آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
مواد لازم👇 مخمر خشک : ۷ گرم  آب گرم : ۱.۵ پیمانه شکر : 2 قاشق مرباخوری  آرد گندم : 4 و 1/2 پیمانه نمک : ۱.۵ قاشق مرباخوری  روغن زیتون : مقداری برای چرب کردن دانه کنجد : 1 قاشق غذاخوری( اختیاری) تخم خشخاش : 1 قاشق غذاخوری ( اختیاری) طرز تهیه👇 ابتدا مواد اولیه رو آماده کنید. می تونید بجای روغن زیتون از هر روغن مایع دیگری که دوست دارید استفاده کنید. یک کاسه بزرگ را با روغن زیتون چرب کنید سپس کنار بگذارید. دریک کاسه متوسط 7 گرم مخمر، 1/5 پیمانه آب گرم و 2 قاشق مرباخوری شکر را با هم مخلوط کنید تا مخمر حل شود سپس کنار بگذارید و صبر کنید تا مخمر فعال بشه و کف کنه. ۴.5 پیمانه آرد گندم و 1/5 قاشق مرباخوری نمک را درون کاسه مخصوص همزن خود بریزید و با هم ترکیب کنید. البته اگه همزن پایه دار ندارید مهم نیست یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و درون اون بریزید. مخلوط مخمر، آب و شکر را درون کاسه آرد بریزید. کاسه مواد را روی دستگاه تنظیم کنید و به مدت 5 تا 8 دقیقه با استفاده از خمیر زن دستگاه خمیر را مخلوط کنید و یا برای مدت 10 تا 15 دقیقه با دست خمیر را ورز بدین. پس از ورز دادن خمیر را به شکل یک توب فرم دهید و توپ خمیر را در کاسه روغنی شده بذارید. خمیر را دور کاسه بچرخانید تا روی خمیر کمی چرب شود. روی کاسه خمیر را با سلفون بپوشانید و بعد برای 1 تا 1 ساعت و نیم بگذارید تا خمیر استراحت کند یا تا زمانی که اندازه خمیر دو برابر شود. هنگامی که خمیر دو برابر شد، آن را به سمت داخل فشار دهید تا هوای آن آزاد شود. حدود 5 دقیقه به ورز دادن ادامه دهید خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید روی خمیر را با یک پارچه بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بذارید تا استراحت کند. سپس فر را روشن کنید و در دمای 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فر گرم شود. بعد سینی فر را با یک کاغذ روغنی بپوشانید. هنگامی که توپ های خمیر حجیم شدند، آنها را با کمک وردنه به شکل مستطیل های نازک به اندازه 15 در 20 سانتی متر پهن کنید. اگر میخواهید اندازه نان تان بزرگ باشد وقتی دارید خمیر را پهن میکنید اندازه مستطیل باید در حدود 25 تا 30 سانتی متر باشد. حواست تان باشد که خمیر باید مثل یک خمیر پیتزا نازک باشند. خمیر را به درون سینی فر منتقل کنید. سپس به کمک یک چنگال، کل سطح خمیر را سوراخ کنید. به کمک یک قلمو روی خمیر را کمی با آب مرطوب کنید🦊 ♡@shirini71