▪️پس از این به رسمیت شناختن ضمنی بود که لابی سعودیها و صهیونیستها در سراسر جهان برای همپوشانی به همکاری پرداختند و صهیونیستها کمک کردند تا لابی سعودی در اروپا و امریکا با دلارهای بادآورده نفتی به شکلی محکم پا بگیرد. نخستین نتیجه همکاری دو طرف در حوزه امنیتی و سیاسی را میتوان در جنگ 33 روزه دید که سعودیها به شکل رسمی از رژیم صهیونیستی خواستند تا مقاومت لبنان را نابود کند و حتی در این زمینه گفته شد که حاضر هستند تا هزینههای این نابودی را هم پرداخت کنند. این موضوع آشکار و علنی بود و نیاز به هیچ لاپوشانی و مخفیکاری هم ندارد.
▪️با این حال، همکاریهای اقتصادی نیز میان دو طرف در سالهای بعد شکل گرفت و تجار سعودی و یهودی در کشورهای مختلف با حمایت دستگاه امنیتی دو طرف سرمایهگذاریهایی را در کشورهای مختلف جهان انجام دادند. این صهیونیستها بودند که برای رژیم سعودی خرید برخی تسلیحات را هموار کردند چرا که حکومت سعودی تعهد داده بود که از طرف عربستان هیچ تهدیدی متوجه این رژیم نگردد. اوج این خریدها، سفارش جنگنده اف15 بود که دوربردترین جنگنده ساخت امریکا به شمار میرفت و میتوانست به همه تجهیزات رزم هوا به هوا مجهز شود در حالی که اف16های مصری تا همین اواخر هم قدرت حمل موشک امرام را نداشتند.
▪️بنابراین اینکه رژیم سعودی و صهیونیستی دارند تازه روابط دوجانبه برقرار میکنند حرف بیهوده و لغوی است؛ مساله این است که آل سعود که خود را خادم حرمین شریفین میدانند و در جهان اسلام بانگ دفاع از حرم الهی را فریاد میزنند و خود را رهبر اهل سنت معرفی میکنند نمیتوانند این روابط را رسمی کنند. امروز همه دعوا بر سر این است که این رابطه به چه شکل و چه زمان علنی شود چرا که برای آلسعود تبعات بسیار سنگینی و برای صهیونیستها آورده بسیار بالایی دارد. این موضوع مهمترین و اصلیترین بخش ماجر است. علنی کردن این رابطه از چنان ارزشی برخوردار است که بن سلمان نمیخواهد آن را به نرخ ارزان به اسرائیل واگذار کند.
▪️برخلاف باور عجیب برخی از تحلیلگران!! داخلی در خود عربستان هیچ خبری از علنی کردن زودهنگام این رابطه وجود ندارد. به همین دلیل نشریه سعودی الریاض در یادداشتی توضیحاتی در این زمینه داده که به نظر میرسد پس از دریافت بازخوردهای منفی از افکار عمومی در جهان اسلام نوشته شده چرا که این مساله برای سهودیها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آنها به هیچ عنوان نمیخواهند جایگاه خود را از دست بدهند. در این یادداشت آمده است:
🔺«روابط بین دولتها بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک استوار است که مبنای مشترکی برای رشد، تقویت و تداوم آنها است. عربستان یکی از کشورهایی است که تمامی کشورهای جهان، بدون استثنا، خواهان برقراری روابط با آن با توجه به موقعیت، جایگاه و سیاستهای آن هستند. آنها و دیگران دارای امکانات و توانمندیهای سیاسی، اقتصادی و توسعهای هستند و مواضع متوازن عربستان درقبال مسائل مختلف، سیاست سعودی را به عاملی جذاب برای حمایت از هر مسأله عادلانه تبدیل میکند.
🔺مسأله فلسطین از دوران تاسیس آن تا به امروز جزو اولویتهای سیاست عربستان بوده و عربستان در رأس کشورهای حامی فلسطین در تمامی زمینهها بوده است و طرح صلح عربی که توسط ریاض ارائه شد در همین زمینه بود. این طرح یکی از اصول اساسی در مذاکرات مربوط به مسأله فلسطین است و شواهد دال بر موضع آرام عربستان در قبال برقراری روابط با رژیم صهیونیستی است و نشان میدهد که این کشور برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی عجله ندارد.
🔺جایگاه عربستان با توجه به وزن منطقهای و بینالمللی که دارد، در مذاکرات مربوط به عادیسازی روابط، در موضع قدرت قرار گرفته و قادر است خواستههای خود را محقق کند. عربستان میداند که مذاکره درخصوص امور و پروندههای مهم تا زمان دستیابی به یک نتیجه مطلوب میان طرفهای مذاکره به زمان طولانی نیاز دارد و احتمال دارد بیش از حد انتظار زمان ببرد.
🔺کشور ما با رهبری حکیمانه خود، منافع ما را در اولویت قرار میدهد و در مذاکره ممکن است به هرآنچه میخواهد نرسد؛ اما بیشترین چیزی را که میخواهد به دست میآورد و منافع ما را محقق میکند. مذاکره برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی مراحلی را طی خواهد کرد و آمادهسازی زمینه مناسب برای برقراری توافق بر پایههای واضح و آشکار استوار است و هر یک از دو طرف در صورت توافق میدانند که چه چیزی به دست آورده و چه چیزی را از دست دادهاند.»
✔️بن سلمان به خوبی میداند که بهایی که برای علنی کردن این رابطه باید بگیرد، نباید کم باشد... او هیچ عجلهای ندارد اما بایدن عجله دارد!
@syriankhabar