این تصویری تلخ از یک حقیقت تلختر بنام پاکسازی قومی در قراباغ است که توسط ترکهای عثمانی و صهیونیستهای بیوطن و با ابزار یک دیکتاتور بیخدا بنان علیف در حق ساکنان قراباغ انجام شده است. تبعید و کوچ اجباری دهها هزار نفر از مردمی که صدها سال در این منطقه زندگی کردهاند نشان میدهد که در قرن ۲۱ هم میشود دست به چنین جنایتها و ویرانگریهایی زد و مردمی را که در خانه و کاشانهشان زندگی میکردند آواره کمپها و اردوگاهها نمود.
در مورد رویدادها و تحولاتی که در قفقاز جنوبی صورت گرفته بررسی کنید که آیا انگلیس یک بیانیه یا یک موضعگیری کرده و نسبت به آواره کردن بیش از یکصد هزار نفر از شهروندان این منطقه ابراز نگرانی کرده است یا نه؟ حالا اگر کوچکترین اتفاقی در ایران روی داده بود تا الان مقامات لندن چندین موضعگیری کرده و دهها بار کنسول ایران در این شهر را فراخوانده بودند. آنچه در این منطقه روی میدهد فتنهای انگلیسی ترکی و یهودی است که میخواهد...
@syriankhabar
مهمترین و برجستهترین ویژگی خانم کولایی این است که در طول ۴۰ سال حضور در دانشگاه تهران و اشغال کرسی استادی این دانشگاه و ادعای داشتن تخصص در حوزه قفقاز و اوراسیا هیچ چیز برای گفتن ندارد. به قول یکی از دوستان اصلیترین کارکرد خانم دکتر این است که اجازه ندهد کسی وارد حوزه تخصصی نام برده گردد و عملاً درهای ورود افراد نخبه به این حوزه را بسته تا خودش اینجا بماند و تنها راه حلش در مورد تحولات منطقه و جهان این باشد که برویم و همه چیز را دو دستی به آمریکا بدهیم و بعد هم خلاص...!!
دوستی تعریف میکرد چندی پیش از او پرسیدم دیدگاه و نظرت در مورد قفقاز چیست و ما باید چه کنیم؟! اما نام برده هیچ راهکار و راه حلی نداشت و طبق معمول میگفت باید «تعامل» کرد و همه میدانند تعامل کردن با رژیم علیف و ترکیه که پشت سر آنها انگلیس و رژیم صهیونیستی ایستاده یعنی آنکه همه چیز را دو دستی بدهیم و خودمان هم نظارهگر باشیم!! او نه حاضر شد بگوید که در طول ۲۴ سال دولتهای هاشمی، خاتمی و روحانی که در این حوزه طرف مشورت و تقریبا همه کاره بود در این حوزه هیچ کاری نکردند و هیچ زیرساختی ایجاد نشد که امروز این گونه تز میدهد؟!
@syriankhabar
وزیر جنگ بار دیگر با دفاع از اشغالگری ارتش این کشور در سوریه، بر موضعگیری کشورش در مخالفت با خروج از شمال سوریه تاکید، این طرح را «غیرمنطقی» خواند و بر آمادگی آنکارا برای ازسرگیری مذاکرات عادیسازی روابط با دمشق تاکید کرد!!
یاشار گولر در حالی ادعا کرد که ما همواره برای دیدار و گفتوگو آماده هستیم؛ اما خواستههای سوریه چیزی نیست که بتوان آنها را فورا پذیرفت، آنها میخواهند ترکیه از خاک سوریه خارج شود؛ اما ترکیه چرا باید خارج شود؟ که هیچ کشوری حاضر نیست در شرایط اشغال خاک کشورش با طرف مقابل مذاکره کند؟!
وزیر جنگ اردوغان در ادامه گفت: «بار دیگر میگوییم سوریه برای کسانی که نفت مردم این کشور را استخراج کرده و میفروشند (نیروهای قسد)، زمان ندارد چراکه تنها درگیر مناطقی است که ما در آنها صلح و امنیت را برقرار کردیم و از ما میخواهد از آنها خارج شویم.»
