#دلمه_برگ_مو
#دلمه 👇🍇
برگ مو نیم کیلو گرم
گوشت چرخ کرده نیم کیلو گرم
سبزی دلمه نیم کیلو گرم
برنج ۱۵۰گرم
لپه ۱۰۰ گرم
پیاز سرخ کرده۴-۳ قاشق سوپ خوری
آبغوره یک استکان
شکر ۴-۳ قاشق سوپ خوری در صورت تمایل،، من نمیزنم چون ترش دوس داریم
روغن حدود ۱ پیمانه سرخالی
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
توجه:
- سبزی دلمه شامل: تره، جعفری، شوید، مرزه و گاهی پیازچه میباشد.
- برگ موها بهتر است جوان باشد.
- در صورت تمایل میتوانید از لپه استفاده کنید و اجباری نیست.
چوب ته برگ موها را میگیریم و برگها میشوییم
برای تهیه مواد داخل دلمه، پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و تفت میدهیم. سپس برنج آبکش شده که کمی زنده برداشته ایم و لپه ی پخته شده را اضافه میکنیم. نمک، فلفل، زردچوبه و در نهایت سبزی خرد شده را هم با بقیه مواد مخلوط میکنیم.
میتوان به این مواد کمی آبغوره هم اضافه کرد. سپس برگها را باز کرده، دو برگ را طوری کنار هم قرار میدهیم که شکاف برگها گرفته شود.
کمی از مواد دلمه وسط برگ میریزیم و اطراف برگ را روی هم میگذاریم و محکم میپیچیم.
در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن میریزیم، دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف میچینیم.
سپس دلمهها را نزدیک هم و بدون فاصله روی برگها میچینیم و ۳-۲ قاشق روغن آب کرده روی آنها میدهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه میریزیم.
بهتر است بشقابی کوچک تر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا دلمهها بپزند. در صورتی که با این مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداری آب اضافه میکنیم اگر دوست داشتید که دلمه ی شما طعم ملس بدهد
در اواخر طبخ بقیه آبغوره ، نمک و شکر را مخلوط کرده، داخل دلمه میریزیم.
ما چون ترش دوست داریم فقط آبغوره و کمی آب اضافه کردم
وقتی این مواد جذب دلمه شد، آن را از روی آتش بر میداریم. باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت میشود. دلمه برگ مو را میتوان بدون شکر تهیه کرد. بهتر است به مواد وسط دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه کنیم و یا لای هر ردیف دلمه کمی گوجه سبز بریزیم.
🔵 میتوانید به جای آبغوره از آبلیمو هم استفاده کنید
🔴میتوانید داخل مواد دلمه دو یا سه قاشق هم ماست بزنید که این کار باعث ترد شدن دلمه میشود
⚫️میتوانید کمی زعفران آب زده هم به مواد اضافه کنید
شمیم مهر
@sofrebanovanbeheshti