وَ إِلَی الظَّمْآنِ الْمَاءَ،. همین جوری که غذا پیش گرسنه محبوب است، دوست دارد. این را می فهمیم .
🌼حضرت چقدر جالب صحبت می کنند. از این باید الگو بگیریم. ویژگی های ادبیات پیامبران و ائمه علیهم السلام، ما باید دقت کنیم و این ویژگی ها را کشف کنیم و به اندازه توان خودمان در دینداری و نشر دین، از این ادبیات استفاده کنیم. به عنوان نمونه عرض کنم یکی از ویژگی های بسیار مهم ادبیات پیامبران و اولیای الهی، این است که ادبیاتشان فطری است. با فطرت کار دارند. فطرت را مخاطب قرار می دهند. البته توضیح این مفصل است.
🍀 یکی دیگر از ویژگی های ادبیات حضرات انبیاء و اهل بیت علیهم السلام این است که در صحبت هایشان، درک مخاطب را مورد توجه قرار می دهند. نحن معاشر الانبیاء نتکلم الناس علی قدر عقولهم. به اندازه عقلشان حرف می زنیم. یعنی در مواجهه با مردم، طوری حرف می زنند که مردم بفهمند. به کاربردن اصطلاحات یا مثلا صحبت کردن از مطالبی که اصلا مخاطب خیلی نمی تواند بفهمد یا فایده ای برایش ندارد، این ها در ادبیات تبلیغی انبیاء و ائمه علیهم السلام نیست.
🌸اینجا هم ببینید چقدر قشنگ صحبت می کنند که خیلی راحت هر کسی می شنود، از ابوذر تا هر کس دیگری، با آن ارتباط برقرار می کند و قشنگ، عمق مطلب را می فهمد. خداوند نماز را محبوب من قرار داده همچنانکه غذا پیش گرسنه و آب پیش فرد تشنه محبوب است. گرسنه غذا را دوست دارد. تشنه آب را دوست دارد چون با آب و غذا حیات او حفظ می شود. یک ارتباط واقعی. یک علاقه واقعی. لذت می برد.
📚برگرفته از سلسله جلسات
#حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،
#جلسه_پانزدهم در تاریخ دوشنبه 1400/09/29
#قسمت_صد_و_شصت_و_شش
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔
@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #نماز #ارتباط_با_نماز #اقامه_نماز