اردوغان که در شرایط بسیار بد اقتصادی به سر میبرد از یک طرف به شدت نیاز به برقراری روابط با دمشق دارد تا بتواند از طریق خاک سوریه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تجارت زمینی برقرار کند اما میداند که با ادامه اشغالگری چنین اتفاقی روی نخواهد داد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
وزیر جنگ بار دیگر با دفاع از اشغالگری ارتش این کشور در سوریه، بر موضعگیری کشورش در مخالفت با خروج از
🔻با نگاهی به ادامه اظهار نظرهای وزیر جنگ ترکیه به خوبی میتوان فهمید که ما شاهد برقراری روابط دمشق و آنکارا در کوتاه مدت نخواهیم بود، چرا که دولت اردوغان مسائل و مواردی را مطرح میکند که به هیچ عنوان در سوریه کسی به آن فکر نمیکند و هیچگاه هم اتفاق نخواهد افتاد؛ هزینههای اشغالگری در خاک کشوری دیگر، حضور چند میلیون آواره، در کنار شرایط بد اقتصادی، اداره کردن دهها هزار تروریست بیوطن که هزینه گزافی دارند و موضوعی که در بالا به آن اشاره شد یعنی بسته بودن مسیر سوریه به سمت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، اردن یمن و حتی سرزمینهای اشغالی آنچنان اردوغان را گرفته و او را با چالش بدی مواجه کرده که مدام پالسهای مذاکره به دمشق میفرستد اما دیگر پاسخی نمیگیرد.
🔻وزیر جنگ اردوغان میگوید: «دمشق به ترکیه که برای بازگشت سوریها به کشورشان در تلاش است و اقدامات گستردهای را در این چارچوب انجام میدهد، میگوید از سوریه خارج شو اما این را به حزب کارگران کردستان، داعش و یا آمریکا نمیگوید، این را از ترکیهای میخواهد که سالها است بیش از سه میلیون سوری را پناه داده است!» به صورت مشخص یاشارگولر اینجا دارد یک سفسطه بسیار بد و زشتی میکند چرا که بخش بزرگی از توان دفاعی ارتش سوریه برای مبارزه با گروهکهای تروریستی وابسته به ترکیه صرف میشود که در مناطق وسیعی از شمال و شمال غرب این کشور حضور دارند و روزانه با ارتش سوریه درگیر هستند. اگر ارتش سوریه از این منطقه فارغ شود با فراق بال بیشتری به مسأله گروهک تروریستی پکک که آنها هم دست پرورده سازمان اطلاعات ترکیه هستند میپردازد.
🔻در همین راستا وزیر جنگ ترکیه خطاب به دمشق گفت: «به ما میگویید (از سوریه) خارج خواهید شد، چرا ما برویم؟ ما بعد از تامین امنیت مرزها، تسهیل دوباره بازگشت سوریها و ایجاد جوی از آرامش خواهیم رفت، ترکیه هیچ امید و آرزویی در خاک دیگر کشورها ندارد.» این نوع صحبت کردن و این نوع موضعگیری از فردی که خودش را در سطح وزیر میداند واقعاً بعید است نشان از آن دارد که در آنکارا مقامات دولت اردوغان هم خدا را میخواهند هم خرما را... به صورت مشخص سه دولت به شکل رسمی در خاک سوریه دست به اشغالگری زدند ترکیه آمریکا و رژیم صهیونسیتی! گروهک تروریستی پکک دولت نیست و به راحتی میشود با آن برخورد کرد و نمیتوان آنها را وادار به اخراج به ترکیه یا عراق کرد اما ارتش ترکیه یک طرف رسمی و دولت خارجی است که حضورش در سوریه کاملا غیرقانونی به شمار میرود.
🔻نگاهی به نکات بعدی که وزیر دولت اردوغان در مورد اقدامات و کارهایی که دولت سوریه باید در پیش بگیرد تا شاید در آیندهای نامعلوم اشغالگران ترک اقدام به ترک خاک سوریه کنند خودش جالب و بینظیر است و به نظر میرسد آنچه را که اردوغان در طول ۱۲ سال جنگ و خونریزی ویرانی و قتل و غارت و نابودی این کشور به دست نیاورد میخواهد از طریق مذاکره و اشغالگری و گروکشی به دست بیاورد. گولر در این زمینه میگوید: «دمشق باید اقداماتی را در ارتباط با بازگشت داوطلبانه شهروندان به کشور و تامین امنیت در پیش بگیرد و یا اینکه در راستای حمایت از اقداماتی در این زمینه تلاش کند. درخواست از سوریها برای بازگشت کافی نیست و پناهجو باید قبل از بازگشت اطمینان حاصل کند که امنیت، زندگی و اموالش در امان است و این مساله کارهای زیادی دارد!!»
