#زیست_یازدهم
💊🔬ادامه نكات گفتار ۲
فصل ۲
۱۶- فعالیت ماهیچههای مژگانی تحت کنترل بخش خودکار دستگاه عصبی است همچنین این ماهیچهها مسئول عمل تطابق هستند پس میتوان گفت تطابق عملی غیرارادی است.
۱۷- حجم زجاجیه در چشم افراد نزدیک بین میتواند بیشتر از افراد دوربین باشد.
۱۸- در بیماری آستیگماتیسم ، تصویر روی شبکیه تشکیل میشود ولی به صورت نامنظم و پراکنده ، پس در تطابق فرد هیچ اشکالی به وجود نیامده است درصورتی که در دوربینی و نزدیکبینی اشکال در تطابق وجود دارد و برخی تصاویر خارج از شبکیه تشکیل میشوند.
۱۹- در بیماری آستیگماتیسم ، فرد تصاویر اجسام را چه دور ، چه نزدیک و چه در فاصله عادی نمیتواند واضح ببیند در حالیکه در دوربینی و نزدیکبینی به این صورت نیست.
۲۰- پیرچشمی فقط به خاطر اختلال در ساختار عدسی ایجاد میشود در حالیکه دوربینی و نزدیک بینی و آستیگماتیسم یکی از دلایلشان اشکال در ساختار عدسی است و به دلایل دیگر نیز میتوانند بروز کنند.
۲۱- بین دو استخوان چکشی و رکابی ، استخوان سندانی قرار گرفته و با آنها مفصل شده است.
۲۲- استخوانچههای گوش میانی در شنیدن دقیق موثراند.
۲۳- بین استخوانچههای گوش ، استخوان رکابی از همه کوچکتر بوده و پایینتر از دو استخوان دیگر قرار گرفته است.
۲۴- شیپور استاش یک رابط بین حلق و گوش میانی است و هوای موجود در آن ، هوای مرده میباشد.
۲۵- گیرندههای شنوایی (درون حلزون گوش) و تعادلی (درون مجاری نیم دایره) نوعی گیرنده غیر نورونی هستند که هر گیرنده با یک نورون سیناپس برقرار میکند.
۲۶- با توجه به شکل کتاب درسی میتوان گفت که مجاری نیم دایره با یکدیگر هم اندازه نیستند.
۲۷- گیرندههای حس تعادل و شنوایی چندین مژک دارند که در گیرندههای حس تعادل این مژکها هم اندازه نمیباشند. (مثل گیرندههای مکانیکی خط جانبی در ماهیها)
۲۸- اگر حلزون گوش را مقطعی عرضی بزنیم ، سه ساختار کانالی شکل مشاهده می شود که گیرندههای مکانیکی فقط درون کانال میانی (کوچکترین کانال) قرار دارند.
۲۹- پرده صماخ مرز بین گوش بیرونی و میانی و دریچه بیضی مرز بین گوش میانی و درونی است.
۳۰- مغز میانی و قشر مخ بخشهایی از مغزاند که به طور غیر مستقیم از چشمها و گوشها پیام دریافت میکنند همچنین تالاموسها نیز محل دریافت مستقیم پیام حسی از چشمها و گوشها و تقویت آنها هستند.
۳۱- همه یاختههای بافت پوششی مخاط بینی با مولکولهای بودار در تماس نیستند.
۳۲- طبق شکل کتاب هسته سلولهای استوانهایِ بافت پوششیِ مخاط بینی در بخش پایینی سلول و نزدیک به مژکهای گیرندههای بویایی قرار دارند.
۳۳- لوبهای بویایی در مجاورت استخوان پهن کف جمجمه قرار دارند و گیرندههای بویایی نیز از درون منافذ موجود در این استخوان عبور کرده و در لوب بویایی یاخته های عصبی برقرار میکنند.
۳۴- در یک جوانه چشایی تعداد سلولهای نگهبان بیشتر از گیرندههای چشایی است و گیرنده.های چشایی برخلاف یاختههای نگهبان دارای مژک (به سمت منفذ) هستند.
۳۵- میتوان گفت غدد تولید کننده بزاق در بهبود حس چشایی نقش دارند
📚اگه☝🏻 رفیق دبیرستانی داری، همین الان براش فوروارد کن📚
•. ⇲
✅جهت سفارش
#تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
https://eitaa.com/teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar11