🚨
#فرزانگان_قفقاز -
[۴۵ و ۴۶]
🔻 احد بادکوبه ای (۱۲۹۷ - ۱۳۴۹ ق)
آخوند میرزا احد بادکوبه ای فرزند محمد تقی در سال ۱۲۹۷ ق (۱۸۷۹م) متولد و پس از خدمات مذهبی در سال ۱۳۴۹ ق (۱۹۳۰م) وفات نمود.
🔻
احد حُسانی (۱۲۸۶ - ۱۳۴۳ ق)
آخوند شیخ احمد حسانی بادکوبه ای فرزند عبدالرحیم سال ۱۲۸۶ ق (۱۸۷۰م) در روستای حسان از توابع با کو متولد شد تلاوت قرآن و کتابهای بوستان و گلستان و دیگر كتب متداول مكتب خانه های وقت قفقاز را از مکتب داران آموخت. سپس مقدمات علوم دینی را از روحانیون منطقه فراگرفت. در سال ۱۳۰۲ یا ۱۳۰۳ ق (۱۸۸۵ یا ۱۸۸۶م) در حالی که ۱۵ یا ۱۶ ساله بود به حوزه علمیه زنجان عزیمت کرد و سطوح عالی فقه و اصول را از محضر استادان آن جا آموخت. آنگاه به حوزه علمیه نجف اشرف رهسپار شد و به احتمالی در حلقه شاگردان بزرگانی همچون حضرات آیات عظام: شیخ محمد حسن مامقانی، مولی محمد فاضل ،شربیانی سیّد محمد کاظم طباطبایی یزدی و آخوند ملا محمد کاظم خراسانی درآمد و به مقامات عالی علمی و معنوی نایل آمد. شیخ احد در سال ۱۳۱۶ ق (۱۸۹۹م) به زادگاه خود بازگشت و علاوه بر وعظ ، ارشاد، تبلیغ و ترویج معارف الهی و احکام شرعی عهده دار تدریس جمعی از طالبان علوم اسلامی گردید وی از عالمان برجسته منطقه به شمار می آمد و نام نیکش تاکنون باقی است. وفات ایشان در سال ۱۳۳۵ ق (۱۹۱۷م) اتفاق افتاد و بنا به وصیتش پیکر او را در قبرستان زادگاهش به امانت به خاک سپردند.
در سال ۱۳۴۳ ق (۱۹۲۵م) دامادش کربلایی فتاح جسد وی را به کربلای معلی انتقال داد و در آن مکان مقدس دفن کرد. ایشان فرزندانی به نامهای واحد رحیم مسعود عبدالله، زبیده و هاجر داشته است.[۱]
📚
پ.ن.
۱. مصاحبه با روحانیون محل و فرزندان معظم له.
📘
منبع: فرزانگان قفقاز، عادل مولایی، ص ۷۱.
👇
🆔 ☫
@sardabir313 ☫