🔻وزیر جنگ ترکیه ادامه داد: «از جمله این کارها این است که باید تکمیل کار کمیته قانون اساسی آغاز شود و پس از آن انتخابات آزادی برگزار شود که شامل حال تمامی شهروندان باشد و دولت جدیدی روی کار بیاید که شهروندان را به بازگشت فرابخواند، این بهترین راهحل است؛ اما هیچ پیشرفتی در این زمینه محقق نشده است. سخت است که بگوییم بازگشت به زودی یا فردا انجام خواهد شد، ما با تمام قوا در تلاش هستیم.» به نظر به خوبی متوجه شدهاید که دولت اردوغان همچنان میخواهد که تروریستهای دست پرورده خودش را وارد ساختار سیاسی نظامی و اجتماعی سوریه کند. اینکه در سوریه قانون اساسی جدید نوشته شود یا نوشته نشود، هیچ ارتباطی با ترکیه ندارد و این را از من داشته باشید که هیچ وقت هیچ یک از این تروریستها در خاک سوریه زندگی نخواهند کرد و در آیندهای نه چندان دور شاهد این خواهید بود که ارتش اشغالگر ترکیه نیز ناچار به ترک سوریه میشود اینکه چگونه؛ آینده آن را خیلی زیبا ترسیم خواهد کرد.
@syriankhabar
▪️پس از مصاحبه چند روز پیش ولیعهد سعودی با یک رسانه امریکایی و البته برخی رفت و آمدها و اظهارنظرها در مورد روابط ریاض – واشنگتن، برخی از ملالغتیهای ایرادبگیرِ همیشه در صحنه که همه چیز را به جای توکل به خدا در چرب کردن سیبیل کدخدا میبینند شروع به نوشتن کردند که دیدید؛ عربستان کلاه سر ایران گذاشت و حالا رفته تا با اسرائیل صلح کند! تعجب آنجاست که اینها فکر میکنند روابط رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی قرار است تازه برقرار شود اما نمیدانند که بعد از جنگ 1967 اینها با هم روابط مخفیانه داشتهاند.
▪️در طول 5 دهه بعد نیز روابط گسترش بین دو طرف صورت میگیرد اما هیچوقت علنی نشد. اینکه در ایران هنوز گروهی فکر میکنند که روابط میان سعودی و صهیونیستها تازگی دارد نشان از ناآشنایی آنها با شرایط منطقهای و بینالمللی دارد. هر دو علاوه بر روابط نزدیک امنیتی، در حوزه سیاسی نیز همپوشانیهای بسیاری داشتند و این عبدالله بن عبدالعزیز ولیعهد وقت سعودی بود که در نشست سال 2002 اتحادیه عرب در بیروت رسماً رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و کشور فلسطین را محدود به مناطق اشغالی 1967 کرد!
@syriankhabar
اخبار سوریه
▪️پس از مصاحبه چند روز پیش ولیعهد سعودی با یک رسانه امریکایی و البته برخی رفت و آمدها و اظهارنظرها د
▪️پس از این به رسمیت شناختن ضمنی بود که لابی سعودیها و صهیونیستها در سراسر جهان برای همپوشانی به همکاری پرداختند و صهیونیستها کمک کردند تا لابی سعودی در اروپا و امریکا با دلارهای بادآورده نفتی به شکلی محکم پا بگیرد. نخستین نتیجه همکاری دو طرف در حوزه امنیتی و سیاسی را میتوان در جنگ 33 روزه دید که سعودیها به شکل رسمی از رژیم صهیونیستی خواستند تا مقاومت لبنان را نابود کند و حتی در این زمینه گفته شد که حاضر هستند تا هزینههای این نابودی را هم پرداخت کنند. این موضوع آشکار و علنی بود و نیاز به هیچ لاپوشانی و مخفیکاری هم ندارد.
▪️با این حال، همکاریهای اقتصادی نیز میان دو طرف در سالهای بعد شکل گرفت و تجار سعودی و یهودی در کشورهای مختلف با حمایت دستگاه امنیتی دو طرف سرمایهگذاریهایی را در کشورهای مختلف جهان انجام دادند. این صهیونیستها بودند که برای رژیم سعودی خرید برخی تسلیحات را هموار کردند چرا که حکومت سعودی تعهد داده بود که از طرف عربستان هیچ تهدیدی متوجه این رژیم نگردد. اوج این خریدها، سفارش جنگنده اف15 بود که دوربردترین جنگنده ساخت امریکا به شمار میرفت و میتوانست به همه تجهیزات رزم هوا به هوا مجهز شود در حالی که اف16های مصری تا همین اواخر هم قدرت حمل موشک امرام را نداشتند.
▪️بنابراین اینکه رژیم سعودی و صهیونیستی دارند تازه روابط دوجانبه برقرار میکنند حرف بیهوده و لغوی است؛ مساله این است که آل سعود که خود را خادم حرمین شریفین میدانند و در جهان اسلام بانگ دفاع از حرم الهی را فریاد میزنند و خود را رهبر اهل سنت معرفی میکنند نمیتوانند این روابط را رسمی کنند. امروز همه دعوا بر سر این است که این رابطه به چه شکل و چه زمان علنی شود چرا که برای آلسعود تبعات بسیار سنگینی و برای صهیونیستها آورده بسیار بالایی دارد. این موضوع مهمترین و اصلیترین بخش ماجر است. علنی کردن این رابطه از چنان ارزشی برخوردار است که بن سلمان نمیخواهد آن را به نرخ ارزان به اسرائیل واگذار کند.
▪️برخلاف باور عجیب برخی از تحلیلگران!! داخلی در خود عربستان هیچ خبری از علنی کردن زودهنگام این رابطه وجود ندارد. به همین دلیل نشریه سعودی الریاض در یادداشتی توضیحاتی در این زمینه داده که به نظر میرسد پس از دریافت بازخوردهای منفی از افکار عمومی در جهان اسلام نوشته شده چرا که این مساله برای سهودیها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آنها به هیچ عنوان نمیخواهند جایگاه خود را از دست بدهند. در این یادداشت آمده است:
🔺«روابط بین دولتها بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک استوار است که مبنای مشترکی برای رشد، تقویت و تداوم آنها است. عربستان یکی از کشورهایی است که تمامی کشورهای جهان، بدون استثنا، خواهان برقراری روابط با آن با توجه به موقعیت، جایگاه و سیاستهای آن هستند. آنها و دیگران دارای امکانات و توانمندیهای سیاسی، اقتصادی و توسعهای هستند و مواضع متوازن عربستان درقبال مسائل مختلف، سیاست سعودی را به عاملی جذاب برای حمایت از هر مسأله عادلانه تبدیل میکند.
🔺مسأله فلسطین از دوران تاسیس آن تا به امروز جزو اولویتهای سیاست عربستان بوده و عربستان در رأس کشورهای حامی فلسطین در تمامی زمینهها بوده است و طرح صلح عربی که توسط ریاض ارائه شد در همین زمینه بود. این طرح یکی از اصول اساسی در مذاکرات مربوط به مسأله فلسطین است و شواهد دال بر موضع آرام عربستان در قبال برقراری روابط با رژیم صهیونیستی است و نشان میدهد که این کشور برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی عجله ندارد.
🔺جایگاه عربستان با توجه به وزن منطقهای و بینالمللی که دارد، در مذاکرات مربوط به عادیسازی روابط، در موضع قدرت قرار گرفته و قادر است خواستههای خود را محقق کند. عربستان میداند که مذاکره درخصوص امور و پروندههای مهم تا زمان دستیابی به یک نتیجه مطلوب میان طرفهای مذاکره به زمان طولانی نیاز دارد و احتمال دارد بیش از حد انتظار زمان ببرد.
🔺کشور ما با رهبری حکیمانه خود، منافع ما را در اولویت قرار میدهد و در مذاکره ممکن است به هرآنچه میخواهد نرسد؛ اما بیشترین چیزی را که میخواهد به دست میآورد و منافع ما را محقق میکند. مذاکره برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی مراحلی را طی خواهد کرد و آمادهسازی زمینه مناسب برای برقراری توافق بر پایههای واضح و آشکار استوار است و هر یک از دو طرف در صورت توافق میدانند که چه چیزی به دست آورده و چه چیزی را از دست دادهاند.»
✔️بن سلمان به خوبی میداند که بهایی که برای علنی کردن این رابطه باید بگیرد، نباید کم باشد... او هیچ عجلهای ندارد اما بایدن عجله دارد!
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رقص و پایکوبی مختلط در سرزمین وحی!! خادم حرمین شریفین اینگونه عربستان را به پیشرفتهترین و قویترین کشور جهان تبدیل میکند! نه از آن بگیر و ببندهایی که زن نمیتوانست کفش پاشنه بلند بپوشد و رانندگی کند و نه از این افتضاحی که در در آستانه میلادی نبی اکرم (ص) روی میدهد.... این افراط و تفریط نشان میدهد که اینجا هیچ چیزی سر جای خودش نیست و همه چیز به حالت مصنوعی در حال پیش رفتن است. بن سلمان فکر میکند پیشرفت یعنی داشتن ساختمان بلندتر و خیابانهای پهنتر، داشتن چند پالایشگاه بیشتر.... پیشرفت باید در مغزها صورت بگیرد که تا 100 سال دیگر اگر رژیم سعودی باقی بماند، کسی آن را نخواهد دید.
@syriankhabar
در همین حال خبر میرسد که روسیه به ممنوعیت صادرات دیزل در اکتبر عمل کرده و بارگیری این سوخت در بنادر این کشور در دریای سیاه و دریای بالتیک برای ماه میلادی آینده، تقریبا به صفر رسیده است.
برنامه بارگیری روسیه برای اکتبر، شامل ۲۲۳ هزار تن است که ۲۲۲ هزار و ۸۰۰ تن آن قرار است در بنادر پریمورسک و نووروسیسک برای مشتریان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا بارگیری شود که از این ممنوعیت، معاف شده است.
روسیه با هدف کنترل قیمت سوخت در بازار داخلی، در سپتامبر صادرات سوخت از بنادر غربی را ممنوع اعلام کرد اما اندکی بعد، ممنوعیت صادرات دیزل کم کیفیت را حذف کرد. این کشور به دنبال تدابیری برای جلوگیری از تکرار بحران سوخت سال ۲۰۱۸ است. اما به نظر میرسد که این ممنوعیت و محدودیت برای تامین نیازهای ارتش روسیه است که قرار است به زودی حملهای سنگین و گسترده را در جبهه غربی علیه ناتو شروع کند. پیش از این روسها صادرات بنزین را هم محدود کرده بودند. فراخوانی 130 هزار نیروی تازهنفس و شروع عملیاتهای سنگین هدفگیری پلها و تاسیسات پشتیبانی ناتو در اوکراین نشان از شروع یک حمله سنگین دارد.
@syriankhabar
⚫️تجزیه سوریه با باز کردن سفارت در حسکه
▪️آمریکا فعالیت تجزیه طلبانه خود را در سوریه با فعال کردن کار سفارت خود در این کشور پس از تغییر نام آن از «سفارت آمریکا در دمشق» به «سفارت آمریکا در سوریه» و حذف کلمه دمشق تشدید کرده است. آمریکا همزمان سطح حمایت از اداره خودگردان کُردها در شمال شرق سوریه را بیشتر کرده و همچنین عملیات آموزش نیروها در پایگاه «التنف» در مثلث مرزی میان سوریه – عراق و اردن را تشدید کرده است.
▪️فعالیت سفارت آمریکا در دمشق در سال ۲۰۱۱ و پس از خروج تیم دیپلماتیک آمریکا و متعاقبا تصمیم دمشق برای اخراج «رابرت فورد»، سفیر وقت آمریکا در سال ۲۰۱۲ به حالت تعلیق درآمد و فعالیت رسمی خود را از طریق رسانههای اجتماعی تا سال ۲۰۱۵ ادامه داد؛ اما پس از مستقر شدن نیروهای آمریکایی در برخی مناطق در شمال شرقی سوریه و در مثلث مرزی با اردن و عراق، فعالیت دیپلماتیک آمریکا برای هماهنگی برخی از عملیات این کشور ازسرگرفته شد تا اینکه گام آخر با تغییر نام سفارت و اعلام ازسرگیری نقش هیئت دیپلماتیک آمریکا در حسکه برداشته شد تا بحث و جدل درباره طرحهای تجزیه طلبانه آمریکا در سوریه پایان دهد.
