⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️
#نهادینهکردندینداری در کودکان (بخش چهارم)
🔶
#نقشایمانوتقوا در سازندگی شخصیت بشری کتمان ناپذیر است، تا بدان جایی که امروزه بسیاری از تحقیقات نوین علم روانشناسی حتی در ممالک غربی، بر صحت و سقم آن مهر تائید زدهاند و از آن به عنوان یکی از
#مؤلفههایبنیادین در پرورش شخصیت سالم یاد میکنند.
💠سن مناسب برای تربیت دینی
🔷بهترین زمان برای این امر، دوران نونهالی است؛ که در آن فطرت خداجویی فرد دستنخورده است.
🔷نخستین آموزشها پس از تولد (البته بهصورت غیرمستقیم) با گفتن اذان و اقامه در گوش راست و چپ نوزاد، با القای آموزههای توحید، نبوت، امامت و... شروع میشود.
🔷آموزش مستقیم ارزشهای دینی از دوسالگی آغاز میشود؛ زیرا حس مذهبی در کودک از این سن آغاز میشود. در ابتدا و به مرور صلوات بر محمد و آل محمد، لاالهالاالله، حب نبی صلی ا...علیه و اله، حب اهلبیت (ع)، تلاوت قرآن و خوبی و بدی، وضو، نماز، محرم و نامحرم و... را به کودک بیاموزید.
💠نقش زمان و مکان در تربیت دینی
🔷بهترین زمان القای آموزههای دینی، زمان شادابی کودک است. توجه داشته باشید که القای ارزشها در هنگام خوابآلودگی، و اضطراب کودک، نه تنها تثبیتی به دنبال نخواهد داشت، بلکه ممکن است مقاومت روانی کودک را نیز در پی داشته باشد.
🔷از زمان شادابی کودک (زمانی که به او هدیهای میدهید، در مسافرت، پارک، دریا، جنگل، کوه، سینما و...) برای آموزش وی استفاده نمایید؛ زیرا موقعیتهای زمانی و مکانی خوب، باعث میشود که کودک بدون کمترین مقاومت روانی، پذیرای ارزشهای دینی باشد.
🔷سعی کنید آموزش ارزشها با موقعیتهای گوناگون تناسب داشته باشد؛ برای مثال از زمان هدیه دادن برای آموزش شکر و از زمان حضور در جنگل و دریا برای آموزش قدرت و عظمت خداوند استفاده نمایید.[۱]
پینوشت
[۱] گفتارهایی پیرامون اثرات پنهان تربیت آسیب زا (عبدالعظیم کریمی) انتشارات انجمن اولیاء و مربیان
نویسنده: کبری خدابخش
منبع: وبسایت راسخون
#تربیت_فرزند
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد