بسم الله الرحمن الرحیم
در اوایل سال جاری مراسم رژه مومیایی ها در مصر برگزار شد که بنده مفصل بدان پرداختم. اینبار با چندساعت تاخیر از برگزاری این مراسم جدید اطلاع یافتم. با اینحال تصمیم نداشتم به تحلیل مراسم بپردازم. اما چون دیدم که دیگر کانال ها آنگونه که باید و شاید به مراسم حداقل از جنبه آیینی آن نپرداختند. بنده به اصرار چندتن از دوستان و خوانندگان، توضیح مختصری در مورد این مراسم ارائه و مراسم را از جنبه آیینی و زمان برگزاری آن تحلیل می نمایم. بنابراین در این تحلیل مختصر قرار نیست به بررسی جزئیاتی نظیر تعداد اجرا کنندگان و یا نوع لباسشان و امثال این مسائل بپردازم. ابتدا توضیحی در مورد مراسم اوپت : 👇
{ماه بعد (ماه دوم در گاهشماری مصریان) زیر نفوذ جشن اوپت ۱ (opet)، در ارتباط با فرعون و پدر مقدس او آمون ۲ (_رع) بود. در این جشن پادشاه بایستی به معبد القصور (همان معبد لوکسور) در طیوه می رفت تا قدرت شاهی کسب کند. تا پایان پادشاهی جدید، این رویداد به بخشی از ایدئولوژی رسمی پادشاهی بدل شد و احتمالا مطابق روش مرسوم، تاجگذاری را نیز شامل می شد.}(دین های دنیای باستان سارا ایلز جانستون ص ۲۴)
{...با اطمینان می توان گفت در پایان امپراطوری جدید، جشن های مهمی برگزار می شده که در آن ها، تماشاچیان شاهد انتقال ایزد آمون از 👈کارناک تا القصور (لوکسور) یا شاهد حرکت او در رود نیل به سوی غرب و رسیدن او به دیرالبحری (جشن دره) یا مدینه حابو (جشن اوپت) بوده اند. در این روزها به شرکت کنندگان خبرهای غیبی اعطا می شده است. }(کتاب دین های دنیای باستان سارا ایلز جانستون ص 25)
{جشن اوپت برای آمون در کارناک، در دومین و سومین ماه سیلاب (تقریبا پایان ژوئن) قایق آمون به سوی جنوب و معبد خدا در القصور سفر می کرد. مراسم شادمانی که بر دیوارهای معبد القصور ثبت شده شامل راه پیمایی های مفصل، گاه با قایق، است. عناصر این راه پیمایی هنوز هم در جشن شیخ ابوالحجاج در القصور که مربوط به سده دوازدهم است. باقی مانده، و قایق یا بود او هنوز از بین خیابان های القصور و در مولد بهاره او حمل می شود. }(کتاب دین های دنیای باستان سارا الیز جانستون ص ۱۰۸)
نکته ۱ : در مورد جشن اوپت می توانید در لینک زیر توصیحات تکمیلی را مطالعه نمایید : 👇
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Opet_Festival
نکته ۲: آمون یا آمون رع، ایزدی غیر از رع معروف است. آمون را یونانیان همتای زئوس دانسته اند. بنابراین وی یک ایزد خورشیدی نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید لینک زیر را مطالعه نمایید.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Amun
نکته ۳: همانگونه که ملاحظه نمودید موعد جشن اوپت تقریبا در پایان ماه ژوئن یعنی در تابستان بوده است و با زمان بازگشایی خیابان ابوالهول در مصر در این برهه ارتباطی ندارد.
نکته ۴: معبد القصور همان معبد لوکسور است که در خبر آمده بود. برای اطلاع بیشتر لینک زیر را مطالعه نمایید: 👇
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Luxor_Temple
نکته ۵: جشن دره هم که به جشن اوپت شباهت دارد در ماه دهم گاهشمار مصری انجام می شده است که باز زمان آن در فصل بهار می شود و ارتباط چندانی با مراسم فوق ندارد.
ادامه دارد...
@soltannasir