▪️این فعالیتهای آمریکا در سوریه میتواند تصویری یکپارچه از فعالیتهای تجزیه طلبانه مداوم آن را نشان دهد؛ این تحرکات با تجهیز و تقویت پایگاهها و مواضع نظامی آن آغاز شده و با ارائه هرگونه کمک به شبهنظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) همراه شده است؛ گروهی که اصلیترین هم پیمان واشنگتن در سوریه به شمار میرود. علاوه بر تحرکات مذکور فعالیت آمریکا در چند هفته گذشته شاهد افزایش چشمگیر فعالیت در منطقه التنف در نزدیکی سویدا بودهاند، طوری که واشنگتن در تلاش است تا گروههای مسلح را برای پیاده سازی توطئه تجزیه سوریه تشکیل و آموزش دهد، این امر موجب شد تا وادیم کولت، معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه (حمیمیم) نسبت به خطرات آموزش این عناصر توسط آمریکاییها هشدار دهد.
▪️به نوشته روزنامه الاخبار لبنان، یک مقام روس در این باره هشدار داد «شبه نظامیان تروریست در منطقه التنف برای بیثبات کردن اوضاع در مناطق جنوبی سوریه و انجام اقدامات خرابکارانه درحال آموزش هستند، با این حال روسیه و رهبری ارتش سوریه اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از این تحرکات آمریکاییها انجام میدهد.» به موازات کمپین تشدید تحرکات میدانی، تصویب قانونی در شورای شیوخ مناطق تحت کنترل آمریکاییها در دستور کار قرار گرفته است که هدف از آن جلوگیری از عادی سازی روابط با دمشق و و ایجاد محدودیتهایی برای کشورهایی است که اخیرا با سوریه ارتباط برقرار کردهاند.
▪️هدف از اقدام مذکور جلوگیری از هرگونه بهبودی در شرایط فعلی در سوریه است؛ چراکه واشنگتن درحال استفاده و بهره بردن از این وضعیت است. قانون مطرح شده در شورای شیوخ شامل مقررات مختلف ازجمله تشدید اقدامات مربوط به قانون تحریمهای «سزار» (قیصر) آمریکا علیه دمشق و جلوگیری از تلاشهای دولت سوریه برای بازسازی مناطق ویران شده در نتیجه جنگ و بازگشت آوارگان سوری به کشورشان است. این پروژه آمریکاییها همچنین همچنین شامل محرومیت مناطق تحت کنترل دولت سوریه از کمکهای بینالمللی به منظور افزایش فشار اقتصادی بر دمشق است.
▪️گفتنی است که دست دست کردن دولت سوریه و امید مقامات دمشق به مذاکره با امریکا برای خروج از این کشور باعث شده تا طرح اخراج امریکاییها از طریق عملیات نظامی راه به جایی نبرد. در طول ماههای گذشته محور مقاومت در چند نوبت آماده شد تا حملاتی سنگین را به تروریستهای مورد حمایت امریکا انجام دهد ولی متاسفانه دولت سوریه و برخی از ژنرالهای پیر این کشور که نای جنگیدن ندارند، از این مساله دوری میکنند. تا زمانی که این مساله وجود داشته باشد، اشغالگری ترکیه، امریکا و صهیونیستها نیز تداوم خواهد داشت.
@syriankhabar
پالینا نمیروفچنکو معاون و عمرو الدیب، رئیس امور خاورمیانه آکادمی ریاست جمهوری روسیه در ششمین نشست دیپلماسی نخبگانی در اندیشکده حکمرانی شریف حضور یافتند.
نمیروفچنکو در این نشست گفت: شرایطی که تحریمها اخیرا برای روسیه ایجاد کرده است برای ایران نامأنوس نیست و دو طرف میتوانند تجربیاتشان را در این زمینه مبادله کنند. کما اینکه ایران در فروش نفت به روسیه کمک کرده است؛ ایران به واسطه تحریمها در حوزه فنآوری به استقلال رسیده است، ولی ما در روسیه عادت کرده بودیم نفت بفروشیم و فنآوری و صنعت وارد کنیم. حالا این رابطه تغییر کرده و به دنبال استقلال در این حوزه هستیم. اغلب یا دستکم بعضی از مقامات روسیه در حوزه حکمرانی آموزش کافی ندیدهاند و اطلاعاتی که دارند بهروز نیست.
عمرو الدیب، نیز در این نشست گفت: در گذشته ایران به روسیه نیازمند بود، ولی اکنون اوضاع برعکس شده و روسیه به ایران نیاز دارد. امیدواریم رفتار ایرانیها با ما بهتر از رفتار ما با آنها باشد. باید اتحادی در شرق و از جمله در غرب آسیا در مقابل غرب شکل بگیرد و الآن بهترین فرصتی است که در اختیار داریم. این فرصت در آینده تکرار نخواهد شد.
@syriankhabar
✴️ آخرین تیرهای ضدپهپادی پریشان اروپا
🔸غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از مرزها و به شکل بومی در کشورمان شکل گرفته نه تنها وحشتزده هستند، بلکه با دیدن عملکرد خوب و قابل قبول آن در نبرد روسیه با ناتو در اوکراین متوجه این مساله شدهاند که در تمام 45 سال گذشته که ملت ایران را به همه شکل محاصره کرده بودند، توفیقی در متوقف کردن پروژههای نظامی به ویژه در حوزه پهپادی و موشکی کشورمان به دست نیاوردهاند. به همین دلیل آنها این روزها در تلاش هستند تا کمی عقدهگشایی کرده و به قول معروف مرهمی بر زخم خود بگذارند و قدرت پهپادی ایران را تحریم و محدود کنند.
🔸در همین زمینه یک پایگاه خبری غربی نوشت که اتحادیه اروپا به این بهانه که تهران برای ساخت پهپادهایش از قطعات وارداتی استفاده میکند برای اعمال فشار بیشتر بر صنعت پهپادی ایران، تمرکز خود را فراتر از مقامات ایرانی و شرکتهای تولیدکننده آن به اشخاص ثالث خریدار قطعات مورد نیاز در خارج از ایران تغییر داده است! این مساله البته نشان میدهد که اروپاییها درک درستی از واقعیت قدرت پهپادی ایران نداشته و ندارد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ آخرین تیرهای ضدپهپادی پریشان اروپا 🔸غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از
🔸المانیتور به نقل از کارشناسان اروپایی گزارش داد که اتحادیه اروپا نظارت خود را فراتر از افراد و شرکتهای ایرانی درگیر در تولید پهپادهای شناسایی و تهاجمی گسترش داده است تا شرکتهای بینالمللی و سایر کشورهایی را که ادعا میکند بهطور غیرمستقیم قطعات ساخت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تامین میکنند، در بر بگیرد. کارشناسان امنیتی اروپایی به المانیتور گفتند که همکاری بروکسل و واشنگتن به تازگی در این زمینه و در تلاشی مشترک برای جلوگیری از تولید پهپادهای ایران از طریق از بین بردن آنچه زنجیره تامین قطعات و فناوریهای وارداتی عنوان میکنند، افزایش یافته است.
🔸شورای اروپا به همین بهانه در ۲۰ ژوئیه اقدامات محدودکننده جدیدی را اعلام کرد که صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع میکرد. این، چهارمین موج تحریمهای مرتبط با پهپادهای ایران بود که افراد و نهادهای خاص را هدف قرار میداد. متعاقباً، تلاشهای اروپایی در زمینه جمعآوری اطلاعات به سمت شرکتهای بینالمللی و افراد غیر ایرانی معطوف شد که ادعا میشود درگیر واردات قطعات هواپیماهای بدون سرنشین هستند. روز جمعه نیز دولت سوئیس خاطر نشان کرد که تحریمهای خود علیه صنعت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تشدید میکند و تحریمهایی مشابه تحریمهایی که اتحادیه اروپا در ژوئیه گذشته اعلام کرد، اعمال میکند!
