⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️
#نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه بیست و ششم - شبِ بیست و نهمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت دوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۱۳ تا دقیقه ۲۵
🔸 بر اساس معادلاتی که در علم هیئت مطرح شده است، حدود صد و هشتاد و شش هزار سال دیگر طول میکشد تا مِنطقةالبُروج با معدّلالنّهار متّحد شوند که در این صورت، آفتاب و ماه، هر دو در سطح همان دایرهی مِنطقةالبُروج و معدّلالنّهار، طلوع و غروب خواهند داشت.
🔹 یعنی ماه، از همان نقطهی مشرق حقیقی که آفتاب شبانهروز طلوع میکند، طلوع خواهد کرد و در همان نقطهی مغرب حقیقی نیز که آفتاب غروب میکند، غروب خواهد کرد.
🔸 لازمهی این امر آن است که مسیر حرکت ماه و آفتاب، بر اساس حرکت وضعی زمین، یکی شود و هر دو در یک مدار قرار بگیرند و باهم جمع شوند که "وَ جُمِعَ الشّمسُ وَ القَمَر"
🔹 در حال حاضر آفتاب و ماه در یک مسیر قرار ندارند و یکجا جمع نمیشوند. از اوّل فروردین آفتاب به طرف شمال میرود و ماه به سمت جنوب. که همین امر موجب تعادل در تابش نور آنها میگردد.
🔸 در نتیجه، سطح خشکی زمین برقرار میمانَد و زمین، سرسبز میشود. انواع درختان و سبزیجات روییده میشوند و حیوانات بر سطح خشکی، زندگی خواهند کرد.
🔹 امّا اگر آفتاب و ماه در یک مدار قرار بگیرند، بسیاری از مناطق، ذوب و خشک خواهند شد و از بین خواهند رفت و در طرف مقابل نیز تمامی مناطق، یخ میزنند و از بین میروند.
🔸 حضرت علّامه حسن زاده آملی (ره) این بحثها را در کتب هَیَوی، نجومی و ریاضیشان مطرح فرمودند. در طول تاریخ نیز دانشمندان و علما به این مباحث پرداختند.
🔹 غرض، طلوع آفتاب از مغرب، همچون برخی حوادث دیگر، حادثهی عزیز الوجود و مهمی است.
🔸 بخش دیگری از حدیث امام صادق (ع) نیز که بسیار حائز اهمیّت است، آن است که اگر روزی فرا برسد که آفتاب به جای مشرق، از مغرب طلوع کند، مردم در امنیّت قرار خواهند گرفت. این بخش از حدیث، انسان را تهییج میکند که به دنبال بحثهای طبیعیّات برود.
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)