#حلوای_سه_آرد👇
دستور این حلوابرای یک دیس بزرگ حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر حلوارو جواب میده.
آرد سفید سه صفر( یا همون آرد کیک) یک پیمانه،آرد برنج مرغوب ایرانی (نصف پیمانه)،آرد نخود مرغوب (نصف پیمانه)،شکر دانه ریز (سه پیمانه)،آب (سه پیمانه)،گلاب (نصف پیمانه)،عرق هل (سه چهارمپیمانه)،زعفرون دم کرده به مقدار لازم ،رنگ زعفرونی چند قطره در صورت دلخواه ،پودر کاکائو مرغوب ترک حدود دو قاشق یا سه قاشق
مرحله اول درست کردن شربت حلوا
آب و شکر همراه با گلاب و عرق هل رو روی حرارت میگذاریم تا هم میرنیم تا شکر در آب حل بشه.
دقت کنین که حل شدن شکر درآب کافیه و نیازی به جوشیدن نداره اصلا.
بعد از حل شد بهش زعفرون دم کرده رو اضافه میکنیم و کنار میگذاریم
خوب میریم سراغ آردها
سه تا آردم با هم الک میکنیم دو بار تا هوا دهی بشه بین آردها
بعد داخل قابلمه یا ماهی تابه میریزیم (ماهیتابه من چدنه )و روی شعله ملایم گاز میگذاریم و با حوصله آردو تفت میدیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و رنگش بر گرده.
رنگش برگرده یعنی کمی تیره تر بشه و بوی آرد بلند بشه
احتمالا حدود ده دقیقه طول بکشه
بیشتر از این اگه تفت بدین کم کم رنگ حلوا به طرف تیره تر شدن میره.
بعد از آماده شدن آردها روغن مایع رو اضافه میکنیم.
اندازه روغن مایع تقریبیه باید مثل اندازه ای بریزین که وقتی با آرد مخلوط شد مثل خامه بشه.
بیشتر از این روغن میندازه و حلوا خیلی چرب میشه.
روغنو که ریختیم حدود ۵ دقیقه با روغن آرد سرخ میکنیم بیشتر از پنج دقیقه رنگ حلوارو تیره میکنه.
بعد از سرخ کردن آرد نوبت اضافه کردن شربته
زیر شعله گاز رو کم میکنیم و نصف شربت رو به آرد اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا سفت بشه بعد از سفت شدن بقیه شربت رو اضافه میکنیم و به آرومی و روی حرارت کم مدام با کفگیر چوبی هم میزنیم تا حلوا داخل شربت باز بشه نیاز به حوصله داره وقتی حلوا خودشو گرفت اینجا نیازه که خودتون چشمی ببینی چه غلظتی مناسبه حلواتونو اگه بیشتر روی گاز هم بزنین حلوا رو به سفتی میره اگه کمتر حلوا روونه
ما نیاز داریم که نه خیلی سفت بشه که از قیف بیرون بیاد و نه خیلی شل که وقتی تزئین میکنیم باز بشه و شکل مورد نظر بدست نیاد.
غلظت باید طوری باشه که با کفگیر روی حلوا فشار بدین و بردارین حالت قله یا کوه بشه و حلوا خودشو از ظرف جدا کنه.
نکته برای دو رنگ شدن حلوا مقدار مورد نیاز حلوارو جدا میکنیم و وقتی هنوز داغ هست پودر کاکائو مرغوب اضافه میکنیم
اگه پودر کاکائو خوب نباشه رنگ دلخواه به دست نمیاد.
برای رنگشم هر چقد بیشتر پودر کاکائو بزنین تیره تر میشه من کم میزنم که یه حالت رنگ عسلی و خوش رنگی به دست بیاد .
برای آستر کشی سینی حلوا باید داغ باشه بریزین روی سینی و پالت صافش کنین کامل و بگذارین خنک بشه
و برای تزئین روی سینی حلوا خنک باشه و کمی سفتر شده باشه بهتره
خیلی بهتره از عرق هل به جای پودر هل استفاده کنین چون پودر هل ذرات ریزش داخل حلوا مشخصه و طعم عرق هل خیلی بهتر از پودرشه.ولی در کل مشکلی ایجاد نمیکنه.
نکته درباره آردها بگم که آرد سفید خیلی بهتره برای تزئین مجلسی خیلی میگن که آرد سنگک باشه آرد سنگک سنگینه و گلوتن بالایی داره حلوارو خشک میکنه و رنگشو تیره.
این حلوا کمی شیرین تره و شکرش مقداری زیاد تره که بخاطر این حلوا کش میاد و خوب فرم میگیره
منظورم از پیمانه اینه که استاندارد شیرینی پزی باشه .و خیلی نیاز نیست که به گرم باشه .
مثلا اگه شما آرد رو با یک لیوان دسته دار فرانسوی اندازه میگیرن باید مطابق اون همه موادو مثل آب و شکر با همون پیمانه اندازه بشه.
چیزی از دستور کمو زیاد نکنین چون دستور کامل امتحان شدست
@sofrebanovanbeheshti