🔸المانیتور در ادامه به گزارش روزنامه گاردین در ۲۷ سپتامبر اشاره کرد که در آن مدعی شده بود در ساخت پهپادهای انتحاری ایرانی، قطعات اروپایی استفاده شده است. در این گزارش به سند ادعایی مطرح شده از سوی مقامات اوکراین در نشست گروه هفت در ماه اوت اشاره شده بود که ادعا کرده بودند، پهپادهای ایرانی «شاهد ۱۳۱» و «شاهد ۱۳۶» حاوی فناوریهای غربی است! اروپاییها البته هنوز متوجه این مهم نشدهاند که پهپادهایی که روسیه در نبرد با ناتو به کار میبرد، تولید یک دهه پیش بوده است!
🔸این روزنامه انگلیسی که البته دروغهایش در مورد جنگ اوکراین و بیماری و مشکلات جسمی و روحی رهبران روسیه شهره خاص و عام است، همچنین در این گزارش نوشته بود که کمیسیون اروپا به شرکتهای اروپایی و دولتهای اروپایی هشدار داده است، میتواند مانع از فروش برخی قطعات با کاربرد دوگانه به ترکیه و سایر کشورهایی شود که ظاهراً ایران و روسیه قطعات آنها را خریداری میکنند.
🔸این در حالی است که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال چندی پیش در گزارشی درباره خودکفایی ایران در تامین بومی قطعات مورد نیاز در ساخت پهپادهایش تاکید کرد که با توجه به افزایش توانمندیهای ایران در زمینه صنایع پهپادی، اکنون بسیاری از قطعات مورد نیاز برای ساخت این پهپادها تولید داخل ایران است و این موضوع تحریم صنایع پهپادی این کشور را بیاثر میسازد.
🔸وال استریت ژورنال همچنین با تکرار ادعای اثبات نشده غرب و آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ساخت ایران در اوکراین نوشت: طبق بررسیهایی که گروه تحقیقاتی ادوات جنگی در انگلیس روی پهپادهای به کار رفته در اوکراین انجام داده است، یک شرکت ایرانی توانمندی کپی دو قطعه مورد استفاده در پهپادهای انتحاری را به دست آورده که پیشتر متعلق به سازندگان قطعات الکترونیکی ژاپنی بود. تحقیقات این گروه انگلیسی نشان میدهد که چگونه ایران بیش از پیش بر شرکتهای داخلی برای تولید پهپادهایش متکی است و این کار را در زمینه اعمال تحریمها برای آمریکا و متحدانش سختتر میکند.
🔸یک دیپلمات ارشد اروپایی در گفتوگو با المانیتور اعتراف کرد که همکاری بین اروپا، امریکا و سایرین، مانند اسرائیل در ماههای اخیر در این زمینه افزایش یافته است. برخلاف موضوع هستهای که بروکسل و واشنگتن لزوماً بر سر آن رو در رو همکاری نمیکنند، اتحادیه اروپا دقیقاً مانند آمریکاییها علیه پهپادهای ایرانی بسیج شده است. وی در ادامه با تکرار این توهم که ایران برای ساخت پهپادهای خود به قطعات و تجهیزات خارجی وابسته است، گفت: «اتحادیه اروپا پیش از این روی جمعآوری اطلاعات، تحریم و سپاه پاسداران ایران متمرکز بود اما اکنون استراتژی آنها تغییر کرده است و ما اکنون روی شرکتهایی که در خاورمیانه، آفریقا، خاور دور و آمریکای لاتین از طریق افرادی که لزوماً ایرانی نیستند، فعالیت میکنند، تمرکز کردهایم.»
🔸ایران سالهاست که در تولید همه قطعات مورد نیاز پهپادهای خوب بینیاز شده و البته باید به این نکته هم اعتراف کرد که قدرت پهپادی ایران وارداتی نیست که نیاز به واردات قطعه داشته باشد. وجود قطعات ساخت شرکتهای غربی نشان از هوشیاری و تسلط کارشناسان ایرانی بر تولیدکنندگان ارزانقیمت و باکیفیت بود، زمانی که هنوز زیرساختها در کشور ما آماده نشده بود. امروز این قطعات اگر در ایران ساخته نشود، سازندگان ارزانقیمت چینی با کمال میل در خدمت ما هستند.
@syriankhabar