#پلو
#قرمه_سبزی
نکات پلو:
🎀خیس کردن با آب سرد
🎀 مقدار ساعت به کهنه یا نو بودن برنح بستگی داره، نو باشه یک ساعت، کهنه باشه ۷-۸ ساعت(البته برخی یک روز هم میگذارن)
🎀 نمک هر برای یک کیلو حدودا ۱۰۰ گرم ، داخل آب برنج میپاشیم
🎀 مقدار آب از سطح برنج تا دو بند انگشت بالا بیاد
🎀 هنگام شستن برنج قدری شسته شود که آب سفید پس ندهد و آب تمیز روی برنج بماند
🎀 همچنین زیاد چنگ زده نشود تابرنج ها شکسته شود
خورش قرمه سبزی
از این دستور رفتم(که برای ۳۰ نفر ۶ برابر کردم)
مواد لازم برای ۵ نفر:
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۱ پیمانه
پیاز داغ ۳ قاشق غذا خوری
لیمو عمانی ۵-۶ عدد
سبزی سرخ شده(تره،جعفری،گشنیز،شنبلیله) ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آبلیمو وآبغوره به مقدار لازم
پیاز رو سه عدد ریختم
و
لوبیا و گوشت و پیاز با آب رو همزمان ریختم تا جوش بیاد
(اصلا گوشت و پیازمو سرخ یا تفت نمیدم)
تا جوش بیاد
سبزی خورشتم که از خشک استفاده میکنم
(هر یک کیلو سبزی تازه معادل ۱۰۰ - ۵۰ گرم سبزی خشک هست)
در هاون کوبیدم تا درشت نباشه
و به خورشت درحال جوش اضافه کردم
در رو گذاشتم تا پخته شه
وقتی پخت و خواستم خاموش کنم
مقداری روغن
مقداری زعفران غلیظ شده( ۲ ق غ)
مقداری نمک
۲ ق غ رب گرجه
آب قلم شتر حدود ۲-۲/۵ لیوان
دو ق چ زردچوبه
و لیمو عمانی(که ده دقیقه جوشونده و آبش ریخته بودم) سوراخ کردم
و انداختم(۵-۶ عدد)چون نخواستم خورشتم زیادی ترش یا تلخ شه
نزدیک افطار( ۵-۶ ساعت فاصله)مجدد زیر خورشت رو روشن کردم تا با ادویه هاش کاملا جا بیفته
@sofrebanovanbeheshti