🔸️﷽🔸️
«
#رنگ_خدا»۳۴(قسمت آخر)
◀️رنگ خدا سلسله معارف قرآنی است با الهام گیری از آیه شریفه :️«صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ »﴿۱۳۸بقره ﴾
🔵فاطر (جلّ جلاله) و فطرت
🔹️«فاطر» به معنای پدیدآورنده است. باید دانست؛ میان «پدیدآورنده» و «پدیده» شدیدترین «علاقه و تعلق» وجود دارد که از آن می توان به رابطه وجودی «فاطر و فطرت» یاد کرد. در ماه مبارک رمضان «علاقه و تعلق» میان «فاطر و فطرت» بیش تر نمایان می شود؛ به گونه ای که در «عید فطر»، انسان به عالی¬ترین رتبه پاکی و سلامتی فطری دست می یابد. با حفظ رابطه «فاطر و فطرت» در طول سال می توان به جلوه ای از «رنگ خدا» در زندگی دست یافت.
🔹️جهت بهره مندی و الگوگیری از فاطر بودن خداوند و آراسته شدن به «رنگ خدا» به طور فطری به چند نمونه از آیات قرآنی اشاره می شود؛
1- حمد و ستایش «فاطر»: از مهم ترین راهکارهای زدودن غفلت و ایجاد «علاقه» فطری به خداوند درک «تعلق» همه آسمان ها و زمین به خداوند است. با حمد و ستایش خداوند محبت و علاقه فطری هر چه بیش تر فزونی و عمق می یابد.
☀️چنان که در قرآن می خوانیم: «الْحَمْدُ لِلّهِ فاطِرِ السّماواتِ وَ اْلأَرْضِ جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً » ؛ «ستایش مخصوص خداوندی است که فرشتگان را رسولانی قرار داد.»
2- رو به سوی «فاطر»: رو آوردن به سوی فاطر اطمینان¬بخش¬ترین مسیر برای حفظ فطرت پاک و قرار گرفتن در مسیر صلاح و اصلاح و مصونیت از غفلت و فساد و رهایی از هوای نفس و طاغوت های زمان است.
☀️چنان که از زبان مومن آل یس می¬خوانیم: «وَ ما لِيَ لا أَعْبُدُ الّذي فَطَرَني وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ» ؛ «چرا کسی را پرستش نکنم که مرا آفریده، و همگی به سوی او بازگشت داده میشوید.»
☀️نیز از زبان ساحران هنگام شکوفایی فطرت و رهایی از دام فرعون می خوانیم: «قالُوا لَنْ نُؤْثِرَكَ عَلى ما جاءَنا مِنَ الْبَيِّناتِ وَ الّذي فَطَرَنا فَاقْضِ ما أَنْتَ قاضٍ» ؛ «گفتند: سوگند به آن کسی که ما را آفریده، هرگز تو را بر دلایل روشنی که برای ما آمده، ترجیح نخواهیم داد. هر حکمی میخواهی بکن.»
🔸️از این رو اولیای الهی صبگاهان و شامگاه و در هنگام عبادت برای حفظ و ارتقای فطرت پاک خود رو به سوی «فاطر» می آورند و این آیه شریفه را تلاوت می کنند. «إِنّي وَجّهْتُ وَجْهِيَ لِلّذي فَطَرَ السّماواتِ وَ اْلأَرْضَ حَنيفًا» ؛ «من روی خود را به کسی متوجه کردم که آسمآنها و زمین را آفریده است.»
💥در ماه مبارک رمضان،و «علاقه و تعلق» میان «فاطر و فطرت» بیش تر نمایان می شود. در «عید فطر» همانند تولدی دوباره، انسان به عالی¬ترین رتبه پاکی و سلامتی فطری دست می یابد. ان شاء الله با حفظ آثار نماز و روزه و ارتباط با خدا در طول سال و با پرداخت «فطریه» و رسیدگی به بندگان خدا بتوان در طول سال به «رنگ خدا» در زندگی راه یافت.
۱ . فاطر، آیه 1.
۲. یس، آیه 22.
۳ . طه، آیه 72.
۴. انعام، آیه 79.
🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷
☀️روایتگری شهدا
✅
@shahidabad313